Aspirator

Pe vremuri cind aveam bani moka la emag i-am luat lu' nevasta-mea nu's ce ultimul guit de aspirator cu apa pe la fo' mie de lei.
Pe linga faptul ca dupa' fo' 2 ani dracia s-a stricat, nevasta-mea a fost complet nemultumita de procedurile de functionare si intretinere ca sa zic asa. :biggrin:
 
Karcherul (A2004) inca functioneaza dupa ani buni de tras pe nas cam orice, cuie, bucati de caramida, nisip/pietris, toner, viespi, frunze, praful de pe covoare, sosete, telefoane mobile, etc... Desigur WAF=0 dar macar a constatat si ea ca n-am dat banii pe bibelouri scumpe si inutile.
 
, ai mei au aspirator cu apă, m-am mai jucat cu așa ceva și, după cum menționam, nu mi-e greu să mai mișc două degete să-l curăț. Și Karcher să fie, da' modelu', care-i modelu'?
 
De parcă Karcher ar avea 50 de modele de aspiratoare :biggrin: Momentan pe site e doar unul în categoria Home&Garden; în magazine s-ar putea să mai găsești stocuri de aspiratoare cu apă pentru uz casnic discontinued.

Diversitatea apare la categoria Professional, unde nu mai există „aspiratoare cu apă” ci doar aspiratoare uscat-umede, urmate de aspiratoare de uz special și realmente industrial.
 
Karcher sunt orientaţi spre piaţa medie şi upper profesională, din câte ştiu. Adică aspiratoarele lor de interior sunt în general din cele profesionale folosite pentru clădiri de birouri, hoteluri etc. care pot aspira nu numai podele dar şi covoare, canapele, pot spăla, au faruri şamd. Mă miră că au şi exemplare de uz casnic.

Dar are chiar atât de mare importanţă? Eu am un LG whatever care poate folosi saci de hârtie şi cu filtru lavabil şi cam asta-i tot ce m-a interesat, să pot curăţa filtrul din când în când şi să nu trebuiască să folosesc forever sacul ăla de pânză infect.
 
Ok deci s-a stricat! A 2-a oară! Si nu-l mai repar! Vreau aspirator ce aspirator vreau?

Văd că odată cu regulile UE wații au scăzut drastic pe etichete și in continuare nu se mentionează puterea de aspirare. Aș prefera (n-aș putea spune clar de ce) cu sac și mi-ar placea sa folosească S bag ul de la Philips. Mi-ar mai plăcea ceva cu "filtre pe viață", filtre care nu necesită schimbare - Rowenta parcă are așa ceva.
In continuare exclus Dyson, iar Karcher e NO NO NO!
Nu filtrare cu apa!
Nu ma intereseaza sa aspir cuie sau lichide!
N-as lua Beko, Daewoo, Zelmer, Heinner, Myria, Rohnson, Dirt Devil, Thomas, Tristar, nu cumpar de pe alibaba sau alliexpres! :biggrin:
Stiu si sunt convins că cele de la Karcher sunt bune, i-am cumparat maică-mii 2 bucăți, (l-ar vrea chiar pe al treilea), dar la mine e vorba de waf și cu asta eu nu mă joc!

Buget până in 500 lei.
Mulțumesc anticipat pentru sugestii!
 
Io-s destul de mulțumit de Philips 8721, trage suficient de tare la 650W. Văd că 8722 e la reduceri masive zilele astea, îl apropie de buget (nu mi-e clar care e diferența între 21 și 22, par să fie doar de culoare, specificațiile și accesoriile par exact la fel).

Din cauze de iepure rău și nechef de dat cu aspiratorul prea des am și un Roomba 651. Nu e chiar așa de deștept (se încurcă în ciucurii de la covor, mai ratează zone) dar adună destul de mult praf. Puterea de aspirare mică e compensată de perii și insistență - și de faptul că se descurcă aproape singur.
 
Io-s foarte fericit cu un Bosch GL-20 (BGL2*). Am găsit cutie cu saci de schimb, brand compatibil ieftin, textil cu microfiltru, și cu două cutii m-am făcut cu rezerve să mă țină trei ani.
 
Io am un LG, bagless, cu cyclone, mic și-al dreaq! Lua blana de pe pisică... cînd trăia, săraca. :frown: Numai bun pentru "epurle" lui miahi. :hihi:

UforGKe.gif
 
Ma faci curios ce s-a intamplat cu Karcher, nu insist sa-l cumperi, dar vreau sa stiu la ce sa ma astept.
Eu am vreo doua care nu comenteaza nimic de ani buni, nici n-am ce le reprosa, cu toate ca au tras si moloz.
 
Am mai studiat problema și am aflat că in urma noilor reguli UE aspiratoarele se clasifică in funcție de 4 categorii:
- eficiență energetică,
- eficiență aspirare covoare,
- eficiență aspirare suprafete dure,
- nivel de particule dispersate în aer.
Fiecare categorie este notată de la A la G.

Acum marea găselnță de marketing e aspiratorul 4A, iar singurul pe care l-am găsit la un preț relativ apropiat de bugetul mai sus mentionat a fost Rowenta 6331 EA al cărui preț este undeva pe la 800 -900 de lei și care in mod constant este "la ofertă" pe la 550 lei.

De cumpărat, am cumpărat Philips 8722 (merci Miahi) din cauza ofertei, a garanției de 5 ani și din cauză că toate celelalte aspiratoare din casă (am acum 3) folosesc S bag și nu stau să ma incurc prea mult intre saci, nici la cumpărare și nici la montare.

Mulțumesc din nou tuturor pentru sugestii!

Roomba sunt la altex câte vrei, pe alese!
 
radul: să-l folosești cu plăcere :smile:.

korby: Care trebuie? Eu am luat unu' relativ ieftin (651), că nu mi s-au părut interesante funcțiile ălora mai scumpe. Are un prieten versiunea 980, îi desenează automat și harta casei pe mobil, dar iei încă un 651 și-ți mai rămân ceva bani de consumabile. Eu trebuie să-mi mai confecționez niște lighthouses (arduino), că se cam încurcă aspiratorul în ciucurii de la covor (are funcție anti-încurcare, dar dacă-s ciucurii lungi și covorul ușor, iese un ghem mare în care e și roomba pe undeva, nu neapărat deasupra, si pe urmă începe să se plângă să-l scoți de acolo).
 
770-u'... teoretic. L-am găsit doar pe Amazon US, nici măcar pe UK sau DE. Covoare n-am, doar vreo două pisici așa mai păroase ele de felul lor. :biggrin: 651 cum se descurcă cu părul de iepure?
 
La mine părul se adună pe covoare (am pus covoare la scurt timp după ce am luat iepure, că se făceau dust bunnies prin casă de ziceai că-s tumbleweeds în vestu' sălbatic). Iepurele are aderență mult mai bună pe covoare (ghearele alunecă pe parchet), așa că și "sursa" stă pe covor. Părul de iepure e super subțire, abia îl vezi, dar dacă dai cu mâna pe unde stă, se adună :smile:. Ei, am luat roomba cam la o zi după ce aspirasem "normal" și a strâns o groază de păr. Acum că îl folosesc cam o dată la 2 zile nu mai adună la fel de mult, dar tot adună.
 
Back
Top