Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Offtopic:
De ce ar fi preţul "umflat"? Preţul unei licenţe Mac OS X e comparabil, la 129$, deşi nu se poate pirata.
Mac OS X cuprinde şi XCode, precum şi multe altele. Cât ar fi Windows full version + Visual Studio? :wink:

Cât despre Băsescu, aşa cum zicea cineva - cum "vă preferaţi" politicienii - sinceri (mitocani), sau diplomaţi (mincinoşi)?
 
Deci OS X e pentru programatori? :biggrin: Ca end-user, puţin îmi pasă ce scule de dezvoltare gratuite include. La fel are şi Linux, dar nu de aceea (nu) l-aş cumpăra. În plus, acel SO nu merge decât pe hardware Apple cu preţ umflat, deci preţul real e chiar mai mare.

Legat de întrebarea ta: prefer ca politicienii să fie realişti şi să aibă în vedere interesele mele şi nu ego-ul lor.
 
Era vorba de cât valorează OS X. Dacă OS X, care vine cu chestii în plus faţă de Windows, costă 130$, poate că Windows valorează, de fapt, mult mai puţin, nu? :smile:

Politicienii realişti vor avea în vedere interesele lor, nu ego-ul lor. Sau intelesele tale :smile:

De-aia sunt realişti. Vezi Iliescu...
 
Visual Studio nu e gratuit pentru a nu distruge şi ultimele urme de concurenţă la el. Şi-au pus problema în firmă. Spre deosebire de Apple, Microsoft trebuie să fie foarte atent unde calcă, pentru a nu se ajunge din nou la procese antitrust. Oricum, 90+% din useri sunt absolut indiferenţi ce superIDE conţine sistemul lor de operare; SDK-ul e oricum gratuit şi la Microsoft.

Cum spuneam, să nu luăm OS X la purecat, că atunci trebuie să îi mai adăugăm şi adaosul de 200-500$ al unui hardware Mac (faţă de un PC echivalent). Plus să nu uităm că în lumea Apple nu există licenţe de upgrade. Oricum, preţul sistemului de operare ar putea fi şi 12900$; atât timp cât se vinde bine, e preţul corect.

Politicienii îşi văd de interese peste tot în lume, că doar altfel nu s-ar băga. Ideea era de a nu-şi vedea doar propriile interese.
 
Eu o spun de multă vreme, când vine vorba de cumpărat online din SUA, dar lumea credea că am ceva cu România. :rolleyes:
 
Stiri...

Cea mai mare frauda IT din istorie, comisa de hackeri romani: 1 miliard $

Un grup de hackeri a comis cea mai mare frauda cibernetica din istoria tehnologiei informatiei

Autoritatile federale americane sustin ca ar fi vorba despre niste hoti virtuali romani

Paguba este estimata la peste 1 miliard de dolari, fiind vorba despre 500.000 de clienti ai celui mai mare lant de supermarketuri, cu peste 2.500 de magazine în SUA, Marea Britanie si Irlanda, apartinand celebrului retailer TJX

Hotii au reusit sa patrunda in baza de date a colosului comercial, furand numerele a peste 45 de milioane de carduri bancare apartinand, in principal, clientilor TJ Maxx

Hackerii si-au vazut nestingheriti de treaba timp de doi ani

Potrivit anchetei, cel mai probabil hackerii au vandut informatiile furate mai departe catre alti hoti care au „clonat“ cardurile

Presedintele-director general al TJX, Carol Meyrowitz, a redactat o scrisoare-avertisment catre toti clientii magazinelor online apartinand retailerului american

Recordul de carduri sparte si „clonate“ fusese stabilit in iunie 2005, cand au fost furate datele personale a 40 de milioane de utilizatori

Cazul a fost dezvaluit si urmarit de Privacy Rights Clearhousing

Directorul acestei organizatii, Beth Givens, a spus ca frauda de la TJ Maxx „va servi probabil, ani de zile de acum incolo, drept studiu de caz in domeniul securitatii IT“

Articolul complet
 
Testele naţionale - scrise după dictare

La o scoala din Bucuresti, stresul testelor nationale - miercuri, proba matematica - era un gand indepartat. Inainte de inceperea examenului, elevii nu se aratau foarte ingrijorati, ci chiar relaxati. Unii dintre ei stateau pe geamuri si comunicau cu cei de afara fara ca cineva sa ii deranjeze. Ce comunicau? Solutiile la subiecte.
http://www.hotnews.ro/articol_76267...ise-dupa-dictare-la-o-scoala-bucuresteana.htm

Ca la bacalaureat, pe vremuri... Până la urmă, important e că avem copii inteligenţi care vor promova 100%. Generaţie de aur!
 
In momentul in care varianta s-a anuntat, primul lucru ochit a fost cartea cu raspunsuri, apoi o mamica impreuna cu prietenele fiicei sale i-au spus raspunsurile acesteia si colegilor ei.

