Baterii externe cu USB

ipman

Membru Senior
Urmeaza sa plec intr-o calatorie, iarna, frig, revelion, oras strain, nevoie de telefon frecventa din cauza harti/GPS.
Logic este sa cumpar o baterie externa pentru telefon. As vrea niste sfaturi, daca se poate de la power-useri.
Aseara am gasit o saracie de la Serioux de 2200mAh la 19ron. Am cumparat-o (o sa o ridic azi) pentru ca am considerat ca la banii astia e buna pentru urgente si daca nu merge multumitor e posibil sa se desfaca si sa-i pot schimba celula. Sau macar sa vad ce-i inauntru. Are garantie 36 de luni, culmea. In timpul asta oricum bateria nu va mai avea cine stie ce viata.
Dar m-ar interesa sfaturi pentru unele mai serioase daca aveti. Multumesc.
 
Vreo 14 lei era ceva asemănător în Carrefour. Am şi eu aşa ceva de vreo 2 ani (costa o mică avere atunci) şi cred că mi-a fost utilă de vreo... 3-4 ori. Nu cred că are ce să fie defect/naşpa la ele, să fii nevoit să schimbi ceva la a ta. Acum pândesc o ofertă de ceva de capacitate mai mare. Am pus ochii pe una de vreo 13000 mAh, cu posibilitatea alimentării mai multor device-uri, având în vedere că am şi tableta, cu care aş putea teoretic să rămân în pană mai des decât cu telefonul.
 
Eu am luat o baterie externa "A+, 10000 mAh, Gold" cu 100Ron (de BF a fost si mai ieftina). Are 2 porturi USB, teoretic incarca 2 device-uri simultan.

Reuseste sa incarce telefonul cam de 4 ori (Moto G 2 - baterie de 2000mAh), la 1A. O reincarcare completa dureaza cam 12h. Indicatorul de baterie al acumulatorului a facut figuri o data, s-a blocat la 65%, dar si-a revenit la cuplarea la incarcator.

Pentru o chinezarie ordinara, pare ok.
 
Eu am luat la plezneală o baterie externă cu Li-Polymer de „10.000mAh” marca „CUBE” (de fapt OEM InfoTouch), cu avantajul că e plată. O am de iaca vreo doi ani, după o încărcare full poate încărca complet 2-3 telefoane mai descărcate. Are o ieșire de 1A și una de 2,1A. Calitatea construcției este foarte, foarte bună, singurul lucru ce i-l pot reproșa e că cele 4 LED-uri albastre ce indică nivelul bateriei în timp ce se încarcă sau încarcă alt device fac nocturnă în cameră :biggrin: Dar soluția e simplă, o întorci cu LED-urile în jos. Modelul nu se mai găsește, dar asta are 16.000mAh și e 88 lei.
 
Nu uita ca exista si incarcatoare in care bagi baterii AA. Practic daca n-ai priza la care sa- ti incarci powerbankul.
 
Interesant, am destul e AA-uri LSD acasa care sunt foarte bune in caz de nevoie, nu se auto-descarca repede. Nu am gasit asa ceva, poti sa-mi dai un exemplu?
 
Eu am luat ceva Varta. Partea buna e ca "suge" bateriile pana le descarca de tot, adica nu se opreste cand scade prea mult tensiunea pe ele. Exact nu mai stiu de unde l-am luat. :frown:
 
Nu stiu daca asta e chiar o problema. Orice device USB se opreste daca tensiunea scade sub 4.5v si daca tinem cont ca o avea si regulator, la intrarea regulatorului trebuie sa fie minim 0.7v in plus, deci total cam vreo 5.2v pe baterii. Nu stiu care-i aranjamentul intern al celulelor, ca banuiesc ca n-o fi conectat direct, dar sunt curios ce-i inauntru pentru ca 4 acumulatori NiMh au 4.8v tensiune nominala, deci insuficient.
 
Eu am luat o chinezarie de pe DX, "20,000 mAh, real capacity 16,000 mAh", acum vreo 20 de luni si am tot folosit-o cand am facut turul Europei pe motocicleta, era un tip cu noi care statea pe telefon cu nevasta-sa toata ziua sau era permanent cu softul de navigatie pornit si practic era cuplat permanent la baterie: ii tinea cam 2 zile, dupa care trebuia sa o incarc. A fost excelenta, pentru ca nu stiu daca se mai gaseste fix modelul ala, dar era cam 20$. Singurul dezavantaj: incarcarea dureaza o noapte intreaga.
 
În titlul topicului nu se specifică. În rest, soluția e clară: baterie din orice superhiperultramarket (sau de aiurea), ieftine și bune. Sau scumpe și chiar mai bune. :wink:
 
Pe moment am dat de ceva interesant: Anker PowerCore+ cu Quick Charge 2.0 Negociaza incarcarea si creste tensiunea la 9 sau 12V. Poate foloseste cuiva info.
 
Back
Top