Avertismentele disciplinare - discuții.

In fața unei agresiuni, orice organism viu produce anticorpi & stuff. Sper totusi sa nu dezvoltam alte afecțiuni autoimune, ca abia atunci ar fi nasol.
 
Sunt dezamăgit că, după atâția ani de xf și la ce vârste avem în buletin, mai e totuși nevoie de asemenea sisteme care fuseseră necesare când clocoteau hormonii-n noi. Dar ce să facem, atât s-a putut, cică tot ce-am trăit în tinerețe o să se repete, inclusiv scutecele de la un moment dat încolo.
 
Argumentele de genul „dar gigi e de vină, el a [nuștiuce] primul” nu țin.
Dacă tot se instituie cenzura/carantina/dictatura/omerta/etc. :biggrin: eu cred, de dragul dreptății, că e de cea mai mare importanță să judece moderatorul (obiectiv) cine a provocat.
Pe de altă parte, eu unul am senzația că ne cunoaștem atât de bine încât aceste reguli îmi par desuete.
În acest spirit, nu m-aș supăra, de pildă, să-mi zică Quark: "bă, fraiere, nu trebuia să iei Poco F1, că apare F2-ul după colț!" :haha:
 
eu unul am senzația că ne cunoaștem atât de bine încât aceste reguli îmi par desuete
Așa credeam și eu, da' mno, uite că ne-am înșelat.

De când a apărut trollingul ca fenomen online, a devenit foarte clar că provocatorul e ăla care aruncă bolovanul în lac cu scopul de a face înțelepții să o scoată, și de regulă trollul face asta într-un mod care nu încalcă vreo regulă explicită, însă reacțiile sunt atât de virulente încât încalcă orice normă de bun simț. Dacă oamenii ar fi mai antrenați să-și controleze reacțiile și nimeni nu ar mai pune botul la orice provocare, situația s-ar stinge instant. Părerea mea e că, într-un conflict online (și poate nu numai), cel ce a început are vina lui pentru asta. Însă o ceartă în care participă un singur om nu poate să existe :biggrin: It takes two to tango, și deci toți participanții își împart vina de a fi întreținut și intensificat scandalul, iar asta nu poate fi iertată doar fiindcă nu s-au putut abține. Și înțelepții din proverb au avut opțiunea de a nu pune botu' să scoată bolovanul din lac.
 
și de regulă trollul face asta într-un mod care nu încalcă vreo regulă explicită, însă reacțiile sunt atât de virulente încât încalcă orice normă de bun simț.
În opinia mea, trollul n-are nicio vină. Poate fi ignorat lejer de ăia așa-zis... iluminați. Dacă iluminatul începe cu insultele/injuriile, atunci el să răspundă. Nu-i corect?
 
Cand unui om ii oferi douazeci de posibilitati de a iesi onorabil din situatia pe care a creat-o si el batman-batman, e clar ca e o problema cu pianistul. :frown:

Tragic e si faptul ca o biata pisica va zbura de la etaj. :angel:
 
A, bun! Oricum nu-l foloseam. Măcar știu că e acolo. Tu de ce n-ai? Așa sărac ești, cu doar un buton? :hihi:
 
Bă bă bă, ce se întâmplă aici, atâta tam-tam pt. că pe un <adjectiv> l-am făcut <adjectiv>? Hai dă-o-'n spanac. Sau io-s nebun şi doar eu l-am văzut cum postează de obicei? Şi tot io-s de vină că i-am spus-o direct. Pana mea, chemaţi călăul...
 
S-a făcut split. Aici putem discuta despre sancțiuni, ce vrea ele de la noi și putem striga că am fost nedreptățiți de către tiranii care veghează asupra forumului.
 
Bă bă bă, ce se întâmplă aici, atâta tam-tam pt. că pe un <adjectiv> l-am făcut <adjectiv>? Hai dă-o-'n spanac. Sau io-s nebun şi doar eu l-am văzut cum postează de obicei? Şi tot io-s de vină că i-am spus-o direct. Pana mea, chemaţi călăul...
Vezi că poți să-i spui cuiva ceva direct și fără să-l jignești. Nu-nțeleg ce tot insiști atâta cu argumentul ăsta că vrei să fii direct și nu vrei PC și d-astea. Dă-i drumul și zi ce-ai pe suflet, dar fă-o fără să-ți bați joc de om.
 
Back
Top