Banca in afara Romaniei

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
După alea 2 săptămâni s-a trezit că Revolut i-a făcut topup automat (de pe cardul de pe care mai făcuse topup și e salvat în aplicație) cu încă o dată suma aia (adică i-au luat efectiv de 2 ori banii și de pe cardul de la banca din RO fără să anunțe).
Poate sa conteste asta la banca din Romania si are castig de cauza fara complicatii. Si de-aia e bine sa ai mai multe conturi la orice banca, de pilda ca sa ai un cont separat in care tii doar sume mici sau nimic si in care sa alimentezi doar cand vrei sa transferi sau sa platesti ceva.
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Location
In the mist by the hills
Chestia cu - am pățit-o și eu la Revolut. Am premium și in ianuarie când a expirat s-a actualizat automat. Aveam vreo 50 RON în cont, i-au luat pe ăia și apărea în cont -250 RON. Fără notificări, fără nimic. Când am observat am făcut eu topup, nu au făcut ei nimic, dar nu a trecut decât vreo săptămână.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Deci premium pe viata!

Azi am incercat sa fac o plata cu cardul virtual, in GBP si mi-a spus ca "the zip code you supplied failed validation". Cu cel fizic a mers. E a 2-a oara cand se intampla ca nu pot plati cu cel virtual.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
ipman: Eu am inteles ca omul nostru incearca sa fenteze o poprire. Deci hmmm...
Poprirea e pe o suma de cateva sute de lei, nu pe tot contul. Nu e o incercare de a o fenta, e o masura de asigurare ca daca astia o mai gresesc vreodata, poate pe o suma mai mare, am din ce face platile curente cat timp conturile ar putea fi blocate. Cand platesti o amenda de circulatie de 3 ori si totusi ti se pune poprire pe suma aia e cazul sa te gandesti la solutii. Suma ramasa de plata apare majorata cu o suma semnificativa dupa ce am platit integral amenda de 2 ori in ultimele 3 luni. Gen X - X - X = Y, unde Y > X. Are sens?

Oricum poprirea nu ai cum sa o fentezi: suma poprita e blocata in cont pana e executata si nu ai ce face. Cu adaugirea ca daca ai 10 conturi in 10 banci suma respectiva e blocata de 11 ori: o data in fiecare banca si o data la angajator din salariu. Noroc ca nu e cazul.

Intre timp mi-au mai trimis o somatie de plata: 60 de lei impozit pe masina. Pentru ca figurez cu amenzi de plata, chiar dupa ce le-am dus chitantele prin care am platit de 2 ori amenda, nu vor sa incaseze impozitul, dar ma someaza sa il platesc sub amenintarea unei alte popriri. De 60 de lei. Fuck'em all.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Nu e cazul sa te alarmezi: bugetul Romaniei pentru anul 2019 tocmai pe asta e fundamentat: incasarea de zece ori a fiecarei amenzi. :dracu: E clar ca cine incearca sa se sustraga va fi excomunicat pe insula Belina, unde va fi obligat sa prinda stiuca pentru bufetul guvernului. :tongue:
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Hello, din motive romanesti banca la care am contul de salariu si cardul s-a hotarat sa imi blocheze contul, in baza unui articol din contractul general cu clientii care spune ca sunt obligat sa le dau orice document doresc, oricand doresc. Nu glumesc, fix asta scrie.

Caut o alta banca cu care sa lucrez, nu pentru salariu ca aia nu prea se poate, dar macar un loc in care sa am un cont cu 2-3000 de euro si un card, in caz ca sunt vreodata in pana sa am posibilitatea de a trai pana rezolv problema.

Din motive pe care nu le pot scrie in public, administratia financiara mi-a pus si poprire pe salariu (pentru bani pe care trebuie sa mi-i dea ei mie), practic si pe asta pana o rezolv imi creaza probleme in viata de zi cu zi, de-aia caut un backup in afara Romaniei, ca sa nu se trezeasca astia din nou cu idei crete. Nici macar nu mai am orice fel de proprietate in Romania, ca sa am de platit impozite la primarie, dar aparent nu conteaza pentru ei. Ma gandesc ca la sume gen 2-3000 de euro nu se pune problema de supravegherea anti-terorism sau alte tampenii etatiste, dar mi-ar ajunge sa traiesc cateva luni la nevoie.

Help, please?
Eu aș fi foarte atent la orice pare evaziune fiscală intenționată, de exemplu deschiderea unui cont bancar cu scopul de a preveni poprirea pe salariu. Eu aș consulta un expert fiscal înainte de a mă juca cu așa ceva; nu m-aș mira dacă legea ar prevede obligativitatea anunțării la Fisc a tuturor conturilor deținute pentru persoanele care au poprire pe salariu. Cel puțin așa e în țările nebananiere.

