Articole si teste interesante - harddisk-uri 3.5"

Interesant roundup-ul de 1 TB. Chiar când voiam să cumpăr un HDD rece şi silenţios. Performanţa nu mă interesează; acei 10MB/s cu care vin datele prin torenţi este acoperită OK de 5400 rpm. Deci WD10EADS-00L5B1 pare foarte interesant. 459 RON la Emag.
 
Daca ai putea testa per partitie si nu per intreg discul, cred ca ai ajunge la aceleasi rezultate. Din pacate Seagateurile acelea desi au rate de transfer mari, au un timp de acces porcos de mare chiar si cu 20% din capacitate si un firmware scris in stilul Seagate, anti I/O.
Oricum, ideea prinde tot mai mult si e bine ca apare un nou trend asemanator overclockingului. Practic ai de ales capacitate enorma sau capacitate mica dar viteza mare. Motiv pentru care nu m-ar mira in scurt timp sa apara utilitare userfriendly oferite de producatori insusi, asta cat timp se vor mai folosi HDD-urile nu doar pentru stocare de mare capacitate (alaturate unor SSD).
 
Oare ce performanţe ar oferi un HDD setat la primii 20 GB, aşa? :smile:
Nu verific pe al meu că am 1.2 TB date pe el :smile:
 
Rata de transfer este constanta si egala cu cea maxima iar timpul de acces nu cred ca ar putea sa scada sub 6ms.
 
Daca ai putea testa per partitie si nu per intreg discul, cred ca ai ajunge la aceleasi rezultate. Din pacate Seagateurile acelea desi au rate de transfer mari, au un timp de acces porcos de mare chiar si cu 20% din capacitate si un firmware scris in stilul Seagate, anti I/O.
Asa este, partitionarea duce la rezultate sensibil egale dar e foarte greu de testat, asta ca sa nu spun imposibil. Si da, e pacat sa faci asta pe Seagate care nu are nici un model de HDD cu timpul de acces sub 12 ms, un WD AAKS sau si mai bine, un WD Black - care sta bine si la I/O fiind Enterprise la baza - ar fi o alegere mult mai buna.
 
Life After 1 TB: Seven Hard Disk Drives with 1.5 TB and 2 TB Storage Capacity @ Xbit Labs

It is the Western Digital RE4-GP that has showed the most memorable performance in this test session. The combination of fast heads, huge 64MB buffer (which is made a very good use of) and optimized firmware make it a leader under server loads. It is in RAID arrays that it is going to perform best. When single, it will suffer through the lack of NCQ support.

Samsung’s EcoGreen2 is no record-breaker as the main disk of a workstation and is far from brilliant under server loads, but it was confident and occasionally better than the others at processing files. Thus, we can recommend it as a hard disk for storing large amounts of data on a home PC.
 
Cand or aparea oare platane de 1 TB?
Nu de alta dar as vrea sa iau un hdd de minim 1 TB la fel de silent pe cat se spune ca este Samsung F2 de 500 GB adica doar cu un platan.
Are cineva idee?
 
Uite aici. Nu este super silenţios, dar este extern, ceea ce înseamnă că îl închizi când nu ai nevoie de el şi între timp scoate zgomot 0, te asigur :smile:
Preţul e imbatabil şi HDD-ul arată şi frumos :smile:
Eu am cumpărat unul... ieri; şi o să îmi mai cumpăr. Sunt excelente pentru storage.
 
Oau, e mai ieftin decat fara cutie...
Poate fi scos hdd de acolo si folosit ca atare pe sata?
dar din pacate nu mai am incredere la garantii la emag...decat daca ajung sa cunosc ep cineva pe acolo..
Dar pretul e fantastic, si nu imi dau seama cum naibii e mai ieftin decat hdd stand alone?
 
