Articole interesante din presă sau de pe bloguri

conversatia shtearsa de pe Unimedia...
Publicat de Mihai în Aprilie 9, 2009 la 7:15am în Exemplu de Titlu
Vizualizare Discuţii
Cui ii este interesant, un dialog cu o prietena buna din Chisinau, mamica
> careia lucreaza in Parlament, deci dupa cum reiese din dialog a vazut
> totul prin fereastra parlamentului. Ce-am auzit de la ea ma cam pune pe
> ganduri
>
> pers1:
> Ce spun...
> Spun ca in parlament
> Au fost vandalizate doar birourile/safeurile celor necomunisti
> Li s-au deskis safeurile si furtat tot
>
> pers2:
> asta da, a scapat de sub control
>
> pers1:
> Iar cei comunisti au safeurile intregi ...

Sursa aici

Scuze pentru limbajul de mirc insa sunt prezentate informatii foarte interesante.
 
Măsurătorile sexului

Dacă stai să analizezi la rece, nu e mare filozofie la sex. Toată treaba e pula-n pizdă; sau pula-n substitut de pizdă; sau substitut de pulă-n pizdăac sau, cel mai ciudat, substitut de pulă în substitut de pizdă. Variaţii pe aceeaşi temă care deşi la prima vedere par finite, nu sunt, drept dovadă faptul că, cu toate că nu s-a mai găsit nici o gaură nouă în ultimii 5000 de ani, în fiecare an mai apare câte un expert nou, care ne explică cum vine cu stimularea prostatei prin vagin şi alte agerimi.

Aţi observat că bărbaţii şi femeile au moduri diferite de a măsura anumite chestii legate de sex? ...

Sursa aici
 
Deocamdată, dar trece și perioada asta de declin financiar în câțiva ani și să vedeți la ce înălțime o să se ridice prețurile, mai ceva decât clădirile.
 
Articolul ăsta mi-a spart biasmetrul. Exact cum zicea un comentator: porneşte cu nişte fundamente bune, dar le îmbrobodeşte cu nişte poveşti fantastice. E greu să discerni cât e realitate şi cât e agenda ziarului/autorului pentru a vâna senzaţionalul cu un punct de vedere radical. E, totuşi, în secţinea de opinii; Johann putea bine mersi să stea acolo 3 ani de zile şi să strângă zi de zi interviuri de toate felurile, ca mai apoi să aleagă dintre ele pe sprânceană doar pe cele care-i servesc abordării alese. Desigur, coafate frumos cu nişte FUD, un pic de manipulare şi o grandioasă generalizare pornind de la cazuri particulare neverificabile. Parcă aşa a făcut şi gigi ăla cu emisiune pe Discovery despre mâncăruri din întreaga lume, arătând nişte sate de ţigani ca fiind România, nu?
 
Cand oamenii catre care te adresezi cred despre Dubai ca este precum Canada, ca un seic este un fel de monarh european, poti sa exagerezi cum vrea muschiul tau.

Mi se pare un articol care pescuieste cele mai dramatice povesti - foarte posibil adevarate - si le aduna la un loc creand o imagine obiectiva.

Cine-si inchipuie ca Dubaiul a fost ridicat de muncitori carora li se aduceau Mai Tai-uri pentru a se racori este un mare naiv.
 
Tot cu chinezi se construieşte, nu cred că se îndoieşte cineva de asta.
 
My fault, am trăit destul prin țări arabe ca să știu ce e credibil din articol și ce nu este. Mâine vine și tatăl meu în țară în concediu și o să îi arăt articolul, are 30 de ani trăiți în zonă și merge în Dubai destul de des, dar din ce mi-a povestit el până acum cea mai mare parte sunt lucruri adevărate - nu zic că toate (poveștile despre englezi în Rover sau gay clubs nu mă interesează, sunt doar subiecte de Can-Can), dar în mare cam așa stau lucrurile în lumea arabă. În Dubai sunt chinezi și indieni, în Levant sunt egiptenii, peste tot sunt menajerele filipineze (btw, ce acte trebuie pentru a-mi angaja o menajeră filipineză?), în unele locuri lucrează la liber, în multe locuri nu mai au pașaport de când au coborât din avion, iar autoritățile nu dau doi bani pe pielea lor nicăieri în lumea arabă.
 
Arabii se uită strâmb la tine dacă văd în paşaport că ai trecut pe la evrei. La fel şi cu evreii. Tatăl meu a fost sfătuit să-şi schimbe paşaportul din motivul ăsta, nu ştiu dacă îţi resping viza dar ca să nu aibe surprize a făcut şi chestia asta.
 
