Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Nu stiu cum o fi la altii, dar am vazut probleme similare in alte domenii si partial ajuta: nu poti simplifica atat de mult, dar un pic de sistematizare ajuta enorm.
 
Vrea sa zica ca daca despici firul in 4 pana ai 4000 de proceduri chirurgicale si 6000 de medicamente o sa ai specializare in asa hal incat pentru un singur pacient o sa ai 15 persoane care sa il trateze. Exista o oportunitate de a face oamenii aia sa interactioneze mai bine si sa reduci din numar, ca nu intotdeauna pacientul are nevoie de toti 15. Apoi, daca faci checklisturi la unele chestii mai simple nu mai trebuie sa chemi intotdeauna toti specialistii ci doar pe cei de care e nevoie.

Spre exemplu, daca vrei sa faci un bloc ai nevoie de mai multi ingineri, ca specialitate, decat daca faci o casa si nu ai nevoie de nici unul ca sa faci un bordei. In medicina prin SUA ca sa sufle si in iaurt aduna deseori pe toata lumea si fac toate testele posibile si pentru un picior rupt - astfel ei se feresc de procese dar costul creste enorm.
 
Pai la noi ai noroc daca dai de 1 (un) specialist. De obicei doar baga capul in salon la vizita si in rest te trateaza rezidentii si asistentele.
 
Eu din ce am observat până acum în UK -> articolul ăla nu se aplică. Ba chiar ar mai fi nevoie de personal în unele spitale.

În rest cam ce a spus Adi, nu simplificare, ci sistematizare. Sunt două chestii total diferite, dar cum americanii sunt semiretarzi nu mă miră că pun egal între ele :smile:
 
Back
Top