Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Pe scurt: Europa vrea (de fapt cine vrea) crestere economica? Sa vedem:
- scaderea populatiei in sine inseamna venituri individuale mai mari chiar la stagnare economica; se imparte la mai putin
- o productie mai mare de bunuri si servicii se poate duce ori in consum (cu impozitele uriase din aproape toate tarile europene asta e aproape imposibil), ori in export; da, produsele se mai exporta, serviciile mai greu: daca serviciile ar fi exportabile atunci clientii le-ar cumpara din China si India, de fapt sunt ramase in europa in special acele servicii care nu mai pot fi exportate, gen vanzatorul de la magazinul din colt
- o productivitate mai mare se va traduce in somaj mai mare pentru ca nu vor fi cumparatori mai multi

Iar afirmatia ca salariile sunt cu 70% mai mici in Europa fata de SUA e bomboana de pe tort: carui antreprenor ii pasa de asta si nu de costul fortei de munca, chestia aia care apare in balanta contabila? Salariile sunt cu 70% mai mici in Europa pentru ca taxele sunt de vreo 3 ori mai mari, deci cea mai mare parte din diferenta provine din nivelul de taxe; la cost egal colegii mei din SUA castiga dublu (am facut calculul acum vreo 3-4 ani), faptul ca eu am salariul de 2 ori mai mic nu inseamna ca cineva o sa isi deschida o afacere in Romania cand o poate face in SUA cu fix aceleasi costuri.

Da, Europa a ajuns un batran invalid care se preocupa foarte mult sa ii fie bine angajatului pana ajunge sa nu mai vrea nimeni angajati din cauza conditiilor prea restrictive; si apoi se mira ca prostii de ce o duc prost si maresc taxele ca sa le ajunga banii in noua situatie. Si cum nu sunt complet idioti si stiu ca taxele nu se pot mari peste 100% vin cu alternative: nationalizarea. Iar dupa ce se va face si asta nu mai conteaza, ca nu vor mai exista tari de condus, ci doar cimitire.
 
Ca să nu vă faceți iluzii:

The order was part of a settlement with Jerome Vorus, who sued the city after he was told to stop taking pictures of a traffic stop in Georgetown two years ago. The lawsuit was filed with the help of the American Civil Liberties Union.​

 
Partea buna e ca se poate. Partea proasta e ca a luat un pic pana se ajunga aici, dar nimic bun nu vine usor.
 
Eu nu sunt optimist. Eu văd un 1984 mondial venind spre noi, întrebarea e doar când (probabil după ce-oi muri eu). Atâta surveillance cât e azi nu era nici pe vremea lui Stalin, doar prostimea încă nu s-a prins.
 
Romanii inghit multe pana le ajunge cutitul la os, dar alte natii mai putin. N-a mai fost de multa vreme nici o rascoala sau razboi civil. Cam e vremea...
 
E povestea cu broasca pe care o fierbi încet. Prostimea nu se prinde, ba nici nu își pune problema, ca în citatul faimos de Niemöller.
 
Până una-alta, un articol care pune sare pe rană și apoi îi trage și-un tăciune încins peste.


Leaving the country for a better future abroad is increasingly the only options for those who can afford it. And for those who do not, the choice is grim: either they give up on their own values and 'blend in' or live a life of an outcast. In their home country.
 
Romanii inghit multe pana le ajunge cutitul la os, dar alte natii mai putin. N-a mai fost de multa vreme nici o rascoala sau razboi civil. Cam e vremea...

Io am impresia ca trece cutitul de os si tot nu misca nici unul, doar pe ici pe colo mai icneste unu sau altul, in rest se complac in situatia lor. Dar spera, speranta au...impresionant de multa.
 
Daca as locui in alta tara si n-as fi stiut nimic despre .ro, as intelege din articol ca e ceva putred in Romania, din urmatoarele motive:
-Ponta a plagiat,
- Șova a atacat si pus presiune pe un ziarist,
- Un olimpic a fost denigrat, pt ca si-a exprimat o optiune politica.

