Aspirator

Pana la urma am luat cum planuisem S5 MAX ul.
L-am gasit la vreo 2200 lei la magazine in Romania.
Pot sa spun cu mana pe inima ca e exceptional, il am de vreo 2 saptamani si deja ma bate un gand sa mai iau inca unul. Acu sa vedem cat o tine chinezaria.

Se preteaza de minune la spatii largi, deschise, fara multe chestii puse pe jos. Il folosesc preponderent la parter unde am sufrageria, bucataria si o baie mica.
Urca fara probleme pe covoare si isi mareste turatia la aspirator cand „simte” covor sub roti.
Am impartit tot parterul in zone in care i-am definit cat de multa apa sa lase in mop si cat de puternic sa aspire in fiecare zona.
Zonele cu fire – le-am definit „no go” zone, pur si simplu - drag and drop in aplicatie- n-a mai calcat pe acolo
L-am lasat de izbeliste sa vad daca o ia la vale singur pe scari – nici n-a sughitat – s-a oprit pe margine fara greseala.
Se baga pe sub mobila de bucatarie fara probleme si insista.
Are o tenacitate iesita din comun, daca are un obstacol in fata, nu se lasa pana nu se asigura ca a curatat cat de mult a avut acces in jurul acelui obstacol.
Bateria tine mult, apreciez ca cu un full charge as putea aspira cam 100 mp.
Ca se duce singur in parcare sa se incarce, nici nu mai mentionez.

Consumabile : filtru, panza de la mop, elicea laterala, peria centrala se gasesc fara probleme .


Evident ca nu-i plac firele – se incurca in ele si imi trimite mesaj de ajutor . Totusi pana a-mi trimite mesajul se chinuie saracul sa iasa, de ti se face si mila.
Nu-i plac covoarele subtiri si cu franjuri- le plimba de colo colo, rezulta un morman in mijlocul camerei
Nu-i plac covoarele de mici dimensiuni, țolici, preșuri, traverse – le plimba si pe alea de le zapaceste
Aplicatia cam chinezeasca pentru gustul meu , face ce trebuie, dar e contraintuitiva.



PS ma ingozesc cand vad cat de mult aduna la fiecare ciclu de aspirare – zici ca nu am facut curat de ani de zile in casa.
 
Isaura (S50 ??) face 2 ani în august. Deci măcar atât te va ţine. Abia acum contorul de la peria principală de apropie de 0 şi va trebui înlocuit. Partea cu cantitatea de praf adunată e cam demoralizatoare, te face să te îndoieşti de gradul de curăţenie din casă.
 
Asta cu cantitatea de praf din casă are mai puțin legătură cu curățenia propriu zisă şi mai mult cu zona. În București mereu aveam praf mereu, în UK aproape deloc. Același nivel de efort la curățenie, poate doar mult mai mare în București.


 
Nu, ideea e că dai drumul unui robot d-ăsta prin casă după ce ai dat cu aspiratorul "normal" și tot se adună un cârd. Pentru că un aspirator normal se bazează mai mult pe aspirare decât pe frecat cu peria.
 
Langa Csaba merge de minune si un aspirator vertical pe baterie, l-am luat cu inima stransa dar s-a dovedit exceptional de usor de folosit, nu cred ca mai revin la clasice. Unde nu intra roborock-ul, gen scari sau colturi, dau cu asta manual si e perfect, mai ales ca nu mai am de intins fire prin casa de fiecare data. N-are putere foarte mare insa il ajuta si peria de la capat, iar la 60 de euro cat am dat pe el (no-name) daca tine 1-2 ani e perfect.
 
Un aspirator din ăla vertical caut și eu, pe baterii, cu periuțe pentru pardoseală și cu vas cilindric (ciclon sau cum e, nu cu sac sau filtre care să trebuiască spălate). După fiecare masă a minionei, bucătăria arată într-un mare fel, și e nevoie de ceva mai la îndemână decât artileria grea. Soră-mea a spart pușculița și și-a luat un Dyson, io crecă m-aș mulțumi cu ceva din categoria Grundig/Rowenta/Bosch sau chiar și mai no-name, undeva în maxim 200-250€. Dacă are acumulator demontabil, cu atât mai bine. Idei?
 