Last edited:
Am eu încredere în garanţia Emag. De-aia îmi şi tot iau de acolo; durează până le schimbă, dar în momentul în care e confirmat defectul, sky is the limit. Ori primeşti alt produs nou, ori plăteşti diferenţă pentru alt produs, ori iei banii înapoi (la preţul pe care l-ai plătit când l-ai cumpărat!), ori îţi dau ei diferenţa dacă ai ales ceva mai ieftin. Mă rog, revenind la întrebările tale:
1. Probabil că poate fi scos, dar who the hell wants to do it? :smile: - are 4 şuruburi în partea de jos, dar nu fac teste de-astea.
2. E mai ieftin decât un HDD 1,5 TB obişnuit fiindcă ăsta e la 5400 RPM şi 8 MB Cache. Înainte să strigi "Hoţii!!111", gândeşte-te că e HDD extern USB 2.0, deci nici că vei avea nevoie de RPM mai mare sau cache uriaş. E pentru stocare date şi streaming, nu alte prostii :smile:
...Ca idee generală, mie îmi place apropierea asta tot mai pregnantă de normalitate: oferim HDD-uri care fac ce se aşteaptă lumea să facă: să stocheze multe date, să fie silenţioase, să fie reci, să fie (relativ) ieftine şi să arate mişto :smile:, nu ultraperformanţă de care oricum nu-ţi dai seama fiindcă USB 2.0 nu te ţine mai mult de 20-30 MB/s.
 
Oricum, un 5400 mi as lua si eu, datorita zgomotului mai redus, si a faptului ca nu am nevoie de rachete.
Numai ca de curand am facut la cineva diferenta f mare intre 1 platan si 3 platane.
Acum, la asta care e extern, treaba asta nu mai este atat de evidenta, ca poti sa il pui la mama naibii.
 
Exact. Chiar şi pe balcon :smile:
Şi pentru sistemul de operare îţi iei un SSD mai mic şi adio zgomot de orice fel.
 
Dar de ce nu scoti toata unitatea pe balcon? Nu iti mai bati capul cu compenente fanless si nici zgomotul nu te mai deranjeaza. Eventual faci o incinta care sa includa toata unitatea si sa o protejeze.
 
Ma uit la hardul ala extern Samsung si pare o chestie interesanta. Pana imi dau seama ce inseamna exact sa il umplu... pe USB :smile:. Fereasca Dumnezeu sa vreau sa il folosesc pe post de buffer cand schimb niste harduri sau ma joc cu o matrice RAID. :smile:

Si totusi™... as lua asa ceva pentru hardul din interior. Am un rack eSATA in care ar sta bine un hard de 1,5TB chiar daca la doar 5400RPM. Pretul, 400lei in care intra si hardul si acel enclosure pe care as putea sa il folosesc cu alte ocazii, este unul bun. Din pacate nu cred ca se poate "opera" asupra lui fara invalidarea evidenta a garantiei.
 
Thor, m am gandit prima data la treaba asta.
Am multe cabluri pe care habar nu aveam cum sa le scot.
Asa, un singur cablu, mai merge.
Bausto, bine ca eu sunt un user simplu, care habar nu are de astfel de chestii de care enumeri tu acolo.
 
War4peace, mersi, dar mi se pare complicat si scump.
Voi ramane la varianta hdd in afara, si sursa pasiva, prima data voi incerca cu un cablu Sata-Sata si cu prelungirea cablurilor de alimentare daca e nevoie.
Daca din x motive nu va merge, voi incerca varianta ESATA-SATA.
Am dat un defragment azi, si am tulit-o din camera imediat.Parca eram la dentist.
 
Si acum poze cu odihnitul hdd-ului in afara camerei, pe terasa:
Firele nu sunt deloc tensionate, iar porumbelul care a facut mizerie pe langa hdd nu mai exista.
 

Attachments

  • picture004ey.jpg
    picture004ey.jpg
    364.3 KB · Views: 70
  • picture005ps.jpg
    picture005ps.jpg
    224.4 KB · Views: 66
Back
Top