Regula de bază cu Fiscul e: întâi plătești absolut tot ce vor de la tine, cât mai repede, apoi contești sumele și le recuperezi. Dacă inversezi ordinea, te trezești cu popriri, amenzi și dobânzi.

Just my 2 cents.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
^^ Nu sunt jurist sau contabil, dar evaziunea fiscala e cu totul altceva si nu e cazul.

"Si as fi foarte atent" nu mi se aplica doar mie: dupa cum am spus, am platit nenorocita aia de amenda de 2 sau 3 ori: o data in 2016 (nu mai am chitanta ca sa demonstrez), si inca de 2 ori in ultimele 4 luni. "Regula de baza" a fost respectata, dublu. Daca tot nu merge, mi se pare normal sa iau masuri. As putea sa tin banii numerar in casa, in contul prietenei, in fund prin metoda descrisa in Papillon si nici una din metode nu e evaziune fiscala, asa cum nu e OZN sau ciorba de burta. Dar na, dupa ce are omul probleme ii mai dai si lectii moralizatoare.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Nu sunt lectii, sunt simple opinii de care poti sau nu sa tii cont. Eu m-am judecat doi ani cu ANAF pentru 12 Lei platiti mai putin (dupa calculele lor) la impozitul pe dividende. Oricum greseala era a lor, oricum i-am mai platit inca o data (ca sa ma lase naibii in pace) si oricum a fost nevoie de doua infatisari in sala de judecata, pana au renuntat sa faca recurs. Din acel moment mi s-a luat de procese cu statul. Si nu erau pesedeii la guvernare pe vremea aia, ci sef la ANAF era Sebastian Bodu, ca el semna toate actele de chemare in judecata.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
"My two cents" ("my 2¢") and its longer version "put my two cents in" is an American idiomatic expression,[1] taken from the original English idiom "to put in my two-penny worth" or "my two cents". It is used to preface a tentative statement of one’s opinion. By deprecating the opinion to follow—suggesting its value is only two cents, a very small amount—the user of the phrase, showing politeness and humility, hopes to lessen the impact of a possibly contentious statement.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
In momentul in care ai de a face cu un stat care abuzeaza de pozitia lui in raport cu tine (prin poprirea sumei pe fiecare din conturile pe care le ai, dupa care tot tu trebuie sa alergi pentru a obtine ridicarea popririi), mi se pare normal ca sa iei orice metoda legala posibila ca sa te protejezi de abuzuri. Deschiderea unui cont bancar in UE nu este interzis de nici o lege, faci asta doar ca sa nu-ti blocheze conturile oricand vreun Gigel considera ca asta e metoda cea mai simpla de rezolvare a unei probleme pe care tot ei o au. Practic asta inseamna sa te feresti oarecum de statul asta hraparet, fara insa sa insemne ca sumele respective nu pot fi atinse de stat ci doar ca e ceva mai multa bataie de cap din partea lor, lucru care probabil ca ii face sa verifice de doua ori daca chiar e indreptatita masura.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Ok, m-am interesat putin si se pare ca lucrurile stau asa: daca nu lucrezi la negru, angajatorul e obligat sa te declare la fisc, adica daca iti varsa salariul intr-un cont sau daca te plateste cash. In primul caz te trezesti cu bucuria pe cont, in al doilea caz angajatorul primeste somatie sa-ti retina suma x din salariu. Deci intereseaza-te la HR-ul de la tine cum stau exact lucrurile, sa nu muncesti degeaba.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Lucrurile stau simplu, au pus poprire pe salariu si pe conturile din banca. Peste tot unde puteau pune.

Intre timp am gasit si chitanta din 2016, deci am amenda platita de 3 ori, trebuie sa recuperez ultimele doua plati. Tre' sa ma apuc sa scriu plangerea pentru judecatorie, doar sa aflu ce taxa de timbru imi trebuie pentru asta ca sa nu dureze o luna pana primesc informatia inapoi prin judecatorie.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Intr-o situatie oarecum similara sunt si eu - bine fara poprire sau amenda platita de n ori. Ultima amenda de circulatie am primit-o in 2016 si de atunci sunt intrebat in mod constant daca am platit acea amenda. Discutia se stinge temporar cand ma duc sa platesc impozitele locale si unde mi se pune in vedere ca nu mi se incaseaza impozitele daca nu platesc acea amenda. De fiecare data ma duc pregatit cu chitanta in original si o copie a chitantei, copia ramane la dosar, toata e lumea multumita, drept pentru care mi se incaseaza cu o gratie desavarsita impozitele locale. Anul urmator se reia bucla.
 
Top Bottom