Bancuri

Eu nici macar nu am observat intrebarea de la inceput, mi-a fost lene sa o citesc, am crezut ca-i o reclama de genul "cum cade un idiot". Si tot nu am observat "ursul" din prima.

Reclama nu e o gluma, in trafic se intampla la fel, cu bicicleta si motocicleta sunt foarte frecvente cazurile in care esti daramat si auzi "m-am asigurat dar n-am vazut nici o masina venind asa ca m-am bagat".
 
Excelentă analogia aleasă de campanie. Din fericire, m-am obişnuit să fiu atent la tot ce e pe drum şi lângă el, dar asta probabil mulţumită lecţiilor învăţate în anii petrecuţi pe bicicletă. Dacă n-ai minim o tonă şi un metru jumate lăţime, poţi să ai şi girofar şi sirenă pe bicicletă că tot invizibil eşti.
 
Analogia o fi excelentă, dar testul în sine (sau, mă rog, ce-o fi) n-are nici o noimă. Părerea mea. Hâc!
 
Mie mi se pare foarte clar. Urmarind instructiunile de la inceput, mai mult ca sigur ca nu o sa vezi ursu', ca si la volan, unde esti atent la traficul din fata mai mult si tinzi si treci cu vederea biciclistii care eventual te depasesc prin dreapta la semafor, deci ad-ul isi face treaba in opinia mea.
 
Depinde. Eu mai auzisem de asemenea test si am observat din prima ursul. Asa si la volan, daca esti constient de existenta posibila a biciclistilor, motociclistilor etc. si mai esti si prevazator, poti evita 90 si ceva la suta din situatiile ce pot duce la accident.
Daca esti apucat, vitezoman si neatent, mai mult ca sigur vei da peste cineva (chiar si o alta masina).
 
Când vezi biciclistul la 100m în faţă cred că mai atent eşti la el decât la câinele din şanţ care-ţi va sări în faţa maşinii.
 
Problema e că ăştia mai vin şi din spate, de pe o stradă unde au prioritate, etc. Dacă nu îi vezi venind din faţă atunci da, ai o mică problemă :biggrin:
 
Asta cu „mai atent” nu ţine. Am văzut blonde destule care intră în intersecţie semnalizând stânga şi stând cu ochii pironiţi exclusiv pe maşina din faţă care face aceeaşi manevră, dar fără să se uite ce vine din dreapta, de pe contrasens, etc. Atenţia la trafic înseamnă deopotrivă maşini, dar şi biciclişti, pietoni, căruţaşi, copii la joacă, animale, pensionare căscate ce trec pe roşu sau prin loc nepermis, lucrători la drumuri, etc. TOATE trebuie să le vezi şi să le iei în considerare. Dacă n-o faci, atunci ai o problemă latentă ce poate degenera în accident.

În unele ţări nu se mai face supravegherea traficului cu maşini de poliţie marcate fiindcă acest lucru produce mai multe accidente. Şoferii sunt mai atenţi după maşinile de poliţie şi dacă ofiţerii se uită după ei, în loc să fie atenţi la trafic. Probabil s-au săturat şi poliţiştii să parcheze maşina pe marginea drumului şi în 2 minute să se facă ditamai accidentul în lanţ lângă ei. :biggrin: Ideea e că nu ai voie să-ţi focalizezi atenţia pe un singur element din peisaj, fie că e semafor sau maşina din faţă sau maşina de poliţie, sau jeep-urile mai mari decât al tău (pentru cei ce conduc după principiul „cei cu maşină mai mare, respekt, îi las; cei mai mici, fuxemall, să-mi facă ei loc”).
 
Apropo de masina mare. Mereu cand conduc o masina precum Opel Vivaro mi se pune in minte ideea ca cei din preajma vor fi mai cu bun simt si mai atenti la mine decat atunci cand sunt cu turismul (care nici ala nu e tocmai mic). Pur si simplu vederea de la inaltime cat si dimensiunile ma fac sa ma simt putin peste ceilalti din jur si doar cu cei de talia mea sau autobuzele ma simt pe aceeasi treapta. Si nu ma consider taran manelist! :confused:
 
Nascuti la inceputul anilor 70, vedem acum in anul 2006 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.

Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data.

Suntem ultima generatie care a jucat “Ascunselea”, “Castel”, “Ratele si vanatorii”, “Tara, tara! Vrem ostasi”, “Prinsea”, “Sticluta cu otrava”, “Pac Pac”, “Hotii si vardistii”, ultimii care au strigat “Un doi trei la perete stai”, ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar
primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa) primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu cd-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.
Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere.Nu am fost ultimii “Soimi ai Patriei” si ultimii “Pioneri”. ...

Articol complet aici.
 
Asta cu „mai atent” nu ţine. Am văzut blonde destule care intră în intersecţie semnalizând stânga şi stând cu ochii pironiţi exclusiv pe maşina din faţă care face aceeaşi manevră, dar fără să se uite ce vine din dreapta, de pe contrasens, etc.
Pai cred ca atentie nu inseamna privire fixa, ca de cal cu aparatori la ochi. Atentia poate fi si distributiva. Atentia si prevenirea reduc riscul de accident.
 
Rabbit N-am stiut unde sa-l pun mai bine.

Avand in vedere site-ul de unde l-am pescuit mi-am zis ca merge si aici, ca oricum asta nu e topic adevarat de bancuri.
 
Sotul vine acasa din delegatie si sotia are trei barbati in casa. Nu stie unde sa-i ascunda, asa ca ii baga repede in trei saci si ii pune pe balcon.
Sotul vrea sa-si aprinda o tigara pe balcon si vede sacii:
- Ce e cu sacii astia?
- A fost mama in vizita si ne-a adus cate ceva...
Sotul da un picior la primul sac si din sac se aude:
- Guitz-Guitz..!
Sotul zice:
- A, un purcelus... e bun!
Da un picior la al doilea sac si aude:
- Muu, Muuu...!
- A, un vitelus...
Da un picior la al treilea sac si nimic.
Mai da inca un picior si mai tare si nimic.
Ia o lopata si incepe sa dea in sac cu ea.
Deodata, sacul se deschide si iese un tip revoltat rau:
- Ba, tampitule, daca tac… inseamna ca ti-a adus soacra-ta cartofi!

Sursa.
 
Un tip zboara cu balonul admirand peisajul rural pe care-l survoleaza. La un moment dat isi da seama ca s-a ratacit si observand un om dedesubt coboara balonul sa-l intrebe unde se afla.

- Nu te supara, am si eu nevoie de ajutorul tau. Trebuie sa ma intalnesc cu un prieten intr-o jumatate de ora si nu stiu unde sunt.
- Cu placere: te afli la bordul unui balon, la 10m deasupra solului, coordonatele fiind 41 de grade latitudine nordica si 63 de grade longitudine estica.

La care tipul din balon nervos zice:
- Cu singuranta esti inginer!
- Ai dreptate, cum ti-ai dat seama?
- Pai foarte simplu: toate datele pe care mi le-ai dat sunt corecte din punct de vedere tehnic, dar nu-mi rezolva problema, n-am nici cea mai mica idee ce sa fac cu informatiile primite, si sunt in continuare la fel de ratacit ca si inainte.

Si inginerul:
- Tu cu siguranta esti manager!
- Ai dreptate, de unde stii?
- Pai e si mai simplu: Habar nu ai unde esti si nici incotro te indrepti. Ai facut o promisiune pe care habar n-ai cum s-o tii, si mai mult, te bazezi pe mine sa-ti rezolv problema. Rezultatul e ca esti tot in rahatul in care erai si inainte de a te intalni cu mine, numai ca acum e vina mea!
 
S-o fi ratacit :tongue:

===============================================================

Bussines to Bussines

Sursa: User-ul gheorghe/linuxsoft.ro

================================================================

OOP

=================================================================

Ken Lee Reloaded. Pentru cei care doresc sa-i invete versurile: aici.

Sursa: Saltwater/linuxsoft.ro
 
Last edited:
Back
Top