Matura & mop? :biggrin:
Serios acu' - roboteii astia cu mop chiar inlocuiesc un mop manual? Si la mine ala micu' de urla prin casa are obiceiul sa verse chestii prin bucatarie. Nu mai am rabdare sa curat de fiecare data dupa el.
 
Un aspirator din ăla vertical caut și eu, pe baterii, cu periuțe pentru pardoseală și cu vas cilindric ... Idei?

Păi uită-te tot la fratele chinez, Roidmi F8 sau Mi Handheld 1C, din grădina lui Xiaomi.
Pe vremea când mă uitam dupa Dyson V10 Philips făcea ceva destul de lăudat în versus-uri, dar nu pot să-ți spun nimic despre niciunul, că mi-am luat și eu tot târâtoare de asta cu internet până la urmă.
 
Am si eu un mop de la iRobot. Nu va asteptati la minuni, scuipa ceva apa si apoi da cu o carpa peste suprafata umeda. Cum greutate nu are cine stie ce, nu curata mare branza. Asa ca sa intinda un pic apa pe gresia din baie se vede ceva, dar cam atat.
 
Un aspirator din ăla vertical caut și eu, pe baterii, cu periuțe pentru pardoseală și cu vas cilindric (ciclon sau cum e, nu cu sac sau filtre care să trebuiască spălate)... Idei?


S-a mai discutat subiectul cu 2 pagini in urma.
Cu acumulator detasabil nu cred ca gasesti, eu nu am vazut. Peria aia triunghulara de la Rowenta, e cam cu dus intors, foarte utila in anumite locuri, extrem de enervanta in altele. In schimb, ledul din perie e foarte util, mai ales pentru chiori ca mine.
Ciclonicele tot au niste filtre, adica niste bureti ce merg spalati fara probleme.
 
Eu mă uitam la ăsta https://www.hornbach.ro/shop/Aspira...akita-DCL180ZB-18V-0-65L/10223941/produs.html - pentru mine are avantajul că am deja vreo 6 acumulatori de tipul ăla; pentru alții e mult mai complicat, că un acumulator e vreo 300 de lei și încărcătorul tot pe-acolo.

Acum am un Bosch luat de la gunoi, care a avut acumulator kindof detașabil, doar că era NiCd, și l-am adaptat barbar la LiIon recuperați din laptop-uri, doar că persoana care l-a aruncat nu a aruncat în același loc și tija + peria (că aparatul era în tomberonul de reciclat electronice, probabil restul era la plastic, dar alea se duc mai des), așa că e doar aspirator de mână, greu de folosit pe jos.
 
Last edited:
Dacă are acumulator demontabil, cu atât mai bine. Idei?
Un acumulator la aspirator de firma costa cat aspiratorul meu, merita? Asta e modelul ce l-am luat

Am luat unul si pentru soacra la Cluj si e super multumita de el. Cred ca peria face foarte mult, momentan nu s-a impotmolit in par de caine (nu e lung, dar e mult). Peria mica nu prea face multe, insa e buna pentru scari.
 
Da, pentru ca acumulatorul detasabil trebuie sa respecte niste norme de siguranta care nu sunt chiar lejere. O mare parte din cerintele acestor norme de securitate pot fi preluate sau chiar satifacute de carcasa aparatului, chiar daca producatorul stie ca produsul devine inutilizabil daca se intampla ceva cu bateria, Dar deh, consumerism.
 
O chestie care ma roade: in timp aspiratoarele au cules constant par care s-a infasurat in special pe una din roti, pe partea cu peria (are una singura).
Cu toate ca il curat regulat, e foarte greu de curatat, mereu ramane ceva.
Ma refer la par lung uman, care e suficient de lung ca sa se infasoare de cateva ori in jurul axului rotii.
Ceva tips?
 
Bricheta pe plastic .. nu e bine. Am incercat cu forfecuta si pot taia o parte din ce e acolo, dar nu tot.
 
O chestie care ma roade: in timp aspiratoarele au cules constant par care s-a infasurat in special pe una din roti, pe partea cu peria (are una singura).
Cu toate ca il curat regulat, e foarte greu de curatat, mereu ramane ceva.
Ma refer la par lung uman, care e suficient de lung ca sa se infasoare de cateva ori in jurul axului rotii.
Ceva tips?
Cuțit ascuțit cum trebuie, nu din ăla care taie untul strâmb.
 
Back
Top