Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Da, se pare că au băgat workaround şi pentru ultimul hboot, sincer tot n-aş face root, dar hai să nu intrăm în polemica asta. Again.
 
Metode "serioase" (utilizabile) au apărut abia pe la sfârșitul anului 2012. Eu prin iulie 2012 deja vândusem Desire S, când m-am uitat pe factură să văd ce garanție mai are am văzut că nu l-am ținut mai mult de 6 luni. Unele telefoane se uzează moral foarte repede, mai ales când apare o nouă versiune a aceluiași model. Ex: acum mi-e foarte greu să caut chestii pentru Galaxy Note pentru că 95% din rezultate pe Google sunt pentru Note II. Nici măcar dacă pun model number-ul nu se reduc mult. După care userii activi de xdadev trec și ei pe Note II și nu se mai uită nimeni la cele vechi.
 
Problema e un pic mai complexa decat atat. In pietele asiatice, Samsung are dominatie totala. Si nu doar cu Android, ci si cu sistemul lor de operare, Bada. Din cate citeam prin niste prezentari mai vechi, in China, Bada are un market share mai mare decat iOS. Google e un dezvoltator destul de pervers si Samsung face bine sa nu aiba incredere in el. Google face release la branchurile de iteratii noi de Android cui vrea intai, apoi face codul public. Samsung a trebuit mereu sa joace dupa regulile Google cu Android. Si avand in vedere ca Samsung sunt o corporatie cu o cultura a paranoiei foarte bine dezvoltata, nu cred ca le-a convenit foarte mult.

Mai mult, Google face majoritatea profitului din Android din reclame si Market. Samsung wants a piece of the action, dar cu Android nu poate, desi au un market al lor (Smasung Apps) care aparent e destul de bine populat. Problema e ca majoritatea utilizatorilor, daca au de ales intre Google Play si Samsung apps, aleg Google Play.

Problemele lui Samsung nu se opresc aici. Desi Bada a fost un succes pe piata low-end in Asia, au nevoie de ceva pe care sa-l puna pe un telefon flagship, altceva in afara de Android, in care sa faca ei absolut tot ce vor. Ceva-ul asta e Tizen. Si Intel e bucuros sa-i ajute sa isi indeplineasca scopul, atata timp cat unul din telefoanele lansate de Samsung va contine un procesor Intel de ultima generatie. Si unul va contine un Atom pentru piata low si mid-end. Practic, atunci cand se va intampla asta, lumea va vedea ca Tizen merge mai bine pe arhitectura Intel (hint: it does). Intel isi vinde procesoarele, Samsung isi primeste propriul OS, in care pot face ce vor, clientii primesc terminale care se misca bine si-s ieftine. Toata lumea e multumita. Mai putin Google care pierde un ditamai market share cu Android. Dar asta-i vina lor, daca nu cumparau Motorola, nu se speriau astia de la Samsung asa de tare incat sa vrea sa-si impuna un nou OS.
 
Lol Samsung Apps. Lol Bada. Logic nu alege nimeni Samsung apps, este la fel ca și cu Origin/Uplay shit VS Steam. La fel va fi cel mai probabil cu SOul lor.

Mie Samsung mi se pare că a ajuns unde este și datorită Android. Da, se vând coișpe miliarde de handsets cu Bada, de ce nu au rămas acolo? :smile:

Nu spun că Google îi un sfânt, dar Samsung exagerează.

Și între timp și între trei procese Samsung - Apple, HTC lansează un telefon care arată 95% ca un iPhone (noul One) :lol:
 
Ce nu intelege multa lume e ca Samsung nu e o corporatie tipica. Samsung e un stat. E la nivelul superior de corporate bullshit. Pana in '90 vindeau, printre altele, si gulii. Acum sunt al doilea producator de silicon, dupa Intel. Cand si-au pus in plan sa domine o piata, au reusit. Si acum si-au pus in plan sa domine piata de embedded si, mai nou, cea de portabile. Tizen OS e compute continuum-ul lor.

