Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Yep, mi-au dat mail (de data asta) că cică să-mi schimb parola la ei. Hai cu noua versiune, IPB, să scap de vBulletin...
 
Io am Vertex 3 de 120GB de vreo doi ani. So far, so good, poate şi pentru că am făcut tot timpul update de firmware. Să vedem cât o mai ţine.
 
WikiLeaks, Press Freedom and Free Expression in the Digital Age, by Pierre Omidyar (eBay founder).
As a society, our notions of free speech and protest must evolve since much of the public sphere is now online. Online protest is a new form of expression and probably feels natural to people who have grown up participating in online communities. The principles of the First Amendment require that we create space for free speech and association, unencumbered by government intrusion, and that those spaces exist online as well as offline. But in creating those spaces, we must also be cognizant that a much smaller number of protesters can now significantly disrupt the activities of millions of their fellow citizens who have an equal right to go about their lives without undue disruption.
 
Nu vad problema. Routerele & other gadgets (ma rog, unele dintre ele) au sisteme de operare, pot fi hackuite si in consecinta presupun ca pot trimite mailuri.
 
Orice device conectat la net are potențialul de a avea o vulnerabilitate care să fie exploatată. Dacă la un PC poți face singur actualizări software, producătorul sistemului de operare și al aplicațiilor asigurând un suport de un nivel destul de bun sau având măcar alternativa unor utilitare third party care să-ți acopere găurile din izmene, la un device hardware cu ceva soft embedded lucrurile stau complet diferit, și aici e problema. Sunt țâșpilioane de routere la care producătorul nu le-a mai actualizat firmware-ul de la lansare, și ai zice că un router e totuși un echipament cheie la care trebuie nițică atenție la securitate. Câți ani au durat până când să nu mai pună parolă generică la toate routerele unui anume model (admin/admin, remember?) și doar un avertisment că să-ți schimbi parola, ci să pună din fabrică o parolă unică la fiecare device și o cheie unică la WiFi, ambele puse pe o etichetă sub aparat? Un principiu atât de simplu și a durat ANI ca să fie implementat. Cine crezi că-și bate capul să caute vulnerabilități și să mențină firmware-ul unui TV cu WiFi, de exemplu, la același ritm ca Microsoft la Windows?
 

Poate totusi nu a fost/este o idee buna sa fi luat/sa iei anumite produse de la ei:
Toshiba will honor warranties for high-end OCZ SSDs, not much else.

Probabil pe principiul, noi cu profitul, clientul cu pierderile. Aparent end userul trebuie sa mai adauge un criteriu cand cumpara un produs, sansa ca firma producatoare sa dea faliment in timpul garantiei. Pana acum acest criteriu era valabil majoritar la firme ce fac chinezarii de duzina dar vad ca si la case mai mari se intampla.

PS: Stiu de BFG dar pana acum credeam ca e doar o exceptie.
 
Back
Top