Aspirator

Am luat pana la urma Samsung S9420 - aspirare prin apa. Dupa o tura de aspirare pot zice ca:
- puterea de aspirare (200W) desi pare mica in comparatie cu 'avioanele' de 380-420W e suficienta;
- e masiv, greu, dar are furtunul de aspirare suficient de lung incat sa nu fie probleme in garsoniera.
- filtrarea prin apa e foarte faina, in camera nu mai elimina praf, aerul pare foarte curat.
- curatarea rezervorului ia destul de mult timp in comparatie cu timpul de aspirare pentru ~35mp, adica tot vreo 5 minute. Plus ca trebuie lasat la uscat.
- golirea recipientului e destul de usoara, nu mai inhalezi praf.

Momentan sunt fericit de alegere. Multumesc pentru sugestiile voastre.
 
Si am dat peste Dyson. Nu am atitia bani de dat pe un aspirator, insa ma intreb, sunt atat de mega teribile?
Da - daca te uiti in specificatiile tehnice de pe site, o sa vezi puterea de aspirare de 280W -un mare bonus. In plus, singura piesa cu care interactionezi vis-a-vis de curatare este filtrul HEPA pe care il speli odata la 6luni. In rest nu mai cumperi NIMIC, niciodata. Adauga la toate amanuntele astea faptul ca beneficiezi de 5ani garantie, asta in cazul in care nu te-ai uitat la videoclipurile care arata cum testeaza englezii aspiratorul.
 
Caut un aspirator silenţios. Buget maxim 600 RON. Am mai mult parchet/gresie prin casă, covorul din sufragerie e foarte mic (oval, 200/125 cm). Ar trebui să suporte aspirarea de nisip şi pietricele mici (pe care mâţul le mai transportă prin casă, din litieră, între pernuţe). Dacă depăşeşte cu puţin 600 RON e OK, numai să nu fie 1000+ nicidecum.

La ăsta, ce Dumnezeu înseamnă "suprafaţa de aspirare 11m"? Sunt metri liniaru sau cum? Dacă am apartament de 45 de metri pătraţi, la ce să mă uit?

Mă mai holbam la aşa ceva, ei se bat cu pumnii în piept că e silenţios.
 
Suprafața de aspirare = ce dimensiune are cercul în care poți aspira, presupunând că ai o priză în pardoseală în mijlocul unei încăperi foarte mari. Dimensiunea e dată de lungimea cablului + a furtunului. Neinteresant :biggrin:
 
Oh em gee, are you kidding? Ce calcul cretin.
Thor, ce altceva mai silenţios să caut? N-aş vrea să m-apuc să iau fiecare aspirator la verificat detalii decât dacă e absolut necesar...

LE: pe Emag există filtru, dar prezintă doar 3 bucăţi. Două sunt foarte scumpe, rămâne ăsta care are 69 db, deci mai mult decât cel prezentat de mine mai sus. Clar, e ceva în neregulă cu filtrele Emag.
 
Ai putea sa dai un tur pe la Altex sau alte magazine similare si sa-i rogi sa iti arate cat de silentios este, poate 68-69 dB sunt suficienti.
 
Ceea ce la Altex s-ar putea sa sune ok, acasa o sa fie foarte zgomotos. Ramane totusi cea mai buna sugestie: mergi intr-un showroom de electrocasnice si i-a la puricat modele expuse, sa vezi cum se aud. Macar iti faci o idee despre ce inseamna silentios.
 
Media Galaxy-ul de la Orhideea e chiar foarte linistit (de obicei e gol), daca poti sa dai un tur pe acolo probabil o sa-ti faci o idee decenta.
 
Urechile mele audiofile nu sunt lezate de aspiratorul cumparat acum vreo luna jumate, desi nu l-am ales dupa criteriul zgomot; are si un potentiometru din care poti regla puterea, la mine in camera pe mocheta setarea medie este deja putin mai puternica decat e cazul, la maxim nu l-am dat decat uneori cand incercam sa trag niste zmotocele de sub mobile.Sunt ultra-multumit de achizitie, mai ales ca nici pretul nu este prea mare, iar faptul ca scrie peste tot pe el "Made in Germany" imi gadila placut retina. Cu intretinere corecta (filtre curatate periodic, schimbare sac inainte de a deveni un bolovan compact) ar trebui sa mearga bine-merci ani de zile, sper, vechiul meu aspirator LG are 13 ani si inca merge, doar ca miroase urat, scuipa praf peste tot si este mult mai zgomotos decat actualul Bosch desi la putere este incomparabil mai slab...
 
