Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Si 7.2 e vulnerabil, doar ca inca nu stim la ce. Toata criptografia actuala e vulnerabila, se bazeaza pe o matematica simplu de utilizat, dar greu de inteles, si pe faptul ca ia prea mult timp sa decriptezi ceva, nu ca ar fi impenetrabila. Singura criptare perfecta e one time pad cu o cheie suficient de aleatoare, gen zgomot de fond din univers; din cauza ca e relativ impractica folosim sistemele bazate pe chei publice si privatem care sunt cele mai practice si suficient de sigure (deocamdata), dar nu impenetrabile.

Problema la toate sistemele de criptare este implementarea; un pas gresit intr-un generator de numere aleatoare, de chei, algoritmul de hashing sau cel de criptare si totul e pierdut chiar daca sistemul de criptare din spate e sigur. Cazul OpenSSL e cunoscut. De asemenea mai sunt sistemele de criptare facute pe genunchi, gen WPA, probabil inventat de echipa de "specialisti" a unui general SRI :biggrin:

Mi-ai citit postul pe diagonală, am spus că versiunile post 7.1a (fără a include 7.1a) sunt vulnerabile. La ce? Naiba știe, dar dacă creatorii TC au spus asta (chiar dacă nu direct), voi folosi 7.1a până la loc-comanda.

Unde scrie ca esti obligat sa dai parolele? Am fisiere criptate acum 15 ani la care chiar am uitat parolele! Fara misto.
Criptate cu key în 48 biți? Probabil decriptabile în <5 minute cu o placă video nvidia din generația curentă, chiar submediocră pentru jucat jocuri :biggrin:

@puterfixer - echipa de audit a lucrat cu 7.1a, nu cu 7.2, afaik 7.2 n-a trecut prin audit?

Nu e deloc clar dacă e o problemă în cod sau s-a întâmplat altceva cu echipa. Un prim audit pe cod nu a descoperit nimic grav, acum se încearcă "portarea" codului pentru o nouă versiune (conform licenței actualizate a truecrypt, te poți inspira dar nu poți continua acleași codebase).

*cough*

Este destul de clar că au fost "serviți" de NSA, la fel ca răposatul Lavabit.
 
Mi-ai citit postul pe diagonală, am spus că versiunile post 7.1a (fără a include 7.1a) sunt vulnerabile
Ai spus "dacă nu este 7.1a", adică <>7.1a, nu >7.1a, iar statistic există mult mai multe versiuni înainte de 7.1a (toate celelalte) decât după 7.1a (una, 7.2), e normal să presupui că te referi la cele multe :smile:.

Diff între 7.1a și 7.2, în principal disable la criptare și creare de volume criptate etc. 7.2 nu e nesigur, ci useless, poți doar să citești și să decriptezi. Executabilul pare să se potrivească cu sursele.
 
Criptate cu key în 48 biți? Probabil decriptabile în <5 minute cu o placă video nvidia din generația curentă, chiar submediocră pentru jucat jocuri :biggrin:
Poate de 40. Tot pe vremea aia erau disponibile de 56, iti ia luni de zile sau mai mult.
 
Un brailean a gasit in locul casei de la tara un lan de porumb: Au furat casa cu totul. Am crezut ca am gresit satul! - Subiectele zilei - HotNews.ro : http://revistapresei.hotnews.ro/sti...rumb-furat-casa-totul-crezut-gresit-satul.htm

"Un brailean stabilit in Bucuresti, care nu si-a mai vizitat casa de la tara de mai bine de doi ani de zile, a descoperit ca in locul acesteia se afla un lan de porumb, relateaza infobraila.ro. Intamplarea a avut loc in localitatea Vadeni din judetul Braila.

Barbatul a crezut initial ca a gresit localitatea, insa, cand si-a dat seama ca in acel loc se afla casa lui, a sunat la Politie si a reclamat "furtul" imobilului. Proprietarul crede ca, dupa ce localnicul care avea grija de casa a incetat din viata, alti vecini au spart casa si practic au facut-o sa dispara bucata cu bucata. Nici fantana din curte sau gardul de lemn nu au fost de gasit, in mijlocul lanului de porumb braileanul identificand doar fundatia casei, mai relateaza sursa citata."

Eu am lucrat la o companie la care se furau prizele din pereți. Asta e mai tare - să furi și pereții.
 
