Aspirator

Am aspiratoare clasice sa dau in caini cu ele! Dar mi-e greu sa le tot intind mațele cand am de aspirat rapid treptele sau un colt care mi-a scapat cumva.
ursamajor Rowenta ala il am si eu (rosu) si fix aceleasi comentarii le am si eu in comparatie cu un Philips. Plastic mai prost la Rowenta, ergonomie cam lipsa, insa daca vrei sa aspiri serios (si aici ma refer la covoare, iau mereu Rowenta si las Philipsul sa se odihneasca.
 
Vreau si eu un aspirator vertical fara fir!
Roomba nu e o solutie pentru ca nu cred ca stie sa urce sau sa coboare scarile.
Sunt constient ca puterea de aspirare nu e aceeasi in comparatie cu unul clasic, dar scopul achizitiei e sa pot curata rapid suprafete (parchet, lemn, gresie) de praf, iar curatenia serioasa sa o fac totusi cu un aspirator AAAA.

Am pus ochii pe ASTA dar orice alta sugestie e binevenita. Vreau cu acumulator cat mai mare, bugetul e maxim cat se poate da pe asa ceva. (exclus exotisme, ezoterice, pentru domni generosi cum ar fi dyson la 2000+ de lei)

Am luat eu aspirator fix din-ala zilele trecute, resigiliat si cu ceva voucher eMag a fost vreo 450 de lei. Primele impresii sunt foarte foarte bune, silentios, puternic, am aspirat un apartament de 55mp fara sa ii scada deloc din indicatorul de baterie. Destul de usor de manevrat, capul ala este foarte bun pentru colturi si peria ajuta mult, chiar si pe covoare. Overall, happy user.
 
Mulțumesc, l-am cumpărat și eu, l-am găsit la Altex la 560 de lei. (ROWENTA Air Foirce Extreme Silence Lithium RH8970WO)
  • Per total e okish, in sensul că-și îndeplinește scopul pentru care l-am cumparat.
  • Peria aia triunghulară e cu avantaje si dezavantaje, da, e foarte utilă pe la colturi, insă nici nu incape peste tot pe unde as vrea eu.
  • Dacă ar fi să cumpar altul, aș lua cu perie clasică (dreptunghiulară) fără discuții.
  • Deasemenea, din cauza "burții" nu intră prea mult in spații inguste (pe sub mobilă de exemplu)
  • 25.2 V pare a fi ceea ce trebuie, nu cred că e neaparat necesar să dai o poală de bani pe unul de 32.4V
  • Covoarele nu știu cat de bine le aspiră, dar le mătură binisor datorita periei rotative din capul triunghiular.
  • Peria rotativă se blochează ușor cu ceea ce ar putea aspira (eu am tras un fir de ață) dar la fel se demontează foarte ușor si se poate curăța.
  • La fel, rezervorul se curătă foarte ușor
  • Prima incărcare a durat vreo 6 ore, ieri am făcut curățenia saptămânala si nu cred că am consumat mai mult de 1/3 din baterie.
  • Imi place că stă "in picioare" fara probleme
  • Nu are in dock de incărcare, e cu mufă, insă cred ca ar fi fost mai scump daca as fi ridicat stacheta.
  • E plin de bling - lumini luminițe - fi-miu chiar m-a intrebat: "ti-ai luat aspirator de gaming?"
Per total sunt mulțumit, in sensul ca am facut mult mai repede curat datorita portabilitatii, dar din nou, jucaria e o completare la un aspirator clasic si nu are cum sa-l substituie, (asta daca ai niste pretentii minimale in ceea ce priveste curatenia intr-o locuinta) :smile:
 
Depinde acum si ce pretentii ai legate de acel aspirator "clasic". Mie personal nu mi se pare ca difera cine stie ce dpdv putere aspirare fata de asta. Si poate asteptarile mele sunt sub acele cerinte minimale, eu sunt super happy cu Rowenta de mai sus, mai vin si cu un mop dupa si gata. :smile:
 
Eu dacă nu aspir tot, inseamnă că am consumat timp si energie degeaba. "Tot" insemnând toate colțurile, pe sub, pe după mobilă, pe șifonier, rafturile cu cărti, mobila in sine, canapelele, TV ul, sculele audio, computerul etc. Aspiratorul vertical nu poate sa toate astea. Ce folos e ca ai covorul sau pardoseala curata, daca pe sub mobila e plin de par de mâță sau praf organizat frumos in ghemuri? :smile:
 
Okay, mi s-a cam luat cu mâțul care năpârleste iar și-i plină casa de flocăraie.

