Articole interesante din presă sau de pe bloguri

People struggle so hard to bring legends to the mud, instead of rising out of the mud to their level. Mi-e scârbă.
M-ai dat gata! Adica tie ti se pare credibil ca un individ bate o planeta intreaga timp de 7 ani, chiar si pe cei din jurul lui care se dopau. Curat murdar, coane Fanica! Asta mirosea a doping de la o posta.
 
Pai voi chiar credeti ca vreun sportiv de performanta din ziua de azi NU se dopeaza? Astea sint povesti pentru adormit copii azi, pe cuvant.
 
Era o vreme când dopingul era ultima soluție pentru a obține un avantaj competitiv semnificativ. Acum, este o necesitate pentru a rămâne în top 100, să zic. Toți o fac, diferența e că unii recunosc și alții nu. Sunt foarte mulți bani în joc, de-asta sportivii își distrug corpurile trăgând de ele într-un ritm inuman și prin tot felul de artificii, de la injectat substanțe la transfuzii de sânge între curse. E un cașcaval uriaș și pentru alții, să nu credeți că mafia bugetelor se aplică doar la Federația Română de Ciclism și Triatlon; de data asta probabil cineva nu a cotizat unde trebuie și atunci s-au decis să-l dea în vileag.

Dar ar trebui ca consecințele acestei constatări să fie duse în cascadă: toate laboratoarele care au dat atestate în ultimii ani că e curat de fapt au mințit, și atunci toate concursurile la care aceste laboratoare au oferit monitorizare sunt sub îndoială și trebuie anulate, și așa mai departe. Teoretic, dacă ar trebui să ducă la capăt în mod echitabil această decizie, ultimii ani de rezultate în ciclism pot fi anulați aproape integral.
 
M-ai dat gata! Adica tie ti se pare credibil ca un individ bate o planeta intreaga timp de 7 ani, chiar si pe cei din jurul lui care se dopau. Curat murdar, coane Fanica! Asta mirosea a doping de la o posta.

Așa, și? Ți se pare că dacă te dopez pe tine ca pe ăla, vei câștiga turul Franței de 7 ori?

Că a fost dopat într-o mare de dopaj (deși n-au existat niciodată teste pozitive, lolz) nu schimbă faptul că este un mare campion/atlet; ca să nu mai vorbim despre cum este să revii după ce ai avut cancer și să câștigi respectiva competiție.
 
Si daca nu l-a prins nimeni inseamna ca nu s-a dopat niciodata cu nimic? Pina la urma testele alea sint facute pentru a se vedea daca s-a depasit o anumita cantitate a unor substante in singe, dar numai cele dintr-o lista anume. In rest ....
 
Am impresia că n-ai înțeles postul meu. Chiar dacă a fost dopat, testele nu au fost niciodată pozitive. Deci citește postul lui puterfixer.
 
Am citit si ce-a spus puterfixer, dar poate nu ti-am inteles corect atitudinea.
Intre ceva legal, adica probe juridic acceptate, si a fi "curat" fara nici cea mai mica urma de doping, e o diferenta.
 
Nu cred că există vreun ciclist care participă la Turul Franței care să nu fie dopat până-n nervu' optic. Și atitudinea mea este că dacă dai unui average Joe aceleași substanțe și-l supui la același antrenament imho sunt 99% șanse să nu atingă performanțele lui Lance Armstrong. Nu știu dacă mă pot face înțeles.
 
A, da, ai dreptate, posibil sa existe oameni care sa reactioneze puternic la o cantitate mica de substanta, sau mai bine zis sa reactioneze mult mai bine decit media.
 
Cred că ce vrea Neo să zică e că ăștia sunt totuși la bază niște atleți de performanță, care și-au împins limitele folosind diverși cataliști pentru îmbunătățirea performanțelor. Un gigi average nesportiv nu poate să ajungă niciodată la aceleași rezultate folosind aceleași substanțe fiindcă îi lipsește condiția de bază - a fi deja un atlet foarte bun.

Mie îmi pare rău de ei, că sportul e frumos însă industria sportului îi transformă în niște epave la o vârstă foarte fragedă. Una era să fii ciclist de performanță în anii 70 și acum să fii un bătrânel care încă se ține bine și mai are vână să practice sportul, alta e să fii acum un tânăr sportiv și peste 20 de ani să umbli cu perfuziile după tine și cu încheieturile înlocuite de plastic.
 
Neinteresant. Ubi nu raspunde la nimic. Ubi does what Ubi wants. Am vazut si lesuri mai mari (Nokia?) care au cazut din cauza genului astuia de atitudine.
 
Nu poate nici un om de PR sa spuna "am fost niste dobitoci, am intins coarda pana era sa plezneasca si am schimbat politica doar ca sa nu pierdem de tot comunitatea si vanzarile" (desi pentru unii dintre noi le-au pierdut) fara sa fie concediat in urmatoarea ora publicarii interviului. De fapt a spus chestia asta in "PR language" de nenumarate ori in articol, doar ca trebuie sa stii limba ca sa intelegi mesajul.
 
Back
Top