Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Unde ai vazut tu DRM care sa blocheze lucruri ca Dan Diaconescu. Mai degraba un firmware care blocheaza totul in afara de Dan Diaconescu.
 
@Neo

Am citit articole care estimau ca la lansarea unei console, producatorul vinde in pierdere destul de mult. Pe masura ce tehnologia avanseaza costurile de productie ale consolei scad. Cat despre blu-ray, ei bine nu cred ca electronica si optica lor determina asa mult pretul cat licenta lor de fabricatie. Si cum Sony e practic inventatorul formatului (printre altii desigur) nu cred ca ii costa asa mult.

Nu a zis nimeni ca PS3-ul e facut special pentru folding (da, consuma mai mult si se incalzeste) dar Sony a profitat baban din publicitatea facuta de proiectul Folding@home consolei sale si chiar a promovat proiectul la lansare.

Cat despre calitatea televizoarelor Sony din ultimii ani, nu as fi asa sigur, de ceva vreme foloseste in comun fabricile de TV-uri cu Samsung si recent au vandut Samsung partea lor din fabrici iesind de pe piata de TV-uri.
Vezi linkurile de la sfarsitul articolului asta.

Si ca sa iti explic mai clar: Cum ar fi ca un producator de masini sa iti puna printr-un update la computerul de bord restrictia ca in zilele de 13 ale fiecarei luni a anului sa nu mergi cu masina ? Sigur, poti sa nu aplici updateul dar ca urmare orice belea de constructie a masinii descoperita de producatorul masinii si rezolvata in viitor printr-un update la computerul de bord nu va fi aplicata daca nu respecti regula de a nu merge in ziua de 13.

Asa ca pe scurt, hardware-ul meu (odata cumparat de mine) trebuie sa respecte doar regulile mele (atat timp cat nu incalc regulile tarii) nu ce i se nazare producatorului. Sony poate sa vanda noile console cu orice regula vrea sa impuna in fabricatie dar nu mi se pare normal sa ruineze hardwareul deja cumparat, aka Sony nu aplica ideiile tale crete retroactiv.

Stiu ca sunt doar un om dar consider ca lumea ar trebui sa cunoasca comportamentul urat al anumitor corporatii.

Cat despre gaming pe PS3, chiar iti doresc sa te simti cat mai bine jucand pe consola, nu ti-am zis ca iti interzic asta.
 
@Foxter

Ideea era alta. Nu că se încălzește. Devine extrem de fierbinte. La XBox s-a făcut mare tam-tam pe tema RROD, dar există și la PS3 ceva ce se numește YLOD - yellow led of death - care se rezolvă tot prin reflow și are drept cauză încălzirea foarte puternică. Paralela care o trasezi tu cu mașina este total pe lângă subiect, Folding pe PS3 este ceva total suplimentar VS funcța principală a consolei - entertainment (fie că-s jocuri, filme, muzică and what not). Da, ar fi fost mișto să poți rula randări sau supercomputing pe clustere de PS3, dar vezi tu, din păcate Sony nu este de acord. Ca să folosesc analogia ta, cum ar fi dacă ai vrea să-ți folosești mașina la tras trunchiuri de copaci căzute? Nu ar fi normal din partea producătorului să te amenințe cu pierderea garanției? Sony nu are cum să demonstreze că în garanție consola a crăpat de la Folding, adevărat, dar sunt convins că au tras concluzia că prea mult folding duce la YLOD, deci... :smile:

Hardware-ul cumpărat de tine este al tău, într-adevăr, faci ce vrei cu el, dar când îl folosești într-un mod care afectează direct producătorul - Folding -> crapă -> garanție - atunci producătorul are tot dreptul să-ți zică stop. La fel a fost și cu Linux pe PS3, sux, dar asta este, a dus la hackingul consolei și a fost înlăturat. Nu mi se pare comportament urât, ci doar protejarea afacerii. Poate vrei să spui că nu este etic, dar, din păcate, nu a trasat nimeni guidelines despre ceea ce este și ce nu este etic în IT. Încă.

