Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Grijă mare. Am avut și io cont la VIAddress, am cumpărat ceva prin Amazon de la un vânzător american, a livrat la forwarder, și forwarder-ul mi-a calculat taxe de transport de m-a îndoit. Undeva în fine print scrie și că pot calcula la taxele de transport atât greutatea reală, cât și greutatea volumetrică a unui colet. Și uite cum m-am trezit că un colet destul ușor (2 kile) a fost evaluat la greutatea de 14 kile din cauză că era voluminos, iar la această „greutate” s-a aplicat grila de tarifare a transportului. Conținutul a fost 120$, transportul 100$, ete ce mare afacere am făcut.
 
Exact la simulatorul lor de calculator de taxe de transport m-am uitat dupa ce a pus war linku' si cred ca prefer sa cumpar de prin tarisoara noastra. :biggrin:
 
1 - Ce treabă are judecătoria sectorului 4 cu Facebook, când Facebook Legal Terms specifică clar că orice proces trebuie să se desfășoare într-un tribunal federal din comitatul Santa Clara?

2 - Prejudiciul invocat trebuie demonstrat, gen „în urma acestui articol a fost reziliat contractul X în valoare de Y”, nu pe fițe de-astea americane.

Proces absurd, și instanța românească ar fi inteligentă să îl respingă scurt. Zentiva nu poate să accepte tacit să-i fie porcit brandul, trebuie să arate acționarilor că au făcut ceva ca să-l protejeze, dar asta nu înseamnă că au dreptate.
 
În Europa, Facebook e juridic în Irlanda. Instanța românească, se poate generaliza, nu e inteligentă.
Fuck big pharma, apropos.
 
3. Omul a exprimat o opinie, daca in urma articolului a fost reziliat un contract nu e problema lui, inseamna ca cineva a crezut ca are dreptate. Free speech.
 
Back
Top