Articole interesante din presă sau de pe bloguri

ha ha ha ha

De obicei nu prea ma "loveste" atat de rau o relatare de pe plaiurile noastre mioritice, dar acest articol m-a facut sa rad o seara intreaga. In rolurile pricipale 2 popi cu aere de spioni, teroristi si mai apoi oameni cu minte putina. Atentie mare la locul pe care l-au ales pentru o proiectie de film. :eek:
http://www.gandul.info/2006-03-02/parintele
 
Din seria "Copiii noştri ie dăştepţi şi au dă toate" aflăm că domnu' pictor Sabin Balasa cât şi administraţia ASE au fost tare îngăduitori când a venit vorba de modica (are careva un pix să subliniez mai bine?) sumă de 400.000 euro alocată unor picturi ce au ca temă bila de pe ASE.

Aşadar, să trăiţi bilă, dragi studenţi!

Cât despre celebrele artiste de la Iinnddiiggoo am aflat ieri la emisiunea matinală a Antenei 1 că sunt foarte celebre în Germania şi aveau şanse mari să căştige concursul Eurovision datorită faptului că "este mulţi fani în Germania care ne susţin" (citat, toate drepturile rezervate fetelor din celebra formaţie), afirmaţie de-a dreptul colosală şi demnă de doi copii inteligenţi şi silitori aflaţi sub bagheta acestei mari doamne profesoare de gramaticească mioritică.
 
In spiritul Domunului Balasa ma gandesc serios sa deschid o afacere cu bile pe care sa le postez in diferitele "Politehnici" din Romania, si cine stie, poate intr-un viitor nu prea indepartat o sa le trimit si la export prin diferite tari bananiere pentru a oferi un instrument demn de incredere acelor bastinasi care vor sa testeze "bunele moravuri" ale domnisoarelor de pe acolo.
 
UDMR prietenul PRM-ului in apararea lui A. Nastase

PSD, PRM, UDMR si PC au votat impotriva perchezitiei din Zambaccian. Sforaitorul partid „anticoruptie“ al lui Vadim Tudor a votat cot la cot cu UDMR, prietenul tuturor guvernarilor. De fapt, deputatii lui Marko Bela au inclinat balanta votului, scapindu-l pe Nastase de perchezitie.
Sursa Cotidianul
 
...pai a fost nevoie sa faca o coalitie pentru evitarea agresarii parlamentului de catre Justitia Monicai Macovei, sau impotriva crearii unui precedent periculos pentru democratia noastra, sau pentru ca si-au dat brusc seama ca procedura e foarte importanta bla bla bla blaaa....
 
Un articol interesant semnat Tudor Octavian.
Chiar daca este dintr-un ziar de sport si face referire la sport, articolul in sine atinge una (sau mai multe) din tarele societatii romanesti.

Edit:actualizare link
 
Last edited:
Verifica-ti link-ul. Zice ca nu exista articolul specificat in baza de date.

SPP si presedintele
Fara intrebari, fara acreditare, fara a-si anunta prezenta, jurnalistii au fost, practic, asimilati coloanei, beneficiind de toate avantajele: au inaintat la trei masini distanta de presedinte fara sa constate cineva prezenta lor, au traversat orasul Brasov in 5 minute, fara sa tina cont ca semafoarele aveau culoarea rosie si ca mergeau pe contrasens, ba au fost salutati cu mana la chipiu de politisti.
Daca spun acum un : daca vrei, poti! se considera indemn terorist ? :rolleyes:

Somn la locul de munca
Senatorii si deputatii au o activitate care nu-i solicita foarte mult fizic, iar aceasta imobilitate conduce la trecerea in starea de somnolenta. Stare provocata si de varsta lor inaintata, la care intra in andropauza.
Articolul surprinde inca o parte superba din fascinanta Romanie: cei "alesi" (doar sefii de partid stiu cum, ca eu votez partidul, si nu numele :mad: ) sa ne reprezinte se plictisesc si deci adorm tocmai pentru ca nu au treaba. Vedeti cum totul se leaga cu faptul ca noi nu avem reprezentanti individuali, ci necunoscuti, in Parlament? Daca il votam pe gigel si vedeam ca doarme la locul de munca, a doua oara nu ii mai dadeam votul meu. Dar asa, votez partidul! Bleah, scumpa noastra tara.