Ba îmi interzici gamingul pe PS3, a boicota Sony înseamnă a nu cumpăra jocuri, pentru că jocurile reprezintă de fapt profitul Sony scos din PS3, nu vânzarea de hardware efectiv, miahi hit the nail on the head with that one.
 
Am inteles perfect logica tehnica a deciziei si sunt de acord cu precizarile lui Miahi.

Eu nu inteleg de ce Sony a permis si sprijinit in faza initiala foldingul in loc sa zica ca nu vor sa auda de asta ? Nu ti se pare ipocrizie ?

Banuiesc ca toate consolele fabricate acum vor veni cu cel putin versiunea de firmware care dezactiveaza foldingul. Chiar mureau daca lasau consolele mai vechi sa foldeze ? Cat de multe dintre alea mai sunt in garantie ca sa le afecteze serios cheltuielile de asigurare a garantiei ?


Poate Sony nu poate fi dat in judecata pt lipsa de etica dar poate fi anuntat ca decizile lor sunt nepopulare via boicotare. E alegerea mea sau a altora sa atraga atentia asupra actiunilor Sony asa cum e alegerea ta sa cumperi daca doresti toate produsele Sony existente pe piata. Dar daca potentialii clienti cumpara produsele unei firme indiferent de deciziile luate de firma, aceea firma o sa considere ca isi poate permite orice. Si nu cred ca vrei asta.
 
Ca să folosesc analogia ta, cum ar fi dacă ai vrea să-ți folosești mașina la tras trunchiuri de copaci căzute? Nu ar fi normal din partea producătorului să te amenințe cu pierderea garanției?

Una e sa pierzi garantia, alta e sa iti demonteze din software carligul de remorcare. Diferenta e ca in primul caz risti pe barba ta, in al doilea Sony decide pentru obiectul tau.
 
Eu nu inteleg de ce Sony a permis si sprijinit in faza initiala foldingul in loc sa zica ca nu vor sa auda de asta ?
Marketing și vizibilitate. Sony a permis și sprijinit faza inițială ca să arate cât de tare e device-ul lor. Pe vremea aia folding-ul se făcea pe CPU, și PS3 era de 10-20x mai rapid decât un CPU - iar ei se mândreau cu faptul că al lor hardware era așa de bun. După care prin 2007 F@H au anunțat că de fapt nu e chiar așa de mare performanța "real life" pentru că PS3 are doar 512MB RAM și nu merge prea bine pe seturi mari de date, iar utilizatorii și-au dat seama că consumul în timpul folding e de 200W și nici nu poți face altceva cu el cât timp face folding. Între timp s-au dezvoltat masiv clienții de GPU și GPU-urile în general, așa că performanța PS3 a rămas în praf, media pe un GPU mid-level actual fiind de 10x mai mare.
 
Una e sa pierzi garantia, alta e sa iti demonteze din software carligul de remorcare. Diferenta e ca in primul caz risti pe barba ta, in al doilea Sony decide pentru obiectul tau.

Vezi tu altă posibilitate prin care Sony ar fi putut să-și reducă pierderile cauzate de folding?
 
Who cares about Sony? Mie mi-ar pasa de consola mea, nu de Sony sau de martienii verzi. Din moment ce le-am platit deja consola nu le mai datorez nimic, nu mai au nici un drept.
 
Problema aici, dupa cum a spus si Foxter, e ipocrizia. La inceput au sustinut foldingul, acum nu; era ok daca interziceau foldingul pe consolele noi, dar nu e ok sa le interzica pe cele existente.
 
Bre oameni buni. Sony este ditamai corporația. Nuff said. Lol@ipocrizie, mă îndoiesc profund că ajungeau acolo unde sunt jucând corect și cu toate cărțile pe față.

Also, this.


Does Sony have ANYONE who understands security?

No, Sony only understands how to fuck its customers.
Everything else is a secondary consideration.
 
