Articole şi teste interesante

Ce ziceam mai sus? E vorba de legarea unui SSD + un controller care să știe UASP pe USB3. Doar atunci ai performanța aia în plus. Faster USB 3.0 Performance: Examining UASP And Turbo Mode:
Turbo mode and UAS are both attractive technologies able to bolster the default behavior of USB 3.0. But they both require you connect devices that let the interface shine, meaning you need storage that won't gum up performance as a bottleneck. Hook up an external hard drive via USB 3.0, and it's going to deliver the same speed in pretty much every situation. Really, it takes some form of solid-state storage to make a difference.
 
Mie mi se întâmplă să mă plimb de colo-dcolo cu HDD-ul plin cu câteva sute de gigi cam o dată pe lună. Citesc sute de gigi, scriu sute de gigi. Orice procent în plus ajută.

Dar nu ti se intampla sa citesti ce scriu unii si altii, mai ales miahi. Da-i mai departe, marketingul face victime. Vezi ca mai obtii un procent daca spui o rugaciune inainte, e verificat true-true.
 
Mda, e de multa vreme pe wilders o discutie pe tema asta care m-a lasat si pe mine cam mut.

With the speakers and mic intact, Ruiu said, the isolated computer seemed to be using the high-frequency connection to maintain the integrity of the badBIOS infection as he worked to dismantle software components the malware relied on.
:insane:
 
Este metoda de propagare perfectă pentru secolul în care ne aflăm, când majoritatea lumii folosește chestii cu microfoane încorporate. Laptopuri, tablete, smartphones, chiar și multe desktop computers model all-in-one, toate au microfon încorporat care este imposibil de deconectat fizic. Sunt curios dacă nu afectează și smartphones și tablete chestia asta, dar într-un mod mai subtil (gen furat contacte, informații personale și/sau despre carduri/conturi, etc).
 
Nenea ăla încă nu a demonstrat nimic, și nici n-a dat detalii suficiente. În momentul ăsta nu se explică de ce funcționează, cum inițializează BIOS-ul placa de sunet, cum comunici cu ultrasunete având în vedere că majoritatea microfoanelor/boxelor au eficiență al naibii de proastă în zona aia. Dacă s-ar întâmpla chestia asta, punând un laptop lângă celălalt, și folosind orice utilitar de înregistrare audio, ar trebui să interceptezi ceva, ca să ai ce arăta. Dar nu au făcut asta.

@Neo: pe smartphones ai zeci/sute/mii de aplicații care cer pur și simplu acces la datele personale, și în 99% din cazuri sunt sigur că le și obțin, nu e nevoie să faci cine știe ce inginerii speciale.
 
Aici e postul original al tipului. Intre timp a postat si un BIOS dump, dar din care lipsesc detalii privind hardware-ul si versiunea de firmware (ca am vrut si eu sa fac o comparatie cu un firmware original).

Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca un malware de BIOS nu-l poti muta asa usor de pe o platforma pe alta. E greu sa-l faci functional de la o revizie la alta a aceluiasi produs, ce sa mai vorbin de produse/producatori diferiti. Daca cineva s-ar stradui suficient, ar putea face functional tot atanjamentul folosind produse bine alese, intr-un laborator (sau o instalatie de imbogatire a uraniului din Iran), dar "in the wild" diversitatea hardware-ului ar fi mult prea mare.
 
Mda, social media asta mă depășește; nenea ăsta scrie 2 cuvinte pe google+, 2 pe twitter, 2 pe facebook, cine dracu' să-l poată urmări. Oricum pagina de facebook nu e vizibilă dacă nu ai cont.

LE: presupun că au și verificat că nu e vreo interferență. Pentru 35kHz îți trebuie difuzor piezo / tweeter special și putere destul de mare, plus că încep să fie direcționale sunetele alea.
 
Este cam același lucru peste tot, numai că FB este mai prietenos cu pozele, mie nu mi se pare nimic ciudat la treaba asta :smile:
 
Articolul e o varză, stilul de scriere al tipului la fel.

Infecția inițială se face prin stick-uri USB. Nu prin microfon și difuzor. Prin stick. E modificat încât „agață” protocolul de inițializare USB al controllerului, înainte ca sistemul de operare să-l monteze. De acolo, infectează controllerul USB, iar de-acolo poate ataca alte componente. Câte variante de controllere USB sunt în plăcile de bază? În mod cert, muuuuuult mai puține decât variante de plăci de bază, și de BIOS-uri. De-aia individul menționează nevoia de a achiziționa ceva echipamente de diagnostic mult mai hardware-level pentru USB.

Comunicația de proximitate prin microfon și difuzor se face doar între două sisteme deja infectate, cu scopul ca un sistem infectat să ajute un altul în curs de dezasamblare să reziste la pierderea funcționalității.
 
Back
Top