Am fost și în țări arabe și în Israel și știu bine cum stau lucrurile. Nu am fost doar ca turist, am locuit acolo o vreme iar ai mei trăiesc acolo de 30 de ani, vorbesc limba, cunosc oamenii și obiceiurile și au avut de-a face și cu părțile urâte ale societății. Tocmai de-aia m-am mirat când am văzut comentariile la articol.

Cu viză sau ștampilă israeliană în pașaport nu mai intri niciodată în anumite țări arabe, deci schimbarea pașaportului nu e un sfat ci o necesitate. Siria e una din aceste țări :frown: , iar dacă dai de un grănicer mai analfabet chiar și viza de tranzit bulgărească poate fi confundată cu una israeliană (am pățit-o personal).
 
Singurul motiv pentru care mass media occidentala nu strigase înca "împaratul din Dubai e gol" e specula la care tot occidentul lua parte la greu. Acum specula s-a terminat.
 
Si atunci daca asta este regula si nu exceptia de ce se mai duc muncitorii daca se stie ca in loc de 400 de lire vei primi 90?
 
Tu de ce aveai o viziune idilica despre Dubai pâna recent, desi stiai ca e un stat islamic medieval ?

Se cheama marketing.
 
Şi când mai văd pe dudă ăla de la CNN Business Traveller care ne arată ce mirific e Dubai-ul, plus toată campania de imagine variind de la Dubai ca paradis pentru business şi măreţele construcţii de pe Discovery... E trist.

Articolul obţinea mai multe dacă lăsa pe-afară exact can-can-urile de care spune AdrianB1. Opinii despre Dubai, culese de la britanici beţi dintr-un bar destul de low-life? Expaţi ce trăiesc prin maşini, de care se miră şi localnicii? Barurile gay? Come on. Poluarea mării, da; costul imens al obţinerii apei potabile, da; păcăleala muncitorilor ieftini ce aleargă după un miraj, asta e chiar cunoscută românilor ce au plecat la muncă în străinătate cât şi pentru asiaticii pe care-i angajăm în construcţii. Dar poate ar fi fost material prea subţire şi prea convenţional, şi cum conjunctura permite senzaţionalul... let's bash 'em!
 
Dacă îl suni pe frate-meu pe telefonul celular îţi răspunde o voce feminină: „Ocupat-Zaniato”. Asta pentru că de astăzi frate-meu nu mai e în România - a fost amendat, expulzat şi interzis - ca om, nu neapărat ca scriitor. Existenţialism românesc (pe modelul „postmodernismului românesc”), un exemplu crud şi concret de frăţie româno-română. ...

Sursa aici
 
"A debutat în 2002 cu "Pizdeț", "A mai publicat "LETOPIZDEŢ". Se întreabă cumva ce are lumea cu el? :biggrin:

Cît despre basarabeni, nu ştiu cum se întîmplă, dar cel mai uşor îşi iau cetăţenia română basarabenii de limbă rusă... Frate-meu aşteaptă de ani de zile cetăţenia, iar alţii pun mîna pe ea într-o săptămînă. Vorbesc de cazuri de mită, dar există şi un exemplu public, recent, cu fotbalistul Maximilian Nicu. Maximilian Nicu s-a născut în Germania, a trăit toată viaţa în Germania, dar şi-a obţinut cetăţenia română în cîteva zile, iar la jurămînt a vorbit doar în germană. N-am nici o treabă cu omul, dar e un exemplu.
Câți ani are ăsta mă, 2? Ce-i așa de greu de înțeles că tre să dai din mâini ca să-ți rezolvi probleme și nu să stai cu mâinile-n sân și să aștepți să vină la tine să te întrebe dacă vrei pașaport românesc. Ăla e băiat deștept și s-a descurcat, fraierii bat din buză. Iar articolul nu mi se pare deloc interesant, e doar încă unu care a luat țeapă. Din ăștia sunt o groază care au pățit la fel prin Europa. Noroc că acum avem bloguri să ne publicăm prostia, poate învață și alții ceva.
 
De fapt "ajutorul" acordat Basarabiei se traduce intr-o statistica seaca, contabila: 1000 burse/an pentru studii medii + 1000 burse/an pentru universitare etc si cam atat. (datele sunt scoase din burta, cu titlu de exemplu)

Restul se scufunda in realitatea maronie a birocratiei romanesti, care este mai degraba dispusa sa arda o amenda decat sa rezolve o situatie. Sa te ajute cu ceva, fara sa contribui material la bunastarea birocratului. Daca nu dai din coate in tara asta o iei pe coaja.

Este normal? Se pare ca da.
 
Back
Top