Aspirator

Okay, deci m-am linistit!
Ce vreau eu, adica Roborock S5 MAX, se gaseste la:
  • xiaomimobile.ro - 2499 lei - niste dubiosi care cica aduc din China, cu adresa de .ro la o casuta postala
  • Dedal - 2499 lei firma din Bulgaria, care vinde pe teritoriul Romaniei - zero detalii despre garantie la ei pe site, faptul ca vand pe emag marketplace e un usor plus- ar fi prima mea optiune desi pe marketplace e mai scump 2799 lei.
  • PC garage - 3199 lei -scump si in plus "intreaba stoc".
  • Gearbest - 2016 lei - n-am curaj sa dau atatia bani unui magazin chinezesc, chiar daca fac bussiness in EU.
Mai astept!
 

Attachments

  • Screenshot_20200209-181728.png
    Screenshot_20200209-181728.png
    641.8 KB · Views: 24
Diferenţa e suficient de mare încât ai putea lua de pe Gearbest. Also, faptul că vând ăia pe Emac... fix sula.
 
Exact!
Nu dau banișorii mei la gear best! Asa.. chestii de 6 euro, mai merg, dar nu cu sutele. Daca se intampla ceva cu el, dau din buze cu garantia.
Back to Roomba 980!
 
Am uitat sa spun de mop, cam inutil. Adica e bun de adunat praful dar cam atat, nu spala efectiv pe jos. Eu l-am folosit de 2 ori si cam aia a fost. Rezervorul de apa e intr-adevar mic si poate au rezolvat problema adaugand unul mai mare, la fel si picuratorul desi... nu cred ca e indicat sa lasi apa in el o saptamana. Al meu cand a venit a avut senzorii de inaltime defecti si a trebuit trimis la garantie, i-au inlocuit si functioneaza.
S5 Max e mai scump decat S6 doar pentru rezervorul ala de apa.

Thai housekeeper merge daca esti burlac, altfel intra in conflict cu firmware-ul nevasta care poate duce la dezinstalarea casatoriei. Desi e buna pe termen scurt, adica merge si pe partea practica dar si pe partea de entertainment, pe termen lung aduce costuri de intretinere mai mari. Dar pana la urma unii isi iau yacht pe care-l folosesc 1 saptamana pe an, deci trebuie analizata o astfel de decizie. :biggrin:
 
Eu am Roomba 980. De vreo 2 ani aproape in fiecare zi face curat, nu am schimbat nici o perie ca nu e nevoie.
S-a mai prins in cabluri cateodata, dar aia nu e musai vina lui.
Algoritmul de mapare nu are nimic gresit, ba si raporteaza o harta pe unde a facut curat si unde a intalnit obstacole.
Dar e drept, nu sunt animale in casa, doar par lung. Care intra in toate rotile posibile si trebuie descurcat.
 
Aici e combinația perfectă, păr de mâță + păr lung peste tot.
Câinele il bag rar in casă.
 
[tace chitic fiindcă îi durează maaaaxim 10-15 minute să aspire temeinic tot apartamentul și nu înțelege mania asta cu roboți care să facă același lucru mai scump, în timp mai îndelungat și cu rezultate mai proaste]
 
[tace chitic fiindcă îi durează maaaaxim 10-15 minute să aspire temeinic tot apartamentul ...]
Mi se pare ca e la fel ca la cutia de viteze automata de pe masina, te descurci si pe manual dar dupa ce te obisnuiesti cu automata nu mai vrei sa revii la manuala.
 
[tace chitic fiindcă îi durează maaaaxim 10-15 minute să aspire temeinic tot apartamentul și nu înțelege mania asta cu roboți care să facă același lucru mai scump, în timp mai îndelungat și cu rezultate mai proaste]

Genul asta de aspirator nu rezolva problema asa cum o faci manual. Din cand in cand tot trebuie curatat manual, spre exemplu pe scari unde nu se duce.
El a fost creat ca sa aspire mai des decat o faci manual, dar oarecum mai superficial. Te scuteste de ceva munca chiar si asa, si pot sa zic ca si de ceva disconfort ca face treaba cand nu esti acasa.
Ah, si vei vedea utilitatea din ce in ce mai clar cu cat casa e mai mare, timpul mai putin si alti factori care se aduna.
 
Chiar pentru 15 minute pe săptămână nu cred că va fi așa o dramă - nu e ca spălatul vaselor care lua vreo juma' de ceas zilnic, la cât gătim în casă, sau spălatul rufelor unde nu vreau să mă gândesc.
 
Depinde de fiecare situatie. La mine nu ar fi doar atat de putin. Si acel timp as prefera sa il petrec invatand ceva, spre exemplu.
 
Eu aspiram o data pe saptamana. Cat se aduna saptamanal nu stiu fiindca n-am masurat sacul niciodata, doar ocazional il verific si cand e plin il schimb. Dar la asta micu' trebuie verificat recipientul unde aduna tot fiindca e mic si se umple destul de repede. Ce am observat insa e ca desi am aspirat cu o zi in urma, tot a adunat vreo 2 iepurasi d'aia de scama. Putin, dar de la o zi la cealalta este. Iar de la o saptamana la urmatoarea se aduna prea mult deci aspiratul e prea rar. Deci cu cat mai des cu atat mai bine zic eu, poate nu chiar zilnic dar o data la 2-3 zile ar fi necesar ca sa nu respiri praful de pe jos. Despre confort nu mai spun, langa masinile de spalat rufe si vase e o automatizare binevenita. Nu perfecta evident, dar nimic nu e pana la urma.
 
Tocmai am comandat și eu un aspirator, da' pentru carpete și tapițerii, din ăla care spală în profunzime. Canapeaua e toată pete uscate de bale de la miniona care are o supraproducție de salivă din cauza dinților ce ies, și urme de mâncare uscată transferată de pe mâneci, o fericire. Întâi am crezut că voi avea ocazional nevoie de unul așa că e ok să închiriez cu 10-20€ timp de 4 ore, da' apoi m-am gândit că aș putea totuși să asigur o igienă mai bună. În plus, am găsit pe eBay ceva retailer de echipamente de curățat care vinde la preț foarte bun un lot de Bissell Multiclean Spot&Stain returnate de clienți din orice motiv; sunt testate și curățate, și beneficiez și eu de retur gratuit dacă e ceva în neregulă, da' e doar 100€ în loc de vreo 200€ sau mai bine.
 
Back
Top