Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Pai toate ideile alea sunt in stadiu de "research" si foarte putine din ele vor supravietui pana la stadiul comercial.
 
Asta intră la categoria hilarious! Dacă e să fie adevărat ce zice Samsung, a intrat atotştiutorul Apple în lipsă de inspiraţie după trecerea în nefiinţă a lui Jobs? :biggrin:
 
Deja vad omuletul din logo-ul Android cu un tricou "Come at me bro". Oh wait, you can't... you're dead. Cancerului nu-i pasa de patente si avocati.
 
Cui se adresează de fapt articolele astea şi ce scop/mesaj au? "Nu mai munciţi, bă, că luaţi prea mulţi bani"? "Nu vă faceţi afaceri proprii, că nu câştigaţi nimic"? "Vă îmbolnăviţi dacă câştigaţi mai mult decât mine"? "Mereţi la coada vacii, la aer curat, că trebuie şi agricultori"? "Hai acas' că s-au furat cam multe"? Asta între articole (pe acelaşi site) de genul "piaţa muncii e din ce în ce mai nasoală", "revelion cu 7000 de lei", "cumpăraţi un Grand Cherokee", "cumpăraţi Honda Accord, ieftin, doar 25000€", "de ce să cumperi un Rolls".

Îmi place exemplul cu tanti aia, la sentiment, "eu plătesc pe grădiniţa copilului cât salariul mediu pe economie, şi mai am vreo 3 persoane care au grijă de mine, e nasol de tot". Costurile înşirate acolo fac ~1000€ pe lună, adică ~25% din cât ar câştiga un "manager într-o firmă bucureșteană din domeniul comunicării" (mă rog, depinde de firmă şi ce managiuieşte ea pe-acolo, "manager" la un butic de telefoane din piaţă tot manager în domeniul comunicării e).

Dar e ok, vorbim de o ţară în care 90% din populaţie n-are economii şi nici planuri pentru asta, iar o afacere proprie e mult prea complicat de făcut, mai bine muncim la negru. Cei care pot să facă economii trebuie arătaţi cu degetul, "Uite, mamă, dacă lucrezi poţi să te îmbolnăveşti ca ăia din ziar. Nu mai bine stai tu acasă?".

Eu încep să-mi fac griji că e cam mult să economisesc 50% din venituri, ar trebui să-mi iau maşină nouă în rate şi slujnică, ca să fiu în rând cu lumea. Şi bonă la iepure.
 
Ideea e sa nu se ajunga ca in cazul tipei aleia care din extenuare sa ajunga la morga. Daca in goana dupa bani iti busesti rau de tot sanatatea, s-ar putea sa dai bani mai multi pe tratamente decat ai acumulat muncind. De asemenea in articol zice si de ideea de a lua doar ce ai nevoie, nu sa devii sclavul muncii pt bunuri materiale:


"Mulți dintre cei care au joburi ce le cer 10, 12 ori chiar 14 ore de muncă pe zi par a fi destul de conștienți de lucrurile pe care le pierd, atât la nivel spiritual, cât și din punct de vedere material. Totuși, de ce o fac? „În țările bogate, consumul constă în oameni care cheltuiesc bani pe care nu-i au pentru a cumpăra lucruri de care nu au nevoie pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac“, spune sociologul german Joachim Spangenberg. Consumul pe credit este, într-adevăr, unul dintre principalele lucruri care te pot face prizonierul unei cariere profesionale suprasolicitante. Celălalt motiv important este, într-adevăr, dorința de a epata, confirmă psihologul Aurora Liiceanu. Iar cele două aspecte se împletesc și se completează deseori."

Asta nu contrazice ideea de bani albi economisiti pt zile negre:

„Suntem înconjurati de filozofia: Cumperi acum, plătești mai târziu; și am uitat valorile adevărate. Limitați-vă datoriile și preveniți cheltuielile exagerate renunțând la cardurile de credit. Cu cât cheltuiești mai mult, cu atât trebuie să muncești mai mult pentru a plăti."

"Amintiți-vă: cele mai bune lucruri din viață sunt gratis. Reînvățați valoarea banilor și trăiți la un nivel pe care vi-l permiteți.“ („Manifestul downshifting-ului“, Tracey Smith)"

PS: Urasc diferentele de diacritice aparute la copy paste (nici acum nu sunt sigur ca o sa apara citatele corect).
 
Întrebarea mea era: cine îşi schimbă major stilul de viaţă din cauza unui articol din ziar? Câţi au plecat la 6 din cauză că au citit acel articol? Poate 10 oameni. Câţi au plecat la 6 şi a doua zi din cauză că au citit acel articol? Doi oameni. Câţi au renunţat la job din cauza acelui articol, ca să-şi găsească ceva mai uşor şi mai prost plătit? Zero.

Poate-s io mai pesimist, aşa.
 
„În țările bogate, consumul constă în oameni care cheltuiesc bani pe care nu-i au pentru a cumpăra lucruri de care nu au nevoie pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac“, spune sociologul german Joachim Spangenberg.
Offtopic:
 

Attachments

  • 381751_700b.jpg
    381751_700b.jpg
    115.7 KB · Views: 43
  • funny-facebook-fails-ya-dont-say.jpg
    funny-facebook-fails-ya-dont-say.jpg
    23.3 KB · Views: 35
Vatican calls for global authority on economy
[...] this transformation will be made at the cost of a gradual, balanced transfer of a part of each nation's powers to a world authority and to regional authorities, but this is necessary at a time when the dynamism of human society and the economy and the progress of technology are transcending borders, which are in fact already very eroded in a globalised world."
Globalizarea ne-a adus aici. Ce facem? Hai sa incercam cu globalizare^2. Sigur merge asa! :smile:
 
Sincera mea parere e ca e cam tarziu pentru globalizare^2. Ar fi mers acum cativa ani, cand somnul era dulce.
Dar poate ca nu, poate asta a fost planul de la inceput :smile:.
 
Back
Top