Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Originally posted by xen_chris
Eu ma tot intreb de ce naiba se mai lasa corupti cand ei au atatia bani. Probabil ca virusul coruptiei este prins la nivel celular in ei. Adica sunt nesatui pana in maduva oaselor.
Cu cat ai mai mult, cu atat vrei si mai mult :wink:. De ce nu, daca se poate?
 
Pai si atunci cum se face ca cerem unui functionar de la ghiseu, pentru 3 milioane pe luna sa munceasca si mult si sa fie si corect, cand aia care iau o caruta de bani nu se incadreaza in doleantele astea. Mai si fac praf cate un dosar de "mare coruptie".
Deja sunt off topic. Linistiti-ma ca ma enervez.
 
Nu ca le-as lua apararea judecatorilor, dar procesele de coruptie se "pierd" cand procurorii fac "greseli" de procedura, uita de probe, iar militienii strang dovezi la caterinca. Si daca nu merge asa, se gaseste mai mereu un doctor care sa declare ca nemernicul nu suporta regimul de detentie si trebuie eliberat. Normal ca judecatorii sa aiba salarii mari. Nu normal ca legile si ordonantele de urgenta sa fie date cu gauri mai mari decat cea din floata comerciala. Nu normal ca un pulifrici de procuror sa dea NUP in unul din cele mai evidente cazuri de fecundare pe fata a oricarei spoieli de justitie din tara asta.
 
Taxe pe informatia publica
Problema nu este ca se taxeaza accesul la informatii publice, ci ca in bunul spirit romanesc, vor fi puse niste taxe foarte accesibile buzunarului milionarilor, si nu tuturor categoriilor de cetateni ai patriei. Adica am reusit noi romanii sa pervertim notiunea de licitatie, doar nu o sa se impiedice baietii destepti de legea accesului public la informatii publice!
 
Circulatia presei in .ro
Preambul: In revista Saptamana Financiara s-a publicat un articol despre afacerile clanului Awdi, care detine compania de difuzare a presei Rodipet S.A. Imediat, Mohamad Awdi a cerut sa se intalneasca cu conducerea revistei si cu autorul articolului. Nereusindu-i rendez-vous-ul fortat, a recurs la o metoda mai sigura: a blocat difuzarea revistei, dupa cum au constatat managerii acesteia.

Deci insusi Cristian Tudor Popescu i-a trimis anul trecut o scrisoare premierului Tariceanu, in care il roaga frumos (dar nervos) sa se implice pentru ca legea pesedista 442 sa-si faca treaba murdara in teritoriu, obligind autoritatile la concesionarea terenurilor catre Rodipet.
Va recomand sa cititi tot articolul, este foarte incitant. Ne arata ce fata umana avem noi: scrie US dollar bills pe ea.:wink:

Secrete arabesti cu interese romanesti
Clanul Awdi detine o avere uriasa, realizata in Romania prin afaceri ilicite. Daca ar fi sa ne luam dupa clasamentul intocmit anul trecut de un cotidian central, familia Awdi se afla pe pozitia a 9-a in clasamentul celor mai avuti „arabi" din Romania, cu maximum 6 milioane de dolari. Topul este condus, detasat, de sirianul Fathi Taher, cu o avere de 200 milioane de dolari.
Nu se poate sa ratati acest serial de succes: arabu e sef in tara mea, cu acordul meu. In rolul taticului omniscient, il recomand pe Ilici Iliescu.
 
Cosmote inghite Germanos
Operatorul elen de telefonie mobila a anuntat marti semnarea unui contract cu Panos Germanos, fondator si actionar majoritar al retelei de magazine Germanos si cu alti actionari, pentru achizitionarea a 42% din actiunile emise ale companiei, la pretul de 19 euro pe actiune.
Se pare ca trebuie sa imi revizuiesc atitudinea vs. Cosmote, care sunt o companie cea mai cea, the best from all the rest, si care o sa imi satisfaca toate nevoile. :thumbs:
 
Originally posted by xen_chris
Cosmote inghite Germanos

Se pare ca trebuie sa imi revizuiesc atitudinea vs. Cosmote, care sunt o companie cea mai cea, the best from all the rest, si care o sa imi satisfaca toate nevoile. :thumbs:
Buahaha, şi mai spuneaţi că e naşpa Cosmote :goofy:
Ideea e că Germanos suxxxorz, au nişte preţuri incredibil de mari pentru unele terminale, un site prost, etc. Chiar şi-o merită :biggrin:
 
If you scratch my back, i'll do yours
Mihai Tanasescu, fostul ministru al Finantelor, a prezentat Guvernului, in octombrie 2003, un proiect de ordonanta de urgenta prin care "Rompetrol" isi putea rascumpara datoriile de peste 600 de milioane de dolari, cu doar 70 de milioane.