@Neo: neahhh, ca astia de le vand n-au treaba cu aia de le-au dat, acolo trebuia spart capul. Vezi aici o chestie extrem de simplista despre cum bancile si-au facut-o cu mana lor si acum nu le mai place.
@Marius: that is confidential, nu se va da niciodata presei. :tongue:
 
VIDEO Soferii din Bucuresti si resedintele de judet pot sa-si plateasca amenzile de circulatie direct de pe telefon, prin aplicatia de mobil Auto.ro - Telecom - HotNews.ro : http://economie.hotnews.ro/stiri-te...-direct-telefon-prin-aplicatia-mobil-auto.htm

"Soferii au incepand de joi posibilitatea sa achite amenda de ciculatie direct din telefon, prin card bancar, prin aplicatia Auto.ro, care poate fi instalata gratuit pe orice smartphone cu sistem de operare iOS sau Android. Tranzactia se proceseaza prin serviciul de plati online al Libra Internet Bank, care retine un comision de 5% din tranzactie. Aplicatia este utila celor care opteaza sa plateasca jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, fiindu-le mai usor sa se incadreaze in termenul de 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, deoarece o pot plati de oriunde si la orice ora, daca ai o conexiune la internet."​
 
În sine, chestia cu 5% sare în ochi. Dacă însă ești pe drumuri de munte, cred că oferta e bună - e mai rentabil să plătești așa comision, mai degrabă decât să depui efortul să ajungi la un orășel din zonă.

Later edit: Ca să mă explic:
- Din perspectiva unui organism de Stat, cei 5% sunt un abuz: "noi avem puterea, cerem bani ca să facem profit". La privat, faptul că în loc să ții un funcționar ocupat câteva minute, faci tranzacția online, ar trebui să se echivaleze (salariul pe acele minute ar trebui să echivaleze costurile tranzacției). Și dacă nu e egalizare perfectă, cu 1-3% ar trebui să se acopere costurile (per tranzacție, și amortizare costuri setup inițial). Așadar, da, la 5% Statul face profit pentru că poate.
- Pentru mine, ca potențial șofer, e irelevantă situația de mai sus. Da, e rău că se întâmplă asta, dar nu mă privește. Mă privește doar că, potențial, pot plăti mai ușor amenda, în anumite situații (nu sunt în apropierea unui oraș, nu am banii cash de amendă la mine). Aș prefera, sigur, să plătesc mai puțin de 5%, dar pentru că e ceva ce e foarte puțin în controlul meu, prefer nici măcar să nu mă preocup de asta. "E OK 5% în anumite situații? E. OK, atunci asta e o știre utilă mie.". Cam asta e tot.
 
Last edited:
Da, e utila informatia, multumesc Olivian!
Ce nu inteleg cu acei 5% daca sunt aditionali amenzii sau se deduc din amenda. Daca e vorba de varianta a 2-a, atunci e doar o metoda de colectare mai rapida, in care statul cedeaza 5 % unor terti. Daca e prima varianta si banuiesc ca e, atunci 5% e destul de mult... Oricum acum se poate plati si direct la politist, cu chitanta, insa intr-adevar, se mai poate intampla sa nu ai cash la tine.
 
Având în vedere că amenzile astea se pot plăti la CEC (și suspectez că poți și prin ordin de plată într-un cont al trezoreriei, deci din internet banking), cred că sunt puține cazurile în care cineva ar alege să plătească acei 5%. Abordarea e tipică: „de ce să luăm 0.5% comision și să încurajăm lumea să folosească sistemul nostru când putem lua 5% de la o mână de oameni care chiar vor ajunge în situația de a nu putea plăti 50% în următoarele 48%?”.
 
Cât timp va trebui trimisă oricum confirmarea plății amenzii către Poliția care a dat amenda, orice efort e degeaba.
 
Eu nu ma mai obosesc sa le trimit si alora, oricum trebuie pastrata chitanta 3 ani (dupa cum mi-a spus chiar tipa de la finante), in caz ca te pierd din sistem te pun sa platesti din nou.
Pana acum la ultimele 3 amenzi nu mi-a venit nimic acasa, am platit la finante (in alta localitate decat domiciliul) si ori au reusit si au echivalat platile, ori mai dureaza vreun an pana reusesc astia sa faca o centralizare.
 
Back
Top