Am vreo 3000 de lei din puncte și diverse alte bonificații de la carduri de credit (care musai trebuie incasate pâna în martie) și mă gândesc să iau un robot.
In buget ar intra un Roomba 980 si Roborock S5, ambele pe la 2800 de lei.
Amândouă au review uri bunișoare, poate mai bine iese Roborock. Mă interesează evident și accesoriile, perii, filtre, care din reviewuri am înțeles că trebuie schimbate la aproximativ 2 luni, așa că disponibilitatea și costul accesoriilor e foarte importantă.
Mă intereseaza să știe să se urce pe covoare subțiri și să nu o ia la vale pe scări! Tot din reviewuri am înteles că "virtual wall" nu prea functionează și că se cam hodorogesc dacă incearcă să coboare scările. De unde reiese că și service ul, plus ușurința obținerii pieselor de schimb e foarte importantă.

Inclin spre Roomba, parcă-s așa...importate mai pe bune. Roborock și asocierea cu Xiaomi și știind care sunt canalele (cam gri) de distribuite Xiaomi la noi in tara, parca ma face sa am o retinere, in vitutea celor spuse mai sus (service, piese de schimb și accesorii).

Păreri?
 
Last edited:
Găseşti accesorii foarte ieftine la Roomba pe Ali, eu iau un set full replacement cu mai multe filtre/perii la vreo 20-25$. Nu cade "pe scări", l-am testat în pat sau pe canapea. La intrarea în baie am un covoraş cu fund de cauciuc şi floci de cam 1cm, rar se mai agaţă în el. Altceva mai subţire ia la plimbare; de asemenea atenţie la cabluri, prelungitoare, etc.
 
Roomba mea nu coboară scări (are senzori pe dedesubt). Ceea ce face e că se încurcă în ciucurii de la covoare (alea țărănești pe care le știi), dacă au peste 7-8 cm și-s subțiri, se agață în ele cu peria. La fel, trebuie să ai grijă la cabluri, dacă ajunge la ele se poate întâmpla orice.

Virtual wall funcționează, dar sunt diverse versiuni de wall - eu am versiunea lighthouse și n-am avut probleme de ghidaj cu ele, dar papă baterii în draci (eu am pus un buton on/off pe ele, că nu folosesc partea de schedule de la roomba). Am înțeles de la un posesor mai puțin tehnic că are probleme cu wall-urile de la 980, dar e posibil să le fi pus în modul area (zice că nu merg la distanță). Pe ale mele (de la seria 700) am și setare de distanță, dar nu fac area stuff. Trebuie să fii atent să nu lași chestii ușoare pe unde are de aspirat, că le poate împinge spre virtual walls și le face umbră. Altă chestie e că dacă virtual wall-ul îl împinge într-o zonă din care nu mai reușește să iasă, încearcă de câteva ori și până la urmă va alege să ignore virtual wall-ul ca să iasă din zona aia. Șanse 50% să iasă pe partea care trebuie :smile:.

Eu n-am schimbat nimic la ambele roomba pe care le am; curăț filtrele cu aspiratorul/aer compriat și periile cu sculele din pachet, și în rest cârpă udă.
 
Ahh ca se incurca in franjuri, nu-s deloc incântat! In clipul de mai jos am observat Roborock S5 nu are nicio greață cu franjurii. (min 6:39)

 
Ăia-s franjuri groși și scurți, ai mei îs subțiri și lungi (sunt firele din urzeala covorului împletite la capăt și bătute).
 
Roborock prestează pe plantație de 1.5 ani. A ajuns la service cu eroare la senzorul laser - intrase un ac de brad, s-a rezolvat fără nici un cost din partea mea. Consumabilele sunt ieftine, aspiratorul are contor pentru fiecare și îți spune când trebuie înlocuite/curățate.
 
Eu am roborock, l-am botezat Csaba. Nenea asta a facut review destul de bun zic eu la mai multe modele

 
S5 MAX e 2500-2800 lei.
Thor de unde l-ai luat si cine i-a facut serviceul?

Thor, LNT aveți animale blănoase prin case? Dacă da, cum se descurcă cu părul? Până acum din ce am văzut pe youtube, Roomba aspiră mai bine părul de animale, in rest Roborock e superior la celelalte capitole.
Csaba... :smile:)))))
 
Last edited:
L-am luat de pe emag, livrat de iHunt, care au făcut și service-ul. Nu am animale blănoase, dar soția și fiica au păr lung șî marchează teritoriul. Adună părul și periodic trebuie curățătă peria rotativă.
Nu face curat lună, dar folosit cu regularitate ne scutește de dat cu aspiratorul mai de de o dată pe lună, prin zonele în care nu intră - pe sub pat, canapea etc.
 
Nu am animale blanoase in zona, io de felul meu nu mi-s foarte. Motanul e inca in .ro si abia luna viitoare il aduc asa ca nu pot exprima o parere.
La al meu problema e cu un covor cu fir lung, daca ai d'astea prin casa o sa fie probleme fiindca se agata periile in ele.
 
