Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Tocmai aia e ca nu e vorba de 1% ci mult mai mult. Erau niște calcule în document despre care ar fi necesarul pentru ca toți oamenii sa trăiască la nivelul Germaniei, și ieșeau niște numere fabuloase.
 
Stai așa, eu nu vorbesc de trăit la nivelul Germaniei (ăsta e un alt vis frumos), mai întâi e problema să nu moară de foame.

Chiar sunt curios cum o să fie agricultura în RO anul ăsta, având în vedere că n-a nins, n-a plouat, și a fost al naibii de cald (la ai mei, unde de obicei erau ore de muncă să faci pârtie iarna, sunt panseluțe în grădină rămase înflorite din toamnă).
 
Sper că ați băgat freza aia de zăpadă la vaselină. :smile:
BTW: Dacă era iarnă adevărată, ne fufu Covid pe toți. Cred că norocul nostru e că a venit primăvara și moare virusul de la sine.
 
De ce s-o mai bagi la vaselină dacă nu prea se mai prognozează zăpadă, vor învăța copiii ce-i aia doar din poze.
 
Ba pe naiba. Vor fi la început niște fluctuații mari, gen ierni foarte grele și anul următor 20 de grade în februarie. Așa se modifică starea unui sistem. Deci va mai fi nevoie de freza aia cel puțin niște zeci de ani. :smile:
 
Va recomand cu incredere un excavator. E mult mai practic prin curte, sincer.
Cat despre articol, comportamentul oamenilor (actual) face ca orice articol pe tema sa fie cam hilar.
 
Un fel de "hmm, ce dracu' e câmpul ăla de expirare a certificatului? aaa, nu e controlat de noi încă? Păi hai să-l ignorăm!". Mult succes pentru ăia cu IOT stuff, care (dacă au) au certificate care nu vor fi schimbate ever. Și poate peste 6 luni se trezesc "băi, un an e muuult prea mult, hai să ignorăm orice mai vechi de o săptămână!"

BTW, e pain in the butt să folosești unele API-uri ale Apple dacă nu îți înregistrezi certificatele printr-un proces lung și manual la ei (care nu poate fi automatizat pentru că trebuie 2 factor auth manual și, of course, posibil doar de pe un device apple). Acum o să fie și mai "fun".
 
Trendul era oricum descendent de ceva vreme. Pe la începutul deceniului cred că erau 5 ani, apoi a scăzut la 3, apoi la 2, probabil în ideea de a forța lumea să migreze de la algoritmi mai vechi (gen SHA1) la alții mai noi, ceea ce nu mi se pare neapărat un lucru rău. De asemenea, de când cu Let's Encrypt s-a mai simplificat și procesul de update.
 
Io mă refeream la a renunța la Apple și Safari ca user de echipamente IoT. Dacă vor ei să ignore certificatele, n-au decât - echipamentul poate funcționa bine mersi mai departe și să fie accesat de non-Apple-uri.
 

In effect, each third-party browser on iOS is a different interface around Safari.

Și nici măcar nu poți seta un browser 3rd party ca default; abia acum câteva zile au zis că se gândesc dacă să-ți dea voie să schimbi default browser.
 
Io mă refeream la a renunța la Apple și Safari ca user de echipamente IoT. Dacă vor ei să ignore certificatele, n-au decât - echipamentul poate funcționa bine mersi mai departe și să fie accesat de non-Apple-uri.
Sincer dacă ai IoT crap mai bine renunți la ăla decât la Apple și Safari dar mereu uit că ție-ți plac devices Android de care producătorul uită la 6 luni să le mai ofere updates :biggrin:

Edit: mie Safari ca browser mi se pare excepțional. Foarte rapid indiferent de iOS/OS X, consumă puțin RAM. Pornesc Google Chrome și ia 1GB RAM cu "pagina" goală. Piss off. Firefox este ceva mai decent la RAM și îmi place că-l poți restricționa cu NoScript și uBlock și Disconnect.me dar cel din urmă merge și pe Safari fără probleme.

Și Edge este chiar foarte bun și faptul că următorul Internet Explorer o să fie un reskin de Chrome îmi dă fiori reci.
 
Habar nu ai câte IoT există, fiindcă nu sunt vizibile, iar alea pe care le vezi și-s niște chinezisme proaste nu definesc IoT. Și voi prefera oricând un Android care să-mi permită să aleg ce browser vreau decât să plătesc un aifon și să pot face cu el doar ce dictează Apple.
 
Mkay, dă un exemplu de ceva invizibil și folositor la ceva din categoria IoT pls.

Apple dictează chestii pentru că uită-te în jur cât de retardați sunt oamenii în 2020.

Edit: am fost mare fan Google până au ajuns la maximum cu creepiness cu Google Maps care îți marchează poziția și pe unde ai fost pe hartă. Fuck no. Și nu sunt nici pe departe niște sfinți și își bagă picioarele public în privacy. Prefer să plătesc un produs, nu să plătesc și să fiu produsul.
 
Back
Top