Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Nu conteaza cine sunt cei care fac trade si daca castiga sau nu, important e ca tranzactioneaza.
Da, se tranzacționează mult pentru că poți cumpăra 0.00000000000000000000000000000001 dintr-un Bitcoin și te simți brusc "bogat". Și fiind multe tranzacții de genul ăsta, normal sunt multe tranzacții. Pe de altă parte, din cauza acestui număr imens de tranzacții (mici), dificultatea sporește și bitcoin se îndreaptă spre limită, unde o tranzacție costă mai mult decât ce tranzacționezi. Ceva gen cumperi un pix cu 5 lei dar costă 50 lei ca să ai voie să faci tranzacția. Prin urmare, adopția bitcoin ca monedă propriu-zisă devine implauzibilă. Prin urmare, este doar speculă, o schemă ponzi extra-complicată cu mulți termeni "cool" care de fapt nu face decât să pape curent (și GPU-uri) efectiv degeaba.

Ca idee, să zicem că ai un număr semnificativ de bitcoin, cu număr în domeniul real, nu întreg. Vrei să faci check-out. Moment în care încep taxe și alte nebunii și în același timp prețul overall scade. Dacă vor mai mulți să facă check-out, prețul overall se duce de tot. Ceea ce din nou zbiară a speculă - una peste alta inutilă.


De asemenea, există clar și ia cu "dă-mi un $ și-ți dau și eu ceva", vezi Tether.
 
Ai niste greseli pe acolo dar nu are rost sa continuam discutia. E mult mai vasta din pacate si nu am timp acum. Dar daca-mi aduc aminte o sa revin.
Dar, pe scurt, in lumea financiara "se tranzactioneaza"="are valoare, cautare".
 
"Lumea financiară" este o mare bulă unde valoarea și căutarea sunt chestii care nu sunt aproape niciodată ancorate în viața reală. Este un mod fain de a face "market PvP" în viața reală, dar sub nicio formă nu ar trebui să încredințezi porțiuni financiare personale prin acea zonă fără a le fi declarat deja pierdute. Opinia mea este evident personală și nu sunt economist, dar vine și din experiență - atât virtuală cât și reală. Și dacă nu ai experiență personală poți oricând să te interesezi despre ce s-a întâmplat cu VW și cu GME. Este un mod de a-ți petrece timpul, uneori cu câștiguri relativ bune, dar cam atât.

 
De la ebay:
As of 1 July 2021, the VAT exemption for the import of goods with a value not exceeding EUR 22* has been removed. As a result, all items imported to the EU are subject to VAT.​
 
E peste tot, platesc TVA pe aliexpress, dar tot e mai ieftin decat alternative gen amazon. In schimb aliexpress trage tare sa livreze in 10 zile, ultimele colete n-au ajuns in 10 dar tot mai putin de 2 saptamani.
 
In tarile care au legatura directa, da, e posibil. Dar nici macar toate tarile cu apa calda nu au legatura directa, ci doar cele cu hub-uri aeriene mari.
 
Asa este, toate coletele mele vin prin Belgia, Liege. unul singur a venit pana acum prin Germania si a facut de acolo pana la mine mai mult decat din China pana in Germania, probabil fiindca a schimbat vreo cateva depozite dupa ce a ajuns in UE.
 
Un eseu genial. Dacă nu v-ați jucat SOMA, nu vă uitați (chiar, de ce nu ați jucat SOMA?). Dacă nu intenționați să-l jucați vreodată, merită vizionarea.

 
Yep, geniu pur nu alta. :eek:
Screenshot_20210816_221915_com.android.chrome.jpg
Ce-i aia SOMA? La noi în Bacău e firma care adună gunoiul din oraș. :biggrin:
 
Asta cu "nu este disponibil" e o problemă de XF, a apărut acum vreo 2 săptămâni la toate clipurile youtube embedded. Nu mi-e clar ce s-a întâmplat.
 
Asta cu "nu este disponibil" e o problemă de XF
Dacă acu 2 săptămâni și o zi au mers, și apoi ziua următoare n-a mai mers, și noi n-am schimbat nimic, nu se bușesc chestii selectiv peste noapte. A schimbat youtube ceva la embedding din nou fără să anunțe.
 
Back
Top