barcode cu caractere speciale

Marius '95

troubleShooter
La serviciu am de bagat date in calculator "de mana". (BTW, nu mai lucrez la Synevo.) Mi-am adus de acasa un cititor de coduri de bare 1D si 2D cu care mi-am facut viata mult mai usoara.
Ca sa-mi fac viata extrem de usoara, mi-ar trebui ceva care stie Esc, Enter, Tab, F4, etc. Cu QR am reusit doar Enter, dupa multe site-uri incercate.
Care coduri de bare pot codifica astea?

PS: Cititorul este Zebra Symbol DS4308.
 
Păi în documentația cititorului ar trebui să vezi ce suportă. Aș zice să combini ceea ce poate efectiv cititorul cu un soft de mapat keystrokes (gen autohotkey).
 
Cam orice cititor de coduri de bare mai răsărit poate fi programat în fel și chip. În manual ai codurile de bare cu care inițiezi programarea și salvezi configurația, apoi toate celelalte funcții posibile. Printre cele mai comune chestii programabile este caracterul pe care cititorul de cod de bare să îl insereze automat după fiecare cod de bare citit - Tab sau Enter sau ce altceva, în funcție de softul pe care îl vei folosi pentru scanare. Cu asta poți scana pe bandă rulantă tot ce vine la mână, fără să te mai atingi de tastatură.

Pentru alte caractere sau taste, de obicei se poate tipări un cod de bare care să conțină codul caracterului sau al tastei între două simboluri de escape. Când cititorul de cod de bare dă peste așa ceva, știe să nu transmită mai departe calculatorului exact ce scanează, ci execută comanda din codul respectiv.
 
Am citit manualul, am setat sufix-ul, dar mai mult de atat n-am stiut.
N-am gasit nicaieri cod escape. Exista in schimb o anexa cu coduri de caractere. La ea face timitere capitolul de setat prefix/sufix, dar nicaieri altundeva.
 
Enter merge, tab merge, F4 merge doar cu Code 39 si o functie de "interpretat" F-uri din setarile cititorului, posibil si cu Code 93 (n-am testat), Esc n-am testat.
Se pare ca nici unul din codurile bidimensionale nu stie F-uri, sau mai precis, cititorul nu interpreteaza codul corespunzator, ci il transmite ca atare.
 
Back
Top