Lumea alege Play ca are de unde sa aleaga. If Samsung get their way, n-or sa aiba decat Samsung Apps preinstalat in OS.

Bada e un pseudo-OS. Are multe limitari si Samsung are nevoie de ceva pe care flagship-urile lor isi pot flexa muschii. Tizen le ofera asta, intr-un mod in care Android nu putea.
 
Nu, lumea va cumpăra altceva Android based, că au de unde alege. Samsung va domina o claie, când va veni cu "uite ce cul este noul nostru telefon, buy apps". Adică eu după ce dau 200$ pe aplicații Android, schimb pe Samsung apps și cumpăr iar stuffs? No freaking way, abia m-am îndurat la 15$ pentru iStuffs și ăia cu mare greu :biggrin:

Gândește-te că singurul motiv pentru care lumea cumpără S3 este pentru că este Android. Telefonul este un junghi sinistru comparativ cu HTC OneX, nu contează doar specificațiile ci și modul în care un telefon este construit efectiv iar Samsung scoate niște jeguri penibile ca finisaje (a se vedea pentru referință și "noul" Samsung Galaxy S2 Plus).

Explică-mi și mie ce-i așa cul cu Tizen de nu poate Android să facă :smile:
 
Nope.jpg. Lumea cumpara Samsung pentru ca-i relativ ieftin si are mai multe features in comparatie cu iShit. Daca n-ar fi Samsung ar fi HTC sau LG. Androidul nu intereseaza pe 90% din cumparatori decat prin prisma faptului ca pot juca angry birds si se pot da pe feisbuc. Ii doare la basca de faptul ca ruleaza pe un Android 2.2 sau pe iOS. Samsung deja domina tot ce si-a propus sa domine. Eu cred sincer ca daca isi propun sa calareasca o zona de vanzari, they do. Astea fiind zise, nu-ti doresc vreodata sa ai de-a face cu ei ca dezvoltator de software/hardware.

Nu-i vorba de ce poate Tizen sau Ubuntu mobile/Firefox OS sa faca, ci de ce poate face pe arhitectura vanduta de Samsung. Si de ce nu poate sa faca Android pe aceeasi arhitectura. Pentru ca Gugle zice NU. Sau pentru ca drivere proprietare. Sau pentru ca patente pe componente obscure. Samsung prefera sa investeasca intr-un OS in care stiu exact ce pun si ce pot proteja.
 
Exista deja supercondensatori. Inca nu sint suficient de ieftini ca sa poata fi folositi in locul acumulatorilor.
Dar vremurile se schimba, vom vedea ce se intampla.
 
Chestia este ca toate componentele din dispozitivele mobile au evoluat enorm in ultimii 10-15 ani, pe cand bateriile au ramas mult in urma. De la Li-Polymer incoace nu am vazut cine stie ce progrese.

Cu alte cuvinte, mai tineti minte ce bine era cand incarcati telefonul de 2 ori pe saptamana?
 
Asta pentru ca acel telefon consuma putin: display monocrom, procesor care consuma putin, etc.
Bateriile au evoluat destul si ele, dar intotdeauna exista si o limita a pretului.
 
Chestia este ca toate componentele din dispozitivele mobile au evoluat enorm in ultimii 10-15 ani, pe cand bateriile au ramas mult in urma. De la Li-Polymer incoace nu am vazut cine stie ce progrese.

Cu alte cuvinte, mai tineti minte ce bine era cand incarcati telefonul de 2 ori pe saptamana?
Da, am patit asta cand bateria a inceput sa dea semne de oboseala. Din fericire bateriile sint ieftine, asa ca am luat alta si acum incarc telefonul ca la inceput, cam o data la 8-9 zile.
 
Diamonds Are Bullshit
So here is a modest proposal: Let’s agree that diamonds are bullshit and reject their role in the marriage process. Let’s admit that as a society we got tricked for about century into coveting sparkling pieces of carbon, but it’s time to end the nonsense.
 
Back
Top