Articole interesante din presă sau de pe bloguri

"A debutat în 2002 cu "Pizdeț", "A mai publicat "LETOPIZDEŢ". Se întreabă cumva ce are lumea cu el? :biggrin:
"Pizdeț", în limba rusă, ar fi similarul românescului "a o mierli" sau "kaput". Cel puţin eu aşa îl folosesc :biggrin:
 
În cele mai multe cazuri românii folosesc ceva apropiat cu altă semnificaţie sub formă de apelativ, nu cred că ştiu forma rusească a cuvântului. :biggrin:
 
Citat Vladimir Beşleagă, scriitor, Chişinău

"În fine, "Pizdeţ!" Ce: Pi...? Aşa se numeşte romanul unui tânăr basarabean apărut la Braşov... L-ai citit?... Fug să-l caut pe Iulian Ciocan, a promis că-mi împrumută cartea lui Alexandru Vakulovski, s-o citesc şi eu... Nu cumva tânărul romancier optând pentru un atât de sugestiv titlu... s-o fi gândit la literatura română din Basarabia? Pizdeţ cu ea!... Atunci nu ne rămâne decât să scoatem din uz sintagma... şi să zicem simplu: literatura română!" (Vezi rev. Sud-Est", nr. 4, 2002). După ce l-am obţinut şi parcurs dintr-o singură respiraţie, am fost totalmente contrariat. Mi-am zis: făcea oare să se ducă un tânăr la studii în sfânta noastră Românie şi să ne fericească cu un asemenea opus? Din lumea narcomanilor... Făcea oare să ne... sincronizăm, să ne integrăm etc.? Stai, mi-am zis, dar a mai apărut şi un alt roman, Iepurii nu mor de Ştefan Baştovoi. Pe acela nu l-am citit încă. Poate că..." Acela îi şi mai pizdet", mă dumereşte Em. G.P., întâlnit la premiera piesei Irinei Nechit Doamna-din-Satul-Florilor-ce-mor. Asta-i încă una!"
Sursa

Am incercat sa gasesc o cronica, ceva. Asta mi s-a parut scurta si concisa.

Oricum, din ce inteleg, "Pizdet" nu are nici un inteles din limba rusa, ci vrea sa fie ceva in genu "Pizdos" referindu-se la cat de "pizdoase" sunt diferitele narcotice. (Cartea este despre viata narcomanilor de prin Romania printre care autorul si-a trait studentia in Romania.)

Si inca una pentru care chiar merita sa fie expulzat:

Aureliu Busuioc

"I-aţi citit pe post-moderniştii basarabeni? Ce părere aveţi despre scriitura fraţilor Vakulovski, a Nicoletei Esinencu...
Cred că literatura postmodernistă poate fi şi bună, şi rea. Mulţi îşi imaginează doar că sunt postmodernişti. Cred că Vakulovski şi Nicoleta Esinencu au deraiat niţel de pe şinele bune pe care se aflau. E adevărat că o mare parte din viaţă se petrece în stradă, în intimitate, chiar şi în promiscuitate. Dar nici nu pot fi de acord cu ceea ce a făcut Vakulovski. Am acceptat „Pizdeţ”. Dar după aceea: „România? am tras apa şi m-am dus mai departe” e inacceptabil. Admit şi obscenul, şi „subgardul”, însă toate la locul lor, toate strict necesare."
Sursa
 
Şi totuşi, vorba cuiva: bad advertising is still advertising. Uite câte se vorbesc despre lucrările alea şi autorul lor.
 
Mâine vine și tatăl meu în țară în concediu și o să îi arăt articolul, are 30 de ani trăiți în zonă și merge în Dubai destul de des[...]
Dimineață la masă, conversație:
- Să-ți dau un articol să îl citești despre Dubai, să îmi spui ce părere ai.
- Ăla cu sclavagismul?
- E adevărat?
- E mai rău decât scrie acolo.
- Și de canalizare?
- E o tragedie, au stații de epurare dar sunt subdimensionate și atunci deversează în mare. Dacă intri în apă în unele locuri plutesc ....

Câteva minute mai târziu îmi povestește de o prietenă româncă, cadru medical, măritată de 25 de ani cu un chirurg arab. Tipa e pe moarte (cancer, terminal) și era fericită că a reușit să le ia fetelor (studente) câte un apartament: sunt milionari în dolari/euro (tipul e foarte bun în meserie și câștigă foarte mult), dar dacă bărbatul ei se recăsătorește (are doar 50 de ani) și va avea un fiu va fi singurul moștenitor al familiei, fetele nu vor primi absolut nimic - asta e legea. Welcome to Marlboro country :frown:
 
Da, arabii au cele mai faine legi cu privire la drepturile femeilor. :biggrin:

Dar dacă specifică printr-un testament ce şi cât revine fiecăruia? Adică ceva în genul cum e la noi, fără specificaţii se împarte egal, cu specificaţii egalitatea cade şi cel care lasă decide cât primeşte fiecare moştenitor.
 