Oscilez şi io zilele astea între Samsung şi două Zelmer. Zic oscilez pentru că 1) nu înţeleg exact care-i treaba cu al doilea Zelmer (pare a fi ceva hibrid - ştie şi filtrare prin apă, şi normală, în funcţie de sac?!) şi 2) nu-mi dau seama dacă Samsung-ul ăla merită diferenţa de preţ.
 
Sint si unele modele de Karcher care aspira si apa, dar dupa ce aerul a fost "lovit" de oglinda apei ca sa ramina acolo o parte din impuritati, este trecut apoi printr-un filtru de hartie uscat.
Oricum, ma mir cum pretul ala e mai mare decit la Karcher. Care si-a facut fabrica in Romania pentru modelele ieftine, dar cele de categorie medie sint facute in Italia.
 
Eu am cumpărat un Samsung din ăla pentru cineva (pare să fie același model), dar nu știu cum funcționează, că a fost cadou. După cum arăta părea cam greu de curățat, are multe turbine și vasul de apă are o formă foarte complexă.
 
Intradevar, cuva de la Samsung e destul de complicata, dar se spala destul de usor, cu dusul deasupra toaletei. Totusi e destul de anevoiasa folosirea: desfacut, pus apa in cuva, pus la loc in aspirator, aspirat, curatat, spalat cu dusul cuva, lasat la uscat. Uneori ai nevoie doar sa aspiri o zona mica, ceea ce ar fi ma iusor de facut cu un aspirator clasic. De aceea parca acum as alege Zlemer-ul ala hibrid.
 
Zelmer e chiar un brand de luat in calcul sau sunt gen ce se vinde prin Lidl?
N-am auzit de ei si intreb daca pe viitor merita sa-i bag in filtrul de cautare, pentru ca pana acum ii eliminam din start.
 
Zelmer sint o firma poloneza. Se pare ca prin 2005 au fost cumparati de un fond "capitalist" si i-au ridicat putin, ca apoi sa-i vanda.
Ramine la aprecierea voastra, impreuna cu experientele pe termen lung, cit de buni sint.
 
Am nevoie de un aspirator. Cât am stat în cămin am avut un Samsung cu sac, şi-a făcut treaba, dar nu mai (prea) vreau. Acum am un Philips fără sac, cu 5000 de filtre. Nu mai vreau sub nici o formă. Mă gândeam la un aspirator cu apă, nu mi-e greu să mai stau 5 minute după ce aspir, să dau cu duşul pe el. De luat în considerare că vreau cu apă pt. că m-am săturat să zboare praful prin toată casa, m-am săturat de filtre îmbâcsite după O SINGURĂ aspirare într-o garsonieră, avem doi mâţi, intrăm încălţaţi direct în cameră, etc.

Din ce am consultat oferta actuală am observat diferite modele: Samsung SD9420, Zelmer Aquos 829.0 ST, Zelmer 829.5SK, Gorenje VCK1901WF şi Gorenje VCK 1802WF, toate în zona 6-700 de lei. Sau Bosch BSG61833, care e cu sac şi e cam la jumate preţu'.

Now what?
 
Eu am luat asta vara un Karcher de prin Hornbach pe la vreo 400 de lei, apa. Pe site la Karcher nu mai apare, dar mai erau prin stoc. Pana acum multumit, doar ca s-a rupt un filtru si inlocuitorul a fost vreo 50 de lei, posibil sa fi fost utilizare defectuoasa (menajera, no comment).
 
Parerea mea e ca te complici cu filtrarea prin apa pentru ca o sa iti ia mai mult umplerea / spalarea decat aspirarea efectiva - eu as recomanda saci de hartie care se arunca in momentul in care se umplu + filtru de evacuare HEPA care sa prinda eventualul praf ce trece prin hartia sacului. Din moment ce e filtru de evacuare si nu filtru principal, schimbarea sa se face suficient de rar ca sa nu fie o problema costul.
 
Back
Top