Articole interesante din presă sau de pe bloguri

La asta as adauga si faptul ca uneori produsele ambalate in cantitati mai mici sunt mai ieftine decat cele mai mari. De exemplu 2 pungi de cornflakes de 250g sunt mai ieftine decat una de 500g.
 
În unele țări, protecția consumatorului obligă comercianții să afișeze lângă prețul de vânzare unitar și prețul per kilogram, per litru sau cum iese. Astfel poți face comparații mai ușoare între două conserve de ciuperci, una de 380g și alta de 420g.
 
Si dai de Mirinda la 0.33, pachet de 6 capse, pretul pe raft: 9 lei sau 27 lei/kg. Tipul din magazin nu a fost in stare sa explice de ce un pachet de 2 litri costa 9 lei si un kilogram 27.

Apoi, "Comerciantul va incerca sa iti vanda si cea mai scumpa telecomanda sau un cablu cu un pret exagerat "pentru ca e cel mai bun, iar daca faci o investitie, ar trebui sa pui pret pe calitate"." - pai vine audiofilul si spune ca de fapt cablul ala cu pret exagerat nu e exagerat, e chiar ieftin avand in vedere ca din player poti pune manele la 64 kbps si in boxe va rasuna simfonia a 4-a in Dolby 7.1. Ce pretentie sa mai ai de la Dorel de la autobaza care musca momeala?
 
În unele țări, protecția consumatorului obligă comercianții să afișeze lângă prețul de vânzare unitar și prețul per kilogram, per litru sau cum iese. Astfel poți face comparații mai ușoare între două conserve de ciuperci, una de 380g și alta de 420g.

...cum ar fi România?
Nu ştiu dacă e musai prin lege, dar în orice supermarket am fost, etichetele arată preţul per bucată şi per kilogram.
Eu îi urăsc pe ăia care pun preţul cu font mare fără TVA şi ăla cu font mic cu TVA.
 
Their paper, "The Darknet and the Future of Content Distribution" (available as a .doc here) was presented at a security conference in Washington, DC, on November 18, 2002.
Acum 10 ani.
Just sayin' :smile:
 
Yahoo Messenger cuts features.

The Yahoo! Messenger Public Chat Rooms will close down on December 14, 2012.

As of December 14, 2012, Pingbox will no longer be available on Yahoo! Messenger. If you’ve installed Pingbox on your blog or social networks, please click here to learn how to uninstall it.

Yahoo! Messenger will no longer be interoperable with Microsoft Windows Live Messenger as of December 14, 2012. Microsoft buddies will still appear on your Messenger contact list, but they will be greyed (sic) out, and if you try to send instant messages to them, the messages will not be delivered.

Effective January 30, 2013, we will no longer offer Yahoo! Voice Phone In and Phone Out capabilities, our co-branded landline and mobile phone service from Jajah.
 
Dar software-ul lor poate procesa asa ceva? Sau introducand un numar negativ, se da peste cap si devine un numar 64bit foarte mare? :biggrin:
 
Dar de ce presupui că dobânzile pot fi doar pozitive și softul respectiv a fost limitat de această presupunere a unor ingineri softiști, rupți de realitatea financiar-bancară?
 
Back
Top