Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Cei de la HotNews au lansat deja o campanie pe tema asta, uitati inca un articol:
L-au amendat ca a construit un WC pentru elevi din banii parintilor
de Attila
Miercuri, 4 martie 2009, 16:00 Actualitate | Esenţial


Un director de scoala din comuna ieseana Tatarusi a construit cu ajutorul parintilor elevilor un grup sanitar de 6.000 de lei. Fara bani de la bugetul local, parintii si profesorul au pus mana de la mana si au ridicat WC-ul pentru elevii scolii din localitate. Dupa doi ani, directorul Ion Ghiban a fost amendat cu 3.000 de lei de Primarie pentru ca nu ar fi avut toate autorizatiile. Directorul scolii spune ca parintii elevilor au mai “recidivat” si au modernizat si mobilierul invechit al salilor de clase.
[...]

Mai multe.

Comentariile cititorilor exprima clar situatia.
 
Asta e politică. Mai ştiu şi eu directori de şcoli demişi la câteva zile după ce au părăsit Partidul.
 
Cam toti directorii de institutii (fie ele scoli sau alte institutii de stat) sunt circulati in functie de apartenenta politica. La fiecare 4 ani se ia ciclul de la capat. Uneori se mai negociaza ce partid ia ce institutie, vechiul director dispare (e sapat, se schimba denumirea institutiei, se organizeaza alte concursuri, etc.) si apare unul cu mandat de 4 ani ca orice alt politician :smile:.
 
Sambata a inceput emisiunea "Bancher sau somer cu Romica şi Cornel", un "concurs" în direct prezentat de comicii Romica Tociu si Cornel Palade.

In fiecare editie a show‑ului, doi oameni "obisnuiti", inglodati in datorii, vor concura unul impotriva celuilalt, invingatorul obtinind o sumă de bani care il va ajuta să plateasca macar o parte din credite! De fapt o alta emisiune regizata precum si cea cu blondele sau cu infidelii sau cu orice mai stiti voi in care nimeni nu castiga nimic mai mult decat leafa pe o zi de prestari servicii - incepand de la falsii concurenti si pana la falsii aplaudaci. ...

Sursa aici

A doua fotografie este ... n-am cuvinte :frown:.
 
Accesând link-ul:
"Content Warning

Some readers of this blog have contacted Google because they believe this blog's content is objectionable. In general, Google does not review nor do we endorse the content of this or any blog. For more information about our content policies, please visit the Blogger Terms of Service"

Hehe :smile:
 
Campania Hotnews continua:

" Si-au construit singuri retea de curent, statul a nationalizat-o si i-a pus la plata
de Attila Biro HotNews.ro
16:15 Actualitate | Esenţial
Peste 60 de familii din comuna sibiana Selimbar si-au construit singuri o retea de curent. Localnicii au cheltuit din buzunar peste 400.000 de RON. Dupa ce au terminat lucrarea au aflat ca reteaua a fost nationalizata de compania de electricitate. Au mai aflat ca trebuie sa scoata alti bani din buzunar pentru a moderniza reteaua de curent. Compania de electricitate sustine ca a actionat legal si ca nu avea nici o obligatie sa investeasca in zona. In schimb, reprezentantii Primariei spun ca ar fi trebuit sa-i ajute pe localnici, dar ca bugetul e sarac din cauza crizei.

Continuare
 
Evanghelist IT, o nouă profesie

" Arareori mi-a fost dat să întâlnesc profesii care au un nume atât de puternic şi care, în acelaşi timp, descriu atât de bine ce presupune poziţia. Dacă nu te deranjează conotaţia religioasă, atunci totul are sens. Iată o definiţie succintă: evangheliştii IT sunt oameni care devin foarte „religioşi“ când vine vorba despre computere şi software...

Continuare
 
We are experiencing the most dangerous financial and economic crisis since the 1930s. But it is also a crisis for foreign policy: a deep recession will shake political stability a across the globe; and it threatens the long-standing US goal of an open and dynamic global economy. Perhaps most important, the US is currently seen as the source of the problem rather than the solution.

This crisis is, therefore, a devastating blow to US credibility and legitimacy across the world. If the US cannot manage free-market capitalism, who can? If free-market capitalism can bring such damage, why adopt it? If openness to the world economy brings such dangers, why risk it? As the shock turns to anger, not just in the US, but across the world, these questions are being asked. If the US wishes to obtain the right answers, it must address the crisis at home, and do what it can to rescue innocent victims abroad. This is not a matter of charity. It is a matter of enlightened self-interest. ...

Blogul lui Martin Wolf
 
Back
Top