Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Nu este vorba doar de power consumption, ci de puterea efectivă de calcul raportată la cât consumă. De ce ți-ai lua Bullshitdozer care este și mai slab și consumă și mai mult la un preț mai mare decât al lui 2500k? :smile:
 
OK. Cum a pus asta mana pe Bulldozer inainte de lansarea oficiala si inaintea presei internationale de profil?

Ei fac parte din "profil", nu fac parte din presa :smile: Cand esti campion international la oc chiar si organizat de MSI, te califici.

L.E. Si acum fo 2 ani, daca-mi aduc bine aminte, tot ei au rupt gura targului, dar parca era concursu' organizat de Gigabyte, oricum, cand apari pe podiumul concursurilor internationale de OC, ar cam trebui sa fii bagat in seama.
 
Bicaz AMD rulz FU Intel. Serios, de banii de upgrade placa de baza mai bine imi iau alta placa video mai de doamne-ajuta.
Nu cred sa existe joc/aplicatie scoasa pana acum care sa impinga la maxim performantele unui octo-core la 4GHz/core (in turbo mode). Din motivul asta consider testele astea "sintetice". Adica daca vrei uber performanta in gaming n-o sa stai in coolerul stock, n-o sa tii incinta racita normal, n-o sa-ti tii sitemul in 4GB de RAM si in nici un caz n-o sa te deranjeze ca te limiteaza procesorul la "doar" 130 FPS.
A, ok Intel a scos un uber proc care consuma putin si e tzatza de matza. AMD a scos ceva mai slabut, care in uz obisnuit, chiar si pentru cel mai rau gamer, o sa faca cam acelasi lucru la niste costuri mai mici. Personal partea cu costurile ma atrage in tabara AMD. Aia de apreciaza performanta pura (fara vreo aplicabilitate practica, doar motivul ca au cