Articole interesante din presă sau de pe bloguri

CleanIT

The proposals urge Internet companies to ban unwelcome activity through their terms of service, but advise that these “should not be very detailed”.
[...]

Key measures being proposed:

- Removal of any legislation preventing filtering/surveillance of employees' Internet connections
- Law enforcement authorities should be able to have content removed “without following the more labour-intensive and formal procedures for 'notice and action'”
- “Knowingly” providing links to “terrorist content” (the draft does not refer to content which has been ruled to be illegal by a court, but undefined “terrorist content” in general) will be an offence “just like” the terrorist
- Legal underpinning of “real name” rules to prevent anonymous use of online services
- ISPs to be held liable for not making “reasonable” efforts to use technological surveillance to identify (undefined) “terrorist” use of the Internet
- Companies providing end-user filtering systems and their customers should be liable for failing to report “illegal” activity identified by the filter
- Customers should also be held liable for “knowingly” sending a report of content which is not illegal
- Governments should use the helpfulness of ISPs as a criterion for awarding public contracts
- The proposal on blocking lists contradict each other, on the one hand providing comprehensive details for each piece of illegal content and judicial references, but then saying that the owner can appeal (although if there was already a judicial ruling, the legal process would already have been at an end) and that filtering such be based on the “output” of the proposed content regulation body, the “European Advisory Foundation”
- Blocking or “warning” systems should be implemented by social media platforms – somehow it will be both illegal to provide (undefined) “Internet services” to “terrorist persons” and legal to knowingly provide access to illegal content, while “warning” the end-user that they are accessing illegal content
- The anonymity of individuals reporting (possibly) illegal content must be preserved... yet their IP address must be logged to permit them to be prosecuted if it is suspected that they are reporting legal content deliberately and to permit reliable informants' reports to be processed more quickly
 
In curand, oriunde te-ai muta vei schimba numai seful direct superior, eventual sefii pe 1-2 nivele mai sus daca esti chiar la baza piramidei. Ma rog, tine putin si de domeniul in care lucrezi, dar cred ca ai inteles la ce m-am referit.
Din fericire asta nu o sa se intample. La ultima achizitie majora facuta de ai nostri (au cumparat o firma cam de dimensiunea Coca Cola) autoritatile de reglementare i-au obligat sa vanda aproape o duzina de branduri ca sa nu ajunga la o cota de piata prea mare. Culmea, unul din cele vandute era la fel de bun ca unul din cele achizitionate, dar impreuna cred ca aveau cam 50% din cota de piata din SUA.

In multe domenii foarte polarizate sunt cel putin 3 companii pe piata si nu o sa scada sub acest numar pentru ca nu ii lasa "regulators". Iar cu "regulators" e mai complicat de manevrat pentru ca iti trebuie pentru o fuziune globala acceptul de la cei din SUA, Europa si inca vreo 2-3 mai mici si mai putin seriosi (India, Brazilia, China), ceea ce face ca o achizitie dubioasa sa fie aproape imposibil de realizat.


Bad smokes and ugly wives.
 
Tata lucreaza la Petrom. Au venit niste chinezi la un schimb de experienta. Mi-a spus ca au fotografiat TOT. Documente, prezentari, utilaje, cladiri, tablouri de pe pereti, peretii goi, totul!

Ei la noi da, dar ia du-te pana la ei sa vezi, te lasa sa faci poze la ce-ti trece tie asa prin cap? (totusi China=/=Coreea)

In curand, oriunde te-ai muta vei schimba numai seful direct superior, eventual sefii pe 1-2 nivele mai sus daca esti chiar la baza piramidei. Ma rog, tine putin si de domeniul in care lucrezi, dar cred ca ai inteles la ce m-am referit.

Mutatul cu serviciul la mine, are o alta dimensiune. Companii, tari, deobicei la firmele concurente. Sunt convins ca se poate face chestia asta in orice domeniu.

Afaik esti medic, nu cred ca daca te duci in UK ai avea acelasi sef, sau aceeasi mentalitate. Daca pleci din UK in Australia sau Canada sigur schimbi seful+mentalitatea.
 
Profesorii ziceau chestiile astea prin facultate cu jumatate de gura. Motivul pentru care subiectul este tabu este ca oamenii obisnuiti deja nu mai au incredere in medici, daca le mai si zici ca bacteriile si viermii sunt buni...
 
