Articole interesante din presă sau de pe bloguri

"Being enthusiastic is worth 25 IQ points."
"It’s hard to cheat an honest man."

Yep.
 
All Samsung phones since 2014 vulnerable to scary 'zero-click' attack — what to do | Tom's Guide https://www.tomsguide.com/news/all-...nerable-to-scary-zero-click-attack-what-to-do

Samsung is patching a critical security issue affecting all its Android smartphones dating back to 2014, including Galaxy phones. A "zero-click" vulnerability, this newly discovered flaw could let a hacker wreak havoc on your phone by simply sending you a specific type of image, exploiting your device without any user action.
 
Commerce Addresses Huawei’s Efforts to Undermine Entity List, Restricts Products Designed and Produced with U.S. Technologies | U.S. Department of Commerce https://www.commerce.gov/news/press...aweis-efforts-undermine-entity-list-restricts

The Bureau of Industry and Security (BIS) today announced plans to protect U.S. national security by restricting Huawei’s ability to use U.S. technology and software to design and manufacture its semiconductors abroad.
 
Avem dovada - generațiile de după '90 e proșt.

 
Da, "embrace" se numește când vrei să faci un proiect, vezi unul asemănător pe net, îl chemi pe ăla care l-a făcut "la interviu de angajare", timp în care îl storci de informații, după care nu-i mai răspunzi la telefon și copiezi toate ideile în proiectul tău: The Day AppGet Died.

După care scoți niște declarații de-astea pompoase ca să dea bine.
 
Azi am avut curs despre Azure. Au zis ca peste 60% din VM-urile din Azure sunt variante de Linux.
De unde si orientarea de mai sus, ca deh ... profitul tot verde e.
 
Eu nu vad decat problemele tehnice legate de multe mii de sateliti la joasa atitudine.
Alta problema pe care o vad in articol este ca se mentioneaza ca "va avea o latenta de X ori mai mica decat retelele actuale" ceea ce este cel putin nedocumentat daca nu chiar si mai aberant intrucat nu defineste nici un termen de comparatie si nici ce inseamna o retea actuala.
 
Nu știu să evaluez aspectele tehnice ale articolului, și, da, m-am gândit la cost.

Am dat știrea pentru că mi se pare că, în pofida posibilelor probleme (poate va dura ceva mai mult până te vei putea conecta în România), impactul ar putea fi mare.

Aștept de mult timp să pot folosi Internet în casa bunicilor, unde nici telefonie mobilă nu prea e, decât cu mari limitări.

De acord, că, fiind o promisiune, poate nu va livra tot ce spune în momentul de față. Dar promisiunea tot mi se pare bună. :smile:
 
Problema cu promisiunea e că vine de la Elon Musk, care e un fel de Trump mai tehnologizat, de multe ori vorbește gura fără el, iar ăia care ar trebui să execute ce promite el se iau cu mâinile de cap.

Problema cu latența e că se compară cu sateliții actuali, care-s puțini și departe. Ei zic de 20ms, da' nu zic că e 20ms optim de la satelit la stație terestră (care va fi 100% fixă și complexă mecanic, va trebui să se învârtă continuu și să treacă de la un satelit la altul - asta va fi chiar interesant de văzut cum se va face fără întreruperi, presupun că va trebui să schimbe satelitul la un punct de întâlnire a 2 sateliți). Deci 20ms + 20ms + legătura dintre sateliți, care pentru mare viteză se promite a fi ceva laser între sateliți, dar care încă nu există. Poate va fi interesant ca latență pentru conexiuni intercontinentale, dar continental oricum ai lanteță în jur de 40-50ms, nu se schimbă mare lucru: https://wondernetwork.com/pings. Mai sunt curios și cum se va face routarea în interiorul rețelei (btw, și-au luat ASN), că sigur va trece prin mai mulți sateliți până să ajungă "unde trebuie".

Pentru High Frequency Trading ar scădea cost of entry, dar "ăia mari" au deja rețele proprii pe la 30ms intercontinental (US-Europa, că asta contează cel mai mult), iar în domeniul ăsta o scădere cu o milisecundă înseamnă extrem de mult, așa că 40ms++ n-o să conteze pentru ei.

Partea bună e că încă nu a dat nimeni foc la sateliți, ca la turnurile de 5G, chiar dacă folosesc putere mai mare :biggrin:.
 
Bine noh, HFT prin satelit. Aia se zbat sa-si vare fibra cat mai aproape de exchange sa mai salveze o millisecunda. Starlinku o sa fie bun pentru africanu din mijlocu junglei sau lelea floarea de la munte pentru care nu conteaza latenta ci sa se incarce facebooku cat de cat. :smile: Dar noh, la pretu asta, cine si-l permite in general deja are means pentru ceva mult mai bun.
 
Back
Top