Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Vor urma 21 de salve de tun si ordinul "Erou al Muncii Socialiste" acordat post-mortem. Este o practica uzuala. :smile:
 
Concluzia unor anchetatori. Irelevantă. Concluzia relevantă e cea a unei instanţe de judecată. Până atunci am mai vândut un ziar.
 
Adevărul care ne doare:
Patriarhia Ortodoxa a anuntat joi ca va sesiza CNSAS cu privire la declaratiile lui Mircea Dinescu la adresa la Antonie Plamadeala, aparute intr-un articol din "Cotidianul". Reprezentantii institutiei citeaza legea de organizare a CNSAS, care prevad ca prezentare unor informatii neadevarate sau denaturate se pedepseste cu inchisoare. Dinescu a afirmat ca Plamadeala i-a cerut lui Ceausescu, printr-o scrisoare, sa fie avansat in gradul de general de Securitate. El a raspuns, joi, afirmand ca informatia nu o are din dosarele de la CNSAS.
http://www.hotnews.ro/articol_80826-Patriarhia-vrea-ca-Dinescu-sa-fie-trimis-in-judecata.htm

Cotidianul lanseaza astazi o campanie pentru autodeconspirarea membrilor Sfintului Sinod care au colaborat cu Securitatea, date fiind sansele mici ca CNSAS sa finalizeze verificarea pina la alegerile din septembrie.
http://www.hotnews.ro/articol_80840-Va-lepadati-de-Securitate.htm
 
Last edited:
Interesant dar incomplet. Nu a ţinut cont de:
-uzura pieselor automobilului,
-de faptul că benzina pentru a ajunge în rezervor este arsă motorină pentru extracţie şi transport,
-de faptul că o persoană tot atât mănâncă doar că se va îngrăşa şi va consuma mai mult combustibil dacă va circula cu maşina,
-a presupus că persoana va cumpăra mâncare transportată de la distanţă mare ....
 
S-au găsit bani pentru Catedrala Mîntuirii Neamului

Plenul Senatului a adoptat, marti, o initiativa legislativa a PRM, de modificare a legii privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, potrivit careia Patriarhia, Guvernul si administratia locala se vor implica in finalizarea acestui proiect, transmite Mediafax.
Sursa.
 
Bani nu sunt? Sunt si pentru catedrala, sunt si pentru pensionari si pentru personalul nedidactic din invatamint si pentru drumuri etc. Si noi traim fericiti pina la adinci batrineti.
 
Dacă trece moţiunea şi dacă Băsescu se joacă cu parlamentul în numirea unui prim-ministru.
 
Western Digital drive is DRM-crippled for your safety
[...] the remote-access HDD won't share media files over network connections.
WD's list of banned file types encompasses over 35 extensions. This includes AAC, MP3, AVI, DivX, WMV, and QuickTime files. And - why not? — Windows TMP files too.

Stealth plan puts copy protection into every hard drive
The proposals are already at an advanced stage: three drafts have already been discussed for incorporating CPRM (Content Protection for Recordable Media) into the ATA specification by the NCTIS T.13 committee.
The committee next meets in February. If, as expected, the CPRM extensions become part of the ATA specification, copyright protection will be in every industry-standard hard disk by next summer, according to IBM.
 
Primul articol nu e tocmai perfect, dar raspunsul e un pic pe langa. Putem dezbate asta separat, daca e cazul.
 
Ce motivatie ai putea avea sa stai pe forum? Daca conversatiile ti-ar imbunatati memoria mai mult decat orice exercetiu gen integrame, eu zic ca ar fi un motiv destul de bun.

Reproduc un articol din Evenimentul Zilei in mod integral, pentru ca nici search-ul nu le merge, nici arhiva nu e valida. N-au pierdut mare lucru, doar asa, toata arhiva. :smile:

Apropo, daca aveti linkuri in bookmarks salvate cu evz.ro n-ar fi rau sa dati un search la Google/Yahoo dupa URL-ul care acum nu mai merge si sa salvati varianta din cache a motorului de cautare. :smile: Acum, cat inca se poate. :smile:

Asadar, articolul.
Vorbaretii au o memorie mai buna
9 Noiembrie 2007
Ionela Croitorescu

Cateva minute de conversatie fac memoria mai buna decat orice rebus.


10 minute de conversatie cu prietenii sunt mult mai eficiente pentru imbunatatirea memoriei decat orice integrama sau rebus, arata rezultatele unor studii americane realizate de cercetatorii de la Universitatile din Michigan si California.

Fata de jocurile create special pentru memorie, socializarea pune in miscare neuronii si ii determina sa aiba reactii imediate si dintre cele mai variate, este explicatia specialistilor.

Vorbirea pune neuronii la treaba

„Intr-o relatie de socializare, sunt mult mai multi stimuli: vizuali, auditivi etc. Ti se cere o reactie pe loc, sa faci o coordonare intre stimuli si sa raspunzi, este o activitate mult mai intensa la nivel neuronal”, spune psihologul Bogdana Bursuc de la „Behavior Center”.

In cazul jocurilor special create pentru cresterea memoriei, stimularea neuronilor este mult mai mica, deoarece implica o activitate mai simpla.

„Daca nu-ti vine un cuvant cand completezi o integrama nu te soliciti sa-l gasesti. Pe de alta parte, daca il gasesti, nu esti nevoit sa-l pui intr-un context, cum se intampla intr-o discutie”, mai spune psihologul.

Cluburi pentru copii, relatii cu publicul pentru adulti

Specialistii recomanda parintilor care doresc sa dezvolte inteligenta copiilor sa-i lase sa interactioneze mai des cu micutii de varsta lor, mai degraba decat sa le cumpere jocuri si teste speciale.

„Decat sa stea acasa sa faca meditatii singur cu profesorul, mai bine il inscrieti intr-un club special, de engleza sau literatura, unde sunt implicati si alti copii”, apreciaza Sorina Cristea, psiholog la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Pentru a avea o memorie cat mai buna, specialistii recomanda locurile de munca ce presupun relationarea permanenta cu alte persoane.

„In spital este locul unde vii in contact cu multi oameni, in mass-media sau in relatii cu publicul. Daca lucrezi undeva in banca si stai in birou toata ziua, s-ar putea sa-ti fie mai greu sa gasesti persoane cu care sa vorbesti”, mai afirma psihologul"

Sursa.

In caz ca rezolva cu arhiva, linkul original e asta.
 
Pentru fiecare dintre noi Kosovo reprezinta ceva. Pentru sirbi e istorie si simbol, pentru albanezi casa, pentru Marko Bela un precedent iar pentru romani un nou motiv de a ne da cu parerea atunci cind nimeni nu ne-o cere.

Toata lumea care a trecut prin clasa a opta a auzit de Kosovopolje, dar daca ati fost bolnavi in ziua aia sau n-ati avut timp, din cauza de meditatii la romana si matematica pentru treapta I de liceu aveti mai jos un rezumat al rezumatului: ...

Sursa: aici
 
Back
Top