Oamenii nu mai au încredere în medici în România poate. Și normal că niște oameni care în marea lor majoritate cred că soarele se învârte în jurul pământului vor stuchi în sân când vor auzi că trăiesc acoperiți de bacterii & so on.
 
Prin intermediul unui feed politic de stanga, extremist, biased, care deformeaza "stirile" astfel incat sa corespunda cu opiniile proprii si care nu merita mentionat aici, am dat peste acest review stiintific:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD001269.pub4/abstract

Pentru cine n-are rabdare sa citeasca, autorii fac rezumatul mai multor studii despre efectul vaccinarii antigripale la adultii sanatosi. Trag doua concluzii: cea principala, ca vaccinurile NU au efect semnificativ asupra cazurilor de imbolnavire (simptome) sau complicatiilor, si concluzia secundara, ca foarte multe dintre studiile finantate de industria farmaceutica sunt defectuos proiectate sau trag concluziile gresite din datele obtinute.
 
Trag doua concluzii: cea principala, ca vaccinurile NU au efect semnificativ asupra cazurilor de imbolnavire (simptome) sau complicatiilor, si concluzia secundara, ca foarte multe dintre studiile finantate de industria farmaceutica sunt defectuos proiectate sau trag concluziile gresite din datele obtinute.

Tragi concluzia defectuos.

Să explic puțin.

Este o diferență între vaccinul anti-variolic și vaccinul anti-gripal. Variola este un virus idiot, are 2 variante și mutații din părți sau minore (adenovirus, DNA virus). Când se multiplică, catenele de ADN sunt replicate identic, deci variație aproximativ zero. Easy-peasy, făcut vaccin, eradicat boala. Gripa, pe de altă parte, este un retrovirus (RNA virus) și are mutații la fiecare replicare practic - îi schimbă conformația și fac virusul foarte greu de stârpit. La fel și cu HIV, motiv pentru care cu un ochi râd și cu altul plâng când aud de vaccinuri anti-HIV. Este ca și cum ai încerca să aduni apă cu bățul de chibrit, efectiv.

Astfel, concluzia pe care o tragi este justă doar pe jumătate -> în cazul retrovirusurilor este absolut aberant să vaccinezi în majoritatea cazurilor. Într-un procent (Doamne-ajută) foarte mic, are sens. Să zicem de exemplu că ai un virus de tipul SARS sau al gripei spaniole. Da, scoți un vaccin care să acopere tulpinile ultra-virulente până epidemia este oprită. Asta dacă poți, că SARS efectiv a fost oprită prin containment, nu cine-știe-ce medicament minune. Anti-viralele își au și ele locul aici, dar sunt eficiente doar în stadiul de prevenție, dacă apar simptomele deja poate fi prea târziu.

Vaccinurile sunt foarte eficiente în cazul virusurilor/chestiilor "toante". Vezi hepatitele A și B, vaccinul DTP, anti-rubeolic, etc. Și sunt de dorit, că tot aud medici imbecili care spun că omg vaccinul are zinc or smth și-o să faci Alzheimer la opt`ș`cinci de ani de la un vaccin făcut în copilărie.
 
1) Sa stii ca am facut si eu medicina.
2) Gripa nu este un retrovirus. Daca era, nu mai scapai de ea.
3) You've completely missed the point.
 
1) Sa stii ca am facut si eu medicina.
2) Gripa nu este un retrovirus. Daca era, nu mai scapai de ea.
3) You've completely missed the point.


1) Nu se vede.
2) Ribovirus pardon. Same shit, ARN mutations la multiplicare.
3) Depinde ce vrei să înțelegi. Dacă ești adeptul teoriei conspirației, go ahead.
 
O iau un pic offtopic aici, dar poate sa imi explice si mie cineva exact de ce nu se poate face un vaccin antigripal / anti HIV general valabil?
Stiu si inteleg faptul ca virusurile respective sufera mutatii continue, dar trebuie sa fie o parte din respectivul virus care ramane neschimbata, altfel s-ar transforma in complet altceva, ma gandesc la partea care il ajuta sa se ataseze de celule, la parti din capsula, etc.
 
Back
Top