Multumesc tuturor, inca nu m-am hotarat ce o sa fie, inclin spre Roborock la care imi place:

Algoritmul de mapare a camerelor- maparea cu laser se pare ca e superioara Roombei
Ca pot sa schitez din app virtual walls
Putere mai mare de aspirare si baterie mai mare.

Ce nu-mi place:
E vandut de niste obscuri, azi sunt, maine nu mai sunt.
Am inteles ca aplicatia e cam lasata de izbeliste, o ia pe chinezeste la inceput dupa aceaa invata si engleza, in fine, chestii de care ma feresc cat pot. Daca dau o poala de bani, as vrea sa mearga cum vreau eu out of the box.

La Roomba imi place ca desi are putere de succiune mai mica, insista in locurile cu probleme si in testele de pe youtube a iesit mai bine la 2 chestii care pentru mine sunt importante, adica curatarea parului si a nisipului.
Cu amandoua probabil ca voi avea probleme cu franjurii covoarelor si firele - off asta e o treaba foarte grea, n-am reusit intr-o viata intreaga sa fac un wire management mai de doamne ajuta si nu cred ca voi reusi vreodata. (TV, receiver, 3 console, toate cu HDMI ul lor + alimentare + ethernet pentru fiecare; boxe; mediaplayer cu inca un HDMI+ ethernet+ alimentare, cablu TV si un switch pentru toate, doh). In schimb as putea sa-i zic sa nu se atinga de zona aia si am sa dau eu cu aspiratorul acolo, oricum trebuie sa aspir canapelele si mobila saptamanal.

Am inteles ca amadoua se integreaza perfect cu Alexa si Google Home, nu era deajuns ca-mi stie google pe unde am fost, ce scriu, cu cine sunt prieten, acu o sa stie si fiecare cm patrat din casa mea, eventual si de cate ori mai scap ceva din gura.
 
Last edited:
Personal, roomba mi s-a parut aceeasi chinezarie doar ca la alt pret, dar asta e impresia din review-uri si nu din utilizare. Roborock-ul face exact ce trebuie sa faca si nu face exact ce nu trebuie sa faca:
- aspira bine, are cateva trepte de putere dar eu l-am setat pe maxim fiindca aspir ziua si cand nu sunt acasa, deci nu deranjeaza pe nimeni
- periile par destul de rezistente, la inceput nu-l feream de un covor cu fire lungi si a reusit sa se innoade peria exterioara bine de tot in firele de la covor incat am zis ca-i terminata dar nu pare sa fi suferit foarte tare. O sa iau de la prietenul chinez un set de inlocuitori, din ce am citit in review-uri spuneau ca-s aproximativ la fel, doar laveta e facuta dintr-un material mult mai subtire decat cea originala
- firmware-ul e destul de bine realizat incat sa nu se incurce prin locuri greu accesibile, o masa rotunda si 4 scaune ii creeaza destul de multe dificultati cand trebuie sa se invarta in jurul picioarelor si n-a ramas blocat intre ele chiar daca a trebuit sa mearga cu spatele ca sa iasa de acolo. S-a descurcat inclusiv cand harta ce o salvase nu corespundea cu realitatea, am uitat s-o schimb cand l-am pus in alta camera si a dat cu capul de pereti de vreo cateva ori dar nimic ingrijorator, s-a adaptat situatiei. Acum nu mai salves harta, scaneaza zona la fiecare aspirare. Imi place ca aspira inclusiv colturile camerei, deci zone putine unde nu poate intra.
- bateria aspiratorului pare sa tina suficient cat sa tina o casa "normala", pentru vreo 50mp cat am aspirat acum scade la 70%.
- aplicatia merge destul de bine, doar ca nu e intuitiva si mi-a luat ceva pana m-am prins cum trebuie sa fac sa pot seta invisible walls, incat momentan nici nu mai folosesc functia ci doar adun covorul de colturi ca sa nu-l poata escalada.

Ce nu face: nu aspira zonele unde nu poate intra. Am tras mobila incat sa poata intra printre elemente dar un corp ce sta langa perete nu-i da acces, asa ca acolo folosesc aspiratorul o data pe luna. Nu-s multe zone, doar doua sunt la mine momentan, insa cu siguranta imi ia fix 2 minute sa scot aspiratorul sa aspir si sa-l pun la loc, asta o data pe luna, fata de cat dura aspiratul saptamanal manual.
Cablurile in general le cam escaladeaza, chiar si cele subtiri, s-a innodat in cel de la incarcatorul de telefon fiindca i-a prins capatul si la tras in locul rotii. Cele care sunt pe langa mobila le-am ascuns sau mascat, doar o priza am unde-s mai multe dar pe astea le feresc cand aspir, e mai simplu.
 
Back
Top