Din cauza celor de mai sus si a Androneascai, care e in cardasie cu cei de mai sus:

-Cuplurile cu potential fertil, cad in depresie si renunta sa mai faca copii.
-Profii sunt considerati niste gunoaie de studenti din lipsa de repere.
-Se pleaca in draci din tara si raman doar resematii, care oricum trec si ei in zona putreda pt. ca isi insusesc valorile celor de mai sus.

Articolul este incadrat la categoria "analiza politica" si ma intreb unde e good stuff ul acolo si care este analiza? Ce se analizeaza, care este subiectul? Politicienii romani in general? Sau Ponta/Sova/Andronescu? Simt miros puternic de activism de partid si in afara de titlu, nu raman cu nimic din tot textul.
 
/shrug

Înțelegi ce dorești, din păcate tu treci prin filtrul tău și îți dă cu virgulă. Nu pot să sufăr să explic bancuri și articole inteligente, dar ceea ce am citat explică foarte bine ce și cum. Repet:
Leaving the country for a better future abroad is increasingly the only options for those who can afford it. And for those who do not, the choice is grim: either they give up on their own values and 'blend in' or live a life of an outcast. In their home country.
Deci fie renunți la valorile tale - de exemplu eu aș fi trebuit, printre altele, să accept să trăiesc din șpagă, pentru că salariul de medic este infect - și te resemnezi, fie trăiești ca "outcast" în propria-ți țară. Nu mi se pare atât de greu de înțeles.


De asemenea, trebuie să recunoști că oamenii decenți nu fac >2 copii (pentru că nu-i pot întreține + trimite la școală + etc), în timp ce cuplurile de minorități sau needucați toarnă de 10 ori pe atât (și trăiesc/beau din alocațiile lor), studenții nu dau 2 bani pe profesori și iau plagiatul în brațe oricum ar fi (faza cu Ponta este doar superfluă, un mare procent din colegii mei de promoție au copiat cu nerușinare lucrări de licență din anii precedenți și o prietenă apropiată care este asistentă universitară la ASE se dă cu capul de pereți că le găsește referatele studenților folosind google).


Nu-mi place atitudinea ta vs acel articol, radu. Seamănă foarte mult cu atitudinea lui Ponta vs revista Nature. Traduc: "cine plm îs ăia? Eu știu că xyz, nu-mi spune mie nimeni altceva". Miroși activism de partid unde nu este, este activism de partid să evidențiezi asta?
Values such as decency, respect for different opinions, common sense, truthfulness, accountability - are rare and derided.
 
Citatele alea scoase din contexul articolului sunt sublime, nu le-a contestat nimeni si nu trebuie sa te obosesti sa explici lucruri chiar si din cele mai inteligente - le pricep si eu, stai linistit.

Dar daca amesteci 2-3 adevaruri evidente (pe care din nou, nu le contest ) si arati in acelasi timp cu degetul spre Ponta, Andronescu si Sova ca find sursa problemelor, rezultatul nu este un articol inteligent, ci doar propaganda de partid, presa de 2 lei, scrisa la comanda, un amestec de noroi cu frisca.

Am notat ca nu-ti place atitudinea mea referitoare la acel articol si imi asum asta, banuiesc ca am voie sa am o opinie proprie si sa o expun aici? Sau nu !?
 
Aberezi cu grație. Românul a luat-o pe ulei din greu, oriunde vede teme politice. Desigur, faptul că Androneasca l-a spălat de păcate pe Ponta este perfect normal, nu? Și bietul de el n-a plagiat, nu? Mi se face scârbă.

Evident ai voie să ai o opinie proprie, mi se pare delicios că cei care de fapt bagă pumnul în gură sunt cei împotriva cărora nu se ridică nicio voce. Este mai comod să-i trag un cap în gură fratelui român, că este vina lui că nu mă pot exprima liber în loc să arăt cu degetul spre adevărații vinovați. Meh.
 
Back
Top