Aspirator

Nu, uite aici tipurile de baterii folosite. Vezi prin factsheets ce baterie folosește exact modelul ales. 866 parcă folosește litiu (ca toată seria 900), dar nu-s 100% sigur.
 
Am cumparat o traznaie de-asta. Nu la pretul de lista, ci undeva la 40%, ca a fost promo. Super achizitie, aspira foarte bine, usor de manevrat, practic, il utilizezi mult mai des pentru chestii marunte pentru care nu ai scoate de fiecare data aspiratorul mare.
 
Nu, mi se pare mult 1000+ lei pentru un aspirator de mana, chit ca e versatil si usor de folosit.
 
Din varii motive (a se citi marimea casei) ne-am ales cu un Roomba 980.
Merge de cateva luni de acum, in conditii destul de problematice pentru el, din cauza copilului mic. Aspira admirabil, face harta pe unde a aspirat si unde a gasit gunoi, etc.
Singura chestie ciudata este ca nu poti sa-l comanzi de pe telefon fara legatura la internet, dar nu poti sa-l comanzi din internet in sine, trebuie sa fii in acelasi subnet cu el.
Bonus: il sperie pe copil, este pe post de bau-bau. Daca-i spun ca-l mananca robotul negru si rau e cel mai cuminte copil din lume.
 
Doar nu-l aspira pe copil.
Oricum Barnevet sunt din Norvegia, astia nu sunt asa de capsomani. Aici copii plang, se tavalesc pe jos, etc si oamenii le arunca o privire sumara sa vada daca chiar nu e nevoie de ceva si pleaca mai departe daca nu e nimic (grav).
In supermarket exista un cos cu fructe pentru copii, pot sa le manance fara sa plateasca nimic. Si surprinzator, cosul e plin, nimeni nu ia de acolo mai mult de un mar sau o banana.
 
Ciocolata e foarte proasta aici, foarte ciudat. Copii o cumpara odata pe saptamana.

Si apropos de Roomba, jumatea e foarte fericita. Rareori trec doua zile fara sa puna aspiratorul, care dupa ce termina treaba ii da si raportul cu ce a facut, incomparabil cu subsemnatul.
 
Doar nu-l aspira pe copil.
Oricum Barnevet sunt din Norvegia, astia nu sunt asa de capsomani. Aici copii plang, se tavalesc pe jos, etc si oamenii le arunca o privire sumara sa vada daca chiar nu e nevoie de ceva si pleaca mai departe daca nu e nimic (grav).
In supermarket exista un cos cu fructe pentru copii, pot sa le manance fara sa plateasca nimic. Si surprinzator, cosul e plin, nimeni nu ia de acolo mai mult de un mar sau o banana.

Nici în Norvegia nu-s așa răi cum se plâng "ai noștri" la tv. :tongue:
Totally offtopic, sorry. :biggrin:
 
Vreau si eu un aspirator vertical fara fir!
Roomba nu e o solutie pentru ca nu cred ca stie sa urce sau sa coboare scarile.
Sunt constient ca puterea de aspirare nu e aceeasi in comparatie cu unul clasic, dar scopul achizitiei e sa pot curata rapid suprafete (parchet, lemn, gresie) de praf, iar curatenia serioasa sa o fac totusi cu un aspirator AAAA.

Am pus ochii pe ASTA dar orice alta sugestie e binevenita. Vreau cu acumulator cat mai mare, bugetul e maxim cat se poate da pe asa ceva. (exclus exotisme, ezoterice, pentru domni generosi cum ar fi dyson la 2000+ de lei)
 
Eu am avut un model inferior celui ales de tine (tot Rowenta) si am fost foarte multumit de el. Aspira destul de bine, usor de curatat, destul de flexibil, forma e buna pentru colturi, etc.
 
Multumesc mult! Vad ca nu se prea ingramadeste lumea cu feed backul :smile:, am sa revin eu cu amanunte imediat ce-l cumpar si-l folosesc.
 
Păi nu cred că sunt mulți care au; singura mea experiență cu așa ceva e un Bosch găsit la gunoi cu acumulatorul (nichel) mucificat. Am zis că îl modific pentru litiu, dar încă n-am avut timp.
 
Poate fiindcă majoritatea preferă modelele clasice? Eu am luat recent un Rowenta Compact Power (exact modelul din link, 750W), model legendar zic unii, de care sunt ultramulțumit. Anterior am avut un LG de 1800W puterea motorului, dar drăcovenia nu e deloc mai prejos ca putere de aspirare, făcând, în schimb, zgomot foarte redus. Pe de altă parte, LG-ul era solid, greu, cu plastic mai de calitate. Ăsta e ușurel, bine făcut, e drept, dar plasticul e mai de... masă. Iarăși, țevăraia e ușoară și mai slabă calitativ. Deh, ăsta e progresul.
 
Chiar exista vreun aspirator pentru uz casnic cu puterea motorului de 1800W sau sunt wati muzicali?
 
Unele chiar aveau; dar acum există o regulă UE și sunt limitate la 900W.

Partea interesantă e că nu prea ai cum să compari ușor aspiratoarele, puterea nu îți spune nimic de capacitatea de sucțiune, depinde de ce e înăuntru. Iar la astea cu baterii nu scrie nici măcar puterea.

Oricum, dacă mi-aș lua așa ceva, aș lua https://www.makita.ro/product/dcl180zb.html, pentru că are acumulatori care se pot schimba și am deja acumulatorii, fiind folosiți la o groază de scule.
 
Last edited:
Back
Top