Banca in afara Romaniei

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Primaria Braila avea dreptate: banii platiti la Cluj erau platiti gresit daca nu avea domiciliul stabil acolo, trebuia sa faca o cerere sa ii returneze ca fiind plata gresita. Daca refuzau, mers in instanta.
O copie de pe chitanță trebuie să ajungă la ăia care ți-au dat amenda, altfel nu scapi de ea.
Nu mai trebuie de ceva ani. Politia trimite PV la administratia financiara, acolo trebuie trimisa si chitanta, politia nu o trimite. Singurul caz in care era utila la politie era daca era platita in termenul de 15 zile, politia nu mai trimitea nimic la administratia financiara, dar acum PV e trimis pe loc (in fiecare zi) la AF si politia nu se mai baga deloc in proces. Chiar si daca e contestata in instanta si se anuleaza, politia nu notifica administratia financiara, iar pentru o copie a hotararii de anulare se plateste o taxa de timbru la administratia financiara ... doar daca nu ai amenzi restante :biggrin:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
Cluj
Eu am avut amenda luata in Cluj si cand a ajuns la primarie la Iasi le-am dat chitanta si n-au fost probleme.
Dar stiam ca se poate plati la orice AF din tara, mai ales cand era perioada de 48 de ore pentru plata 50%
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Inainte vreme era liniste si pace intre primarii, cand s-au prins ca pierd bani s-a terminat cu pacea. Erau niste primarii care pusesera camere fixe pentru viteza pe drumul de mare (inainte sa fie autostrada completa) si au renuntat pentru ca nu isi acopereau costurile de trimis amenzi, din care nu incasau nimic pentru ca platile se faceau catre localitatile de domiciliu si nu catre ei. Poveste veche.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Azi am verificat din nou online situatia, impozitul la masina a disparut complet, suma ramasa de plata la amenda s-a redus considerabil, fara sa fac nimic din partea mea. Ca sa recuperez banii tot trebuie sa ma duc in instanta, ca se pare ca au scazut una din plati si partial din alta, restul din asta si a treia plata inca nu sunt luate in calcul. O plata e de peste 2 ani, una de 4 luni, care o fi durata medie de procesare?
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
In fiecare saptamana cate o alta situatie: am ajuns pe zero cu administratia financiara. Asa raporteaza ei. Au sa imi dea vreo 1000 de lei inapoi dupa socotelile mele, dar macar am ajuns pe zero.

Si azi dimineata a venit cardul de la Revolut. Nu mai e asa minimalist cum era pe vremuri, scrie Revolut pe el si are o culoare ambigua sexual, in 2 tonuri, albastru-rosu cu rozaliu intermediar.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Card saga: Revolut ftw!

Ieri la serviciu voiam sa iau un Pepsi (sunt dependent si nu ma tratez) de la un automat care are si cititor de card contactless: din 3 carduri din portofel nu mergea nici unul, desi aveam peste 2.5 lei pe ele. Am zis ca o fi ceva defect, am lasat-o balta, nu aveam nici bancnote de 1 sau 5 lei. Cand am plecat m-am intalnit cu un coleg la iesire si i-am pomenit de asta, zicea ca lui i-a mers fara probleme.

Azi la fel: din 3 carduri, nu merge nici unul. Incerc de vreo 2 ori cu fiecare card. Pana primesc mesaj de la Revolut sa imi deblochez cardul pentru tranzactii contactless. Aparent e blocat la emitere, ia 3 secunde deblocarea prin aplicatie, totul perfect: imi iau Pepsi. Cand ajung acasa, dau sa intru pe Netflix si imi spune ca nu a mers ultima plata, sa rezolv problema ca pana atunci canci Netflix. E 1 noaptea, ce problema sa rezolv la ora aia? Sun la banca pentru cardul ala, imi spun ca l-au blocat ei acum cateva zile ca au avut niste incercari de plata din Chile si nu erau convinsi ca ma plimb pe acolo. OK, o sa emita alt card, disponibil peste 3-5 zile lucratoare, ma suna ei. Mister lamurit de ce 2 din cele 3 carduri nu au mers. O sa sun si pentru al treilea, dar pana atunci stiu ca merge Revolut si am destui bani pe el pentru Pepsi pentru urmatoarele 3-5 zile lucratoare.
 
Top Bottom