Articole interesante din presă sau de pe bloguri

ROFL clar or să aibă succes. Not :smile:

Astia merg pe metoda "speriatului": din totalul de scrisori trimise, se gasesc destui care sa plateasca (fapt confirmat si in articol).
Nu au cohones sa mearga dupa Xerox, HP, Epson sau Canon, ca astia au armate de avocati, ci merg dupa end user.

In stilul asta maine-poimaine te da Apple in judecata ca folosesti "tap to zoom" pe Android.
 
Nu cred că înțelegi, ceea ce fac este absolut stupid și prost nu este cine cere, ci cine plătește. Explică-mi și mie cum poți fi dat în judecată pentru așa ceva, și, dacă explicația este decentă, întreabă-te ce mă împiedică să le dau de știre celor de la Canon sau HP sau Epson sau Xerox și să îi întreb de ce am fost dat în judecată pentru că le-am utilizat produsele, implicându-i și pe ei și implicit resursele lor în respectivul proces? Sau, eventual, să îi dau în judecată cerând despăgubiri pentru că am fost dat în judecată deamboulea :biggrin:

Absurdul are și el o limită, dacă unii o încalcă nu va trece mult timp până să fie călcați pe cap. Uită-te la imbecilitățile model ACTA & co, au fost roflstomped când s-a ajuns să fie adoptate, cu tot backbone-ul industriei. Sunt chestii care totuși îți redau (oarecum) încrederea în lumea în care trăim.

Tl;dr: în România nu se va întâmpla iar în alte țări există workarounds.
 
Ce-i aşa greu de priceput?
În USA (ţară mare) tu eşti din Florida, eu te dau în judecată în Montana că aşa vrea cucu' meu. Te dau în judecată pentru 5000 USD. Pe tine te costă 5000 USD numai un drum dus-întors plus stat o săptămână pe-acolo, ca să nu mai vorbim de avocaţi and shit. Aşa că le trimiţi un e-mail, pici la înţelegere cu ei pentru 2K USD, înjuri şi-ţi vezi de viaţă.

În România e o altă chestie varză în legislaţie. Să zicem că ai un produs cumpărat de la Emag sau PC Garage or something. Cu o săptămână înainte de ieşirea din garanţie, îl duci în service că e defect. Ăia văd că l-ai scăpat pe jos sau ai trecut cu maşina peste el or something. Clar nu e motiv de garanţie. Tu mergi la ANPC şi faci reclamaţie. Acuma, ANPC nu are competenţa de a verifica tehnic dacă e vina ta sau a produsului, aşa că pasează expertiza tehnică unei terţe companii cu are contract. Expertiza asta costă destul de mult (nu ştiu preţuri exacte, depinde de produs, dar vorbim aici de 500-800 RON pentru o pereche de căşti, de exemplu). Faza aiurea e că, indiferent a cui e vina, fapt determinat de expertiza tehnică, aceasta e plătită de vânzător, urmând ca acesta să-şi recupereze banii în instanţă de la client, dacă doreşte.

Pe scurt, dacă un Vasile vine cu o pereche de căşti rupte în două în garanţie şi face reclamaţie la ANPC că nu vrei să i le schimbi, you better do it că e mai ieftin. E vorba de acelaşi sistem de bully tactics, dragule.
 
Sistemul de patente e plin de găuri, pentru că acum majoritatea se bazează pe reanalizarea patentului după o acționare în justiție. USPTO trebuie să dea un răspuns (patent sau reject) la 90 de zile de la înregistrarea cererii de patent. Unii bagă cereri de patente pe bandă rulantă, așa că e un fel de DDoS asupra oficiului de patente: nu au timp să facă verificări, așa că ei acordă patente pentru aproape orice; e problema ăluia care le încalcă să ceară reanalizarea patentului, când va fi probabil invalidat. Dar până atunci trollii bagă mare.
 

The irony is that the iPad cost more than a netbook, and arguably does less: you can't run Office on it, nor your favourite Windows app. But it did have better portability than a netbook, and much better battery life (some netbooks on sale in 2009 were only getting three hours - no different from pricier laptops).

Un Snickers e mai portabil decît o tabletă, mai ieftin și de asemenea nu rulează Office.
 
Office e productivity (creation) software.
iPad e device de media consumption... nu creation.
Marea majoritate nu foloseste computerul decat pentru social interaction, browsing, light gaming, filme, muzica... activitati la care iPad & co stralucesc in comparatie cu un PC.
 
Marea majoritate nu foloseste computerul decat pentru social interaction, browsing, light gaming, filme, muzica... activitati la care iPad & co stralucesc in comparatie cu un PC.

Not sure if serious.
 
Nu e vorba de stralucit aici cat e vorba de portabilitate. Tableta o iei in pat, la baie, la servici, in avion, etc. De asta provoaca o oarecare dependenta. PC-ul e mai greu de carat in baie :biggrin:
Asta e exact motivul pentru care suportam tastatura aia oribila de pe touchscreen si eficienta de 10%-30% cand vine vorba de browsing, gaming, etc.
 
Foarte. :smile: Gaming... vezi AppStore-ul sau Google Play. Muzica... ce nu e de inteles aici?

Explică-mi și mie ce te joci pe tabletă în afară de Angry Birds & co și 2-3 shootere penibile și remakeurile variantelor de PC/consolă care sunt de asemenea oribile? (e.g. NFS/FiFA, blah).

Da, ai World of Goo și altele asemenea care sunt faine, dar de când se numește asta gaming? :biggrin:

Plus calitatea sunetului este submediocră la orice device de genul, aproape indiferent de căști.

@W4p - ce amplificator pentru căști crezi că folosește o tabletă? Da, ceva zdrăngăneală merge, dar de când nu mai merg cu trenul (amin) zdrăngăneala o ascult în mașină, nu la tabletă/whatever. De pe stick USB, mp3. Yeh, yuck.
 
La partea de gaming sunt de acord cu Neo, nu exista jocuri serioase pe tablete. Majoritatea lumii insa nu joaca jocuri serioase.
Muzica insa mie mi se pare ok. Altii probabil sunt mai pretentiosi.
 
Carmageddon for iPad FTW.
Daca e sa o luam asa, toti aia care au cumparat jocuri pt tablete non-bilute sunt penibili. Sau nu.
 
Daca e sa o luam asa, toti aia care au cumparat jocuri pt tablete non-bilute sunt penibili. Sau nu.

Eu am cumpărat humble indie bundle pentru android. Sunt puține jocuri care merită într-adevăr. Cei penibili sunt cei care au plătit pentru Angry Birds (hint, hint: iShit users) :biggrin:
 
Back
Top