Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Problema cu excel-ul e că sunt tâmpiți și internaționalizează formulele; adică în functie de ce setări ai pe PC, separatoarele de câmpuri într-un apel de funcție pot fi virgule sau punct și virgule, string-urile sunt cu apostroafe sau ghilimele etc. Dacă nu le-a scris "bine" programul 3rd party (și-s puțini care chiar au implementat corect specificațiile, ca rezultat al multor ani când nu existau specificații de format de fișier), când le deschizi în excel se poate întâmpla orice.
 
Truman deschide un fișier Excel cu Open Office. 1945, alb negru.

giphy.gif
 
Nu e amuzat. Și nici potrivit.

Ai un format proprietar, de rahat, făcut cu o aplicație care are majoritatea funcționalităților folosite doar de o parte foarte mică a utilizatorilor, aplicație care se licențiează pe o sumă destul de substanțială și te plângi că uneori nu se poate folosi cum trebuie într-o aplicație actualizată ultima oară acum 8 ani. :thumbs:
 
Ai un format proprietar,
...
aplicație actualizată ultima oară acum 8 ani.
Despre ce e vorba in propozitie? Toate documentele cu X la coada sunt formate standardizate ISO, iar Apache Open Office, versiunea curenta, are ultimul release acum vreo 3 luni.
 
Da, de parca daca spui Open Office te gandesti automat la ala abandonat, nu la cel curent, si daca pomenesti Excel presupui ca e Office 97. Daca spun ca nu imi merge bine computerul imi zici sa verific cititorul de cartele perforate?
Assumptions, the mothers of every fuck up.
 
  • Like
Reactions: Neo
Nu e amuzat. Și nici potrivit.
Este ce s-a întâmplat la Atolul Bikini și este oarecum potrivit. Crede-mă, îmi place ideea unei suite Office free, dar când ai un fișier xlsx plin de formule și-l deschizi într-un OpenOffice sau Libre Office și vezi că totul e bușit, cam asta-i reacția :smile:
 
What? Poti fi mai explicit? Exemplu se refera la tranzitia intre versiunile de Office de la formatul propus spre standardizare la cel standardizat tranzitional catre cel strict in paralel cu evolutia standardizarii si modificarile din timpul procesului, ceea ce pare perfect normal.
 
Astaroth Malware Uses Legitimate OS and Antivirus Processes to Steal Passwords and Personal Data

Trec peste modul de a te infecta (tre' sa fii complet clei ca sa dezarhivezi un atasament dintr-un mail necunoscut si apoi sa mai dai si click pe lnk-ul ala)
As with many traditional spam campaigns, this campaign begins with a .7zip file. This file gets downloaded to a user machine through a mail attachment or a mistakenly-pressed hyperlink.
The downloaded .7zip file contains a .lnk file that, once pressed, initializes the malware.


Ce m-a frapat a fost asta:

[...]that it maliciously took advantage of legitimate tools like the BITSAdmin utility and the WMIC utility to interact with a C2 server and download a payload. It was also able to use a component of multinational antivirus software Avast to gain information about the target system, as well as a process belonging to Brazilian information security company GAS Tecnologia to gather personal information.
 
  • Wow
Reactions: Neo
What? Poti fi mai explicit? Exemplu se refera la tranzitia intre versiunile de Office de la formatul propus spre standardizare la cel standardizat tranzitional catre cel strict in paralel cu evolutia standardizarii si modificarile din timpul procesului, ceea ce pare perfect normal.
.XLSX-ul cu probleme e versiunea tranzațională sau cea definitivă? Vreau să văd și eu un exemplu de fișier care se deschide ok în Excel, dar salvat ca .ods, nu merge în LibreOffice Calc, de exemplu.
 
Tipic pentru Microsoft, „standardul” propriu e cel mai bine suportat între produsele sale (cu încurajări să folosești mereu ultima versiune de produs, și cu unele excepții - gen Microsoft Project), iar când e vorba de open standards sunt implementate pe-acolo da' nu te aștepta să meargă perfect că doar n-o să dea apă la moară concurenței fiindcă așa vrea userul. Doar n-au făcut mizeria asta și cu SharePoint, de exemplu? Serverul detectează ce browser ai; dacă e IE sau Edge, interfața e super complexă și plină de funcții, da' ferească sf. Pedalie să intri cu Chrome sau Firefox, că primești o pagină mult simplificată și limitată în opțiuni. Făcea un coleg spume că el de ce n-are permisiuni să nuștiuce; când mă uit, Firefox. A trecut pe IE cu același cont, iaca toate opțiunile acolo.

Microsoft.
 
O să mă uit la al meu acasă dacă are ceva. Nu specifică în articole; presupun că doar NAS-urile expuse în internet sunt pasibile de exploit, că altfel nu văd cum. Și deci cine își expune public NAS-ul prin port forwarding în router, în loc să facă un VPN endpoint pentru acces de la distanță, țeapa lui.
 
Foxter, am vazut inregistrarea aia de vreo cateva ori, nu se aplica in Romania. Dupa cum mi-a explicat o ruda care e comisar de politie, daca ai atitudinea necooperanta ii intarati si au mijloace legale sa iti faca viata amara. Legislatia romana nu prea protejeaza cetateanul de politie, pot sa te ridice fara nici o explicatie si sa te "conduca" la sediu, daca te opui o incurci si mai tare, totul legal. Si au dreptul sa te opreasca si sa te verifice cand are chef muschiul si bascheta lor.
 
M-am uitat în QNAP TS-851. Totul e actualizat la zi, iar

Bash:
[~] # cat /etc/hosts
127.0.0.1  localhost
127.0.1.1  localhost
192.168.13.66  Storzilla  Storzilla  #eth0
192.168.13.62  Storzilla  Storzilla  #eth1

Doar că NAS-ul nu stă cu fundul gol scos afară pe geam.

Pentru VPN endpoint, Raspberry Pi + Raspbian + OpenVPN + instrucțiunile astea. (PS: dacă routerul tău încă nu știe deja să fie endpoint VPN.)
 
Last edited:
Back
Top