Sunt țări în care testamentul nu are nici o valoare când e vorba de împărțirea bunurilor (am auzit că și în Franța ar fi așa, nu sunt sigur - e doar un zvon - dar bunurile se împart egal între toți descendenții indiferent de testament) și țări în care femeile au mai puține drepturi decât caii, cămilele sau câinii. Nu știu detaliile despre testamente în acea țară, dar se pare că asta a fost singura variantă găsită.
 
Nivelul de trai a circa patru sute de mii de români ar putea să sufere, în 2009, o schimbare semnificativă, aruncându-i pe aceştia în rândul celor aflaţi sub pragul de sărăcie absolută. Până când efectele recesiunii vor dispărea (adică la aproximativ un an după redresarea economică), alte câteva sute de mii de persoane vor intra în această categorie. În total, numărul celor pe care criza îi va transforma în săraci lipiţi pământului ar putea ajunge la un milion. ...

Sursa aici
 
In timp ce se afla in fata copiilor din clasa a 5-a, Doamna Thompson, in prima zi de scoala, le-a spus un neadevar. Ca majoritatea profesorilor, le-a spus elevilor sai ca ii iubeste pe toti la fel de mult.
Totusi, acest lucru nu era posibil, deoarece in primul rand, cufundat in banca sa, era baietelul numit Teddy Stallard.
Doamna Thompson il urmarise pe Teddy in anul precedent si observase ca acesta nu se juca cu ceilalti copii, hainele sale erau neingrijite si era murdar mai tot timpul.
Si Teddy putea fi nesuferit. Se ajunsese pana acolo incat Doamnei Thompson ii facea placere sa scrie pe lucrarile acestuia, cu un creion gros si rosu, un X mare si ingrosat si sa ii dea nota 4. ...

Sursa aici.

PS: Scuze pentru dublu post.
 
DON'T feel bad if you can't find Moldova on a map. Our president can't find it, either.

Our befuddled secretary of state, Hillary Clinton, could find Moldova, if she wanted to. But she doesn't want to. Because that would mean facing up to Russian mischief.

And everybody knows the Russians are going to be our bestest-bestest friends, like forever, dude. They really mean it this time. ...

Sursa aici
 
Realitatea TV şi Antena 3 au exploatat iresponsabil potenţialul de audienţă al cutremurului de sâmbătă. Apelând la temerile primare, întreţinând o stare de permanent potenţial pericol, hiperbolizând un seism fără impact major, cele două canale au alimentat panica. Canalelor de ştiri li s-a adăugat, evident, OTV.

Prestaţia posturilor de ştiri le-a adus doar o somaţie, iar OTV-ului o amendă de 100 de milioane de lei. Înainte de alte detalii, este absolut remarcabilă intervenţia Antenei 3 imediat după cutremur.

Prezentatoarea Elena Crăciun a oferit o reprezentaţie jurnalistică de excepţie, din care nu au lipsit cuvinte precum ucişi, zdrobiţi, omorâţi. Câteva sfaturi: “dacă sunteţi în pat, pur şi simplu rostogoliţi-vă jos”, “clădirile din cărămizi se vor sparge în cărămizi individuale” şi, cireaşa de pe tort: dacă staţi în cadrul uşii “veţi fi tăiat în două de intrarea uşii”. ...

Sursa aici

PS: Recomand calduros vizualizarea filmelor. Merita.
 
OTV-ul face seriale cam din orice temă actuală, lor n-ai ce să le ceri. Iar restul...într-adevăr, este lume cu nevoi şi pe la noi. :biggrin:
 
In opinia mea, problema in textul de mai sus nu apartine televiziunilor, nu CNA-ului ca au dat amenda, ci apartine CNA-ului ca exista si oamenilor ca o sa se uite si maine la acele posturi, indiferent de mesaje.

Iar Realitatea chiar nu mi s-a parut ca ar fi avut cine stie ce mesaj agresiv.
 
CNA-ul ar trebui să aibe grija idioţilor care se pot uita la tâmpenii, că de asta sunt acolo.
 
Ideea mea e ca CNA-ul nu ar trebui sa existe. :smile:

Si faptul ca exista produce un efect pervers: in mod ciudat responsabilitatea nu mai e a celui care da o stire pe post, e a celui care nu amendeaza.

Total aiurea, eu as vota imediat eliminarea CNA-ului.
 
Back
Top