Pensie de parlamentar
Tinind cont de cele decise de judecatorii Curtii Constitutionale, parlamentarii vor putea beneficia de o pensie de serviciu in functie de numarul de mandate pe care le-au avut. Cele mai mari pensii le vor avea parlamentarii care au minimum trei mandate la activ si care se calculeaza raportat la statutul magistratilor, in cuantum de 80% din salariul din ultimele 12 luni al unui magistrat.
Conform unor calcule facute anterior, de pensia cea mai mare, in jur de 37 de milioane de lei, vor beneficia 88 de senatori si deputati. Tot in urma verdictului dat de Curte, parlamentarii care la incheierea mandatului nu vor avea asigurata o sursa de venit, vor avea dreptul, timp de trei luni de zile, la o indemnizatie de „somaj".
Si Bill, tu ziceai sa fie numiti pe viata baietii astia din CC, nu ? Ei bine, eu zic ca as vrea sa ies la pensie. O sa incerc sa ma restrang la cele 37milioane de lei pe luna. Va fi greu fata de viata dinainte, insa o sa ma descurc. :jumpy:

420 de taxe in Romanica
Vrea un edil sa puna o bariera cu taxa, o pune! Vrea o companie sa-ti ia bani pe apa de ploaie fara sa miste un deget, ti-i ia! Vrea un minister sa-ti impoziteze fumul de la esapament sau de la tigara, ti-l impoziteaza! Cetateanul obisnuit, bun doar de jumulit, nu mai are decat un singur drept: acela de a plati. Altfel este executat.
Asta a fost asa, sa va mai destind fruntile, ca prea sunteti stresati de calculatoarele cotidiene. :smile:
 
Internetul va veni si prin tevile de gaz metan

Recent, in România, a fost inaugurat Internetul prin priza de curent. O tehnologie revolutionara am putea spune. Numai ca, cercetatorii din Statele Unite pregatesc o "contra-revolutie". Internetul prin reteaua de gaz metan… Internet la "butelie" Daca inovarea tehnologiei de transmisie a informatiilor prin reteaua de curent electric pare ceva exotic, urmatorul "pas", adica transmisia de date prin intermediul retelei de gaz metan, iese din orice tipar. Iar daca Internetul prin reteaua de curent "a prins" bine in mai multe tari din Europa, inclusiv in România, nu vedem de ce noua tehnologie, considerata de multi revolutionara, nu ar prinde cel putin la fel de bine. In fapt, este vorba de un concept dezvoltat de compania americana Nethercomm, cea care a brevetat tehnologia "broadband-in-gas". Tehnologia se bazeaza pe un sistem in care semnalele radio (ultra wideband) sint folosite pentru transmiterea informatiei prin "mediul gazului natural". (7 Plus, 20.03.2006)
 
Drepturi de autor (alte perspective)

În stilul ideii cu taxa de timbru sau cum s-o fi numit propunerea de scumpire a echipamenteleor IT - electronice deţinând medii de stocare, s-a emis un act normativ propăvăduind ceva la fel de discutabil:
Amenda pentru utilizarea propriului program de calculator.
In linii mari, daca faci un soft si il utilizezi in scop propriu şi nu il inregistrezi, risti sa fii amendat.
 
Respectiva ordonanta suna cam asa (partea relevanta):
CAPITOLUL III
Registrul national al programelor pentru calculator
Art. 17. - (1) Inregistrarea sau, dupa caz, inscrierea in Registrul national al programelor pentru calculator este obligatoriu pentru:
1. persoanele fizice autorizate si persoanele juridice care desfasoara pe teritoriul Romaniei oricare dintre urmatoarele activitati:
a) producere de programe pentru calculator;
b) import de programe pentru calculator;
c) distribuire de programe pentru calculator;
d) inchiriere de programe pentru calculator;
e) comercializare de programe pentru calculator;
2. programele pentru calculator:
a) produse in Romania si comercializate de catre comercianti specializati;
b) importate in Romania si comercializate de catre comercianti specializati.
[...]
Eu sunt curios ce inseamna "persoana fizica autorizata". Presupun ca persoanele care au autorizatie de libera practica. Si mai am o curiozitate: daca trebuie sa fi persoana fizica autorizata pentru a avea voie sa faci programe pt calculator.
La programe de calculator intra si scripturi, fisiere .BAT, aplicatii Excel? Adica n-o sa pot sa-mi editez autoexec.bat-ul daca n-am autorizatie si daca nu-mi inscriu noul autoexec.bat in registrul national al programelor pt calculator? Aaa, si sa nu uit, cine are telefon cu JAVA n-are voie sa-si programeze telefonul? LOOOL
Guvernul asta e circ, nu alta! :lol:

PS: Sfarsitul e de coma!
PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU


Contrasemneaza:

---------------

Ministrul culturii si cultelor,

Adrian Iorgulescu

Ministrul administratiei si internelor,

Vasile Blaga

Ministrul finantelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
Voi vedeti pe aici pe undeva pe cineva care stie ce e ala un program pt calculator?
 