Mda. Cică ăştia trebuie să decidă dacă i se predă odraslei religie. :goofy:
 
Top 10 cele mai bune plaje din Croaţia

Daca nu va puteti hotari intre un concediu la mare si unul la munte, puteti merge pe Coasta Dalmata. In Croatia, va puteti bucura atat de umbra padurilor de pini, cat si de briza Marii Adriatice. Site-ul croatiatraveller.com a realizat un top al celor mai bune plaje de aici. Iata ce le recomanda croatii celor care vin pentru prima data la plaja, in tara lor.
http://www.hotnews.ro/articol_76490-Top-10-cele-mai-bune-plaje-din-Croatia.htm
 
Aspartamul produce cancer! Ba nu! Ba da!

Curată nebunie zilele acestea, pornind de la rezultatele unui studiu italian.
Reuters said:
Italian researchers published a new study last week that showed aspartame -- widely used in soft drinks -- might cause leukemia, lymphoma and breast cancer in rats.

"This is the second study by the same lab showing that aspartame causes cancer in rats," Center for Science in the Public Interest executive director Michael Jacobson said in a telephone interview.

Aspartame is used mostly in soft drinks but is also sold in packets to use in coffee, tea or on food. "People can easily avoid products using Nutrasweet or Equal and keep these products away from kids," Jacobson added.

Morando Soffritti of the Ramazzini Foundation in Bologna, Italy and colleagues tested aspartame in rats, which they allowed to live until they died naturally.

Their study of more than 4,000 rats showed a lifetime of eating high doses of the sweetener raised the likelihood of several types of cancer.

"On the basis of the present findings, we believe that a review of the current regulations governing the use of aspartame cannot be delayed," Soffritti's team wrote in the journal Environmental Health Perspectives, which is published by the U.S. National Institute of Environmental Health Sciences.
http://www.reuters.com/article/governmentFilingsNews/idUSN2532170220070625
 
I'll just stick to tap-water, thank you. :smile:

E vreo publicatie de specialitate care sa aiba ceva de zis?
 
Deocamdată nu, dar faptul că studiul a fost publicat într-o revistă guvernamentală îi recomandă seriozitatea. S-ar putea ca Food and Drug Administration să reia problema în discuţie în SUA şi înţeleg că există îngrijorare în mai multe ţări.

Se pare că s-au folosit doze de aspartam de peste 2 ori mai mari decât limita maximă recomandată în SUA. Totuşi, hmm... Cică studiile anterioare nu au arătat nimic deoarece şobolanii erau omorâţi după 2 ani, în loc să fie lăsaţi să moară natural.
 
Din cate am vazut sunt indicii ca aspartamul ar fi cancerigen, dar gradul lor de certitudine se aproprie de nivelul de zgomot al instrumentelor statistice - plus ca mai sunt o gramada de voci de specialisti animate de bani care se baga in studiile astea, asa ca pragul ala de zgomot e destul de inalt.

Pana la urma, ajungi la vechea discutie, cu E-uri sau fara E-uri. Cu E-uri creste riscul de cancere suspecte si de boli ale sistemului digestiv, cu o alimentatie ca la 1800 toamna bagi mai multe grasimi saturate si mai mult zahar, care (daca e sa ne uitam pe ratele de mortalitate din tarile civilizate) te omoara mai repede decat E-urile - ca nu suntem prima generatie care mananca aditivi alimentari. Personal, daca e sa aleg intre riscul de cancer dat de diversi inlocuitori alimentari, si uzura metabolica data de batranul zahar, deteriorarea sistemului circulator data de grasimi sau efectele insidioase pe termen lung ale lipsei de proteine, aleg Coke Light si pui modificati genetic oricand.
 
Ca o mică observaţie, este o concepţie greşită conform căreia E-urile reprezintă ceva dăunător. Este adevărat, ele sunt obţinute pe cale sintetică, dar unele dintre ele sunt elemente strict necesare vieţii, de exemplu acidul ascorbic (E300).
 
Ar fi bine de stiut pentru first-timers ca in Croatia plajele nu sunt cu nisip - ca sa nu aveti o surpriza acolo :tongue: . Dar fata de Turcia, e mai usor de gasit cazare fara a trece prin agentii.
 
Troll de tenis?

E un tip bizar”, a spus Rafael Nadal la finalul meciului castigat impotriva suedezului Robin Soderling. Avea si de ce sa spuna asta: suedezul l-a imitat ostentativ si si-a atins posteriorul a la Nadal, a fugit inaintea unui serviciu sa-si schimbe racheta si, mai ales, a celebrat cu pumnul strans fiecare eroare a adversarului.
http://www.hotnews.ro/articol_77625...-neagra-a-turneului-de-la-Wimbledon-VIDEO.htm

N-am văzut meciul, dar video-ul de pe YouTube e sugestiv.
 
Back
Top