Proiectul a cazut in Guvern in ultimul moment, dar peste doua saptamani Cabinetul Nastase a aprobat amanarea platii datoriilor prin subscrierea de catre statul roman a unei emisiuni de obligatiuni la nivelul datoriilor, care sa fie rascumparate dupa 20 de ani de rafinaria lui Dinu Patriciu.

Si, in aceeasi, luna octombrie 2003, cu doar doua saptamani inainte de aprobarea ordonantei privind obligatiunile, pe 14 octombrie, Ministerul Finantelor a venit in Guvern cu un proiect de ordonanta de urgenta prin care Rompetrol ar fi putut sa stinga datoria catre statul roman, daca achita doar 70 de milioane de euro. Adica peste jumatate de miliard de euro ar fi fost sters cu buretele.
Cine mai vrea sa traiasca in romanica, hai sus paharul, hai sus!
 
Se pare ca suntem grasi pentru ca mancam prost. :eek:
"La inceputurile evolutiei, oamenii cautau alimente cu grad inalt de energie, care contineau grasimi, carbohidrati, zahar. Suntem programati genetic sa cautam astfel de alimente", spune McGill. Astazi, arata ea, influxul prea mare de alimente procesate duce la un exces de energie deficient in micronutrienti, ceea ce produce, paradoxal, o stare de malnutritie, iar corpul reactioneaza la asa numitul "stres de infometare" depozitand grasimi in zona superioara a corpului.
 
Originally posted by maxu
În stilul ideii cu taxa de timbru sau cum s-o fi numit propunerea de scumpire a echipamenteleor IT - electronice deţinând medii de stocare, s-a emis un act normativ propăvăduind ceva la fel de discutabil:
Amenda pentru utilizarea propriului program de calculator.
In linii mari, daca faci un soft si il utilizezi in scop propriu şi nu il inregistrezi, risti sa fii amendat.
Originally posted by Marius '95
Respectiva ordonanta suna cam asa (partea relevanta):
CAPITOLUL III
Registrul national al programelor pentru calculator
Art. 17. - (1) Inregistrarea sau, dupa caz, inscrierea in Registrul national al programelor pentru calculator este obligatoriu pentru:
1. persoanele fizice autorizate si persoanele juridice care desfasoara pe teritoriul Romaniei oricare dintre urmatoarele activitati:
a) producere de programe pentru calculator;
b) import de programe pentru calculator;
c) distribuire de programe pentru calculator;
d) inchiriere de programe pentru calculator;
e) comercializare de programe pentru calculator;
2. programele pentru calculator:
a) produse in Romania si comercializate de catre comercianti specializati;
b) importate in Romania si comercializate de catre comercianti specializati.
[...]
Eu sunt curios ce inseamna "persoana fizica autorizata". Presupun ca persoanele care au autorizatie de libera practica. Si mai am o curiozitate: daca trebuie sa fi persoana fizica autorizata pentru a avea voie sa faci programe pt calculator.
La programe de calculator intra si scripturi, fisiere .BAT, aplicatii Excel? Adica n-o sa pot sa-mi editez autoexec.bat-ul daca n-am autorizatie si daca nu-mi inscriu noul autoexec.bat in registrul national al programelor pt calculator? Aaa, si sa nu uit, cine are telefon cu JAVA n-are voie sa-si programeze telefonul? LOOOL
Guvernul asta e circ, nu alta! :lol:
Se pare că ordonanţa 25/2006 a fost modificată. Detalii: aici.
 
Persoana fizica autorizata este in fapt o persoana juridica. Deci daca eu ca firma sau PFA produc un program sunt obligat sa il inregistrez chiar daca e pentru uz propriu al firmei/PFA. Sunt curios cat este taxa de inregistrare :biggrin:.
Dar daca iti faci un program Java pentru telefonul tau nu il faci ca firma/PFA ci ca persoana fizica si nu esti obligat sa il inregistrezi.
 
Bănuiesc că nu ai citit ce scria în link-ul postat mai sus. După modificare, OG va exclude de la înregistrare:
g) programe pentru calculator destinate utilizarii interne de
catre institutii, organizatii sau operatori economici si actualizarile
acestor programe cu conditia de a nu fi distribuite prin magazine;

h) programele pentru calculator realizate la comanda, ce
urmeaza a fi utilizate de beneficiarul comenzii;
 
Back
Top