Pe de altă parte, nu e vorba că Sony vă urăște. Pur și simplu sunt pe minus rău de tot pe anumite produse și încearcă orice să reducă din cheltuieli. Că angajează incompetenți pentru că-s ieftini, că limitează utilizarea consolelor ca să scape de griji, că mai scot încă o versiune de consolă, un pic mai subțire, că poate mai cumpără cineva...
 
Ca tot vorbeam despre Sony:

Judge: Sony didn't promise "perfect security," isn't liable for PSN hack.

Oare bancile o sa bage aceiasi scuza daca lasa seifurile cu valorile tinute de clientii lor la ei cu usa larg deschisa, "nu v-am promis siguranta perfecta" ?

Mi-a placut comentariul asta:

Sony never promised to Support "Other OS" either.
Sony never promised Not to put Rootkits on your Computer.
Is anyone surprised by this new case.
I personally do not buy any Sony Gear...............Don't know about the rest of you.
 
Kindle si Amazon. Ma mir ca nu stiati de asa ceva.
La fel ca in cazul licentei de la MS sau Apple, tu ca user platesti dreptul de a folosi produsul, recte softul. Daca firma nu mai vrea banii tai, te sterge din toate istoriile sale si iti poti ura singur bun venit pe lumea ta.
Am postat linkul de pe Forbes ca sa vedeti ca stirea este serioasa, dar subiectul este atacat si pe alte site-uri de stiri.
Asa ca Sony fac ce vor cu hardware-ul lor si cu software-ul lor. Ai intotdeauna optiunea sa te joci la aceleasi jocuri vechi care nu cer cel mai nou firmware pentru a porni.
A la long, poti sa te opui trendului si atunci ramai in epoca de piatra. Sau esti in rand cu lumea si disponibil sa fii sters la dorinta celui pe care l-ai platit.
PS: si eu care vroiam sa-mi bag cartile in cloudul Amazon. ihi, cum sa nu.
Samsung incepe sa le arate bocancul americanilor. Sunt de acord cu ce scrie aici: dupa ecrane, o sa le dea iubire pe partea de stocare flash si memorii. Intr-un final, o sa inchida si fabricutele care deseneaza A6 cortexuri facute in casa de catre marul injumatatit. Multa stima, Apple!
 
http://lifehacker.com/5928698/how-our-brains-stop-us-from-achieving-our-goals-and-how-to-fight-back?post=51356915
Un articol interesant daca si voi procastrinati cate un pic.
media_httpc0389161cdn_iqxIq.gif
 
Cel mai interesant comentariu pe acest subiect:

"Daca vreti, putem sa punem in discutie situatia filmelor/muzicii/software-lui in economie.
Economia se ocupa de bunuri si servicii. "Licentele" nu sunt, in mod evident, bunuri, lipsindu-le caracterul material. Ele nu sunt nici servicii, deoarece spre deosebire de acestea, nu sunt prestate la fiecare vanzare (la teatru, actorii muncesc la fiecare spectacol). In plus, licentele nu se supun unei politici de garantii normale. De exemplu, nu mi se garanteaza ca "produsul" este bun sau ca imi va satisface nevoile, durata minima de viata, etc.

Ar trebui sa punem la socoteala ca vizionarea filmelor/ascultarea muzicii/rularea programelor se bazeaza pe echipamentele detinute de utilizator, calitatea "produsului" fiind direct influentata si chiar conditionata de acestea.

Un alt lucru care exclude licentele din circuitul economic, este piata de monopol pe care exista. Practic fiecare film este disponibil de la un singur furnizor, care impune si pretul.
Pentru ca ACTA sa fie buna, trebuie sa reglementeze piata (sa impuna preturi, conditii de garantie de bun simt si sa impuna reglementari care sa integreze, din punct de vedere economic, licentele), nu sa introduca restrictii nefiresti. O data integrate in economie, vor putea fi digerate de consumatori, si pirateria va suferi o lovitura adevarata."
 
Back
Top