Originally posted by Marius '95

[...]daca trebuie sa fi persoana fizica autorizata pentru a avea voie sa faci programe pt calculator.
Guvernul asta e circ, nu alta! :lol:

PS: Sfarsitul e de coma!

Trebuie sa fii PFA ca sa poti sa desfasori activitati de comert, legal autorizate ca persoana fizica, adica sa poti vinde legal programul respectiv.

La afirmatia despre guvern chiar nu gasesc argumente sa te contrazic :biggrin:.

Si sa revin ontopic:
O intrebare care ma roade: Chiar avem nevoie de submarine nucleare ?
Mult mai interesante sunt reactiile de pe forum. Am ras cu lacrimi.
 
Personal mi s-a parut o absurditate. Mai apoi stand si gandind la rece am cautat explicatia acestei legi referitoare la programe. Cred ca s-au avut in vedere urmatoarele lucruri:
1.Evitarea incalcarii patentelor
2.Vor sa stie tot ce se creeaza in Romania ( poate se vor gandi si la protectia autorilor fata de marile corporatii)
3.Evitarea scrierii de programe pentru scopuri "necurate".
Oricum cred ca se refera mai mult la firme si mai putin la utilizatorii casnici pentru ca personal consider ca este cam greu sa verifice toate calculatoarele "casnice".
 
Originally posted by bausto
Se pare ca avem nevoie de UN submarin nuclear. Big boys have big toys :wink:.
Mda, am vrut sa para intrebarea mai generala. Unul singur insa e si mai absurd.
Am crezut ca vor sa faca o flota :biggrin: din doua submarine, dar se pare ca pe actualul il cedam la schimb.
 
Legea asigurarii calitatii in invatamant
Prin acest act legislativ se va asigura totala transparenta in actiunile comisiilor de evaluare, mai ales in contextul in care se vor asigura doua tipuri de evaluari: una interna, sub forma de autoevaluare, si alta externa, asigurata de agentii specializate, in baza criteriilor stabilite de comun acord si in concordanta cu indicatorii prevazuti de Uniunea Europeana
Nu pot decat sa le urez succes.
 
Sondaje romanesti
Un procent covarsitor de 84% dintre respondenti prefera "sanatate buna si bani putini" decat o "posibila imbolnavire in regim de munca multa si foarte bine platita".
Daca ar exista munca putina si bani multi, sunt sigur ca asta as alege. :biggrin:

Investitii la CFR
Fosta conducere a CFR a investit intr-o perna de pat 1.300 de euro. O pilota – 3.500 de euro. Iar pentru o garnitura de bucatarie s-au platit 11.000 de euro. Dar pretul unei solnite bate recordul – 11.186.000 lei!
Banii vostri sunt acolo! (un apocrif sau cum s-o chema a zicalei lui Basi).

Salariile magistratilor
Cu sporurile adaugate la salariul net, un simplu procuror ajunge la aproximativ 70-80 milioane de lei pe luna. Un judecator de la o Curte de Apel are la rindul sau 100 de milioane, iar un procuror DNA are mult peste 100 de milioane de lei, si asta pentru ca lucreaza la cazuri complexe.
Eu ma tot intreb de ce naiba se mai lasa corupti cand ei au atatia bani. Probabil ca virusul coruptiei este prins la nivel celular in ei. Adica sunt nesatui pana in maduva oaselor.

Reglementari rutiere
Persoana care acumuleaza 15 puncte ramane automat fara permis de conducere pentru o perioada de 30 de zile. Soferul va trebui sa se prezinte personal la unitatea de politie pe raza careia locuieste si sa-si predea permisul in maximum cinci zile dupa ce primeste o instiintare scrisa in acest sens. Daca nu o face, perioada de suspendare a dreptului de a conduce se prelungeste cu inca 30 de zile.
In sfarsit, dupa 16 ani de gandit cu capul propriu, se implementeaza bine sistemul pedepsei. Nu faci ceva la timp, o iei mai frumos pe coaja. Fara numar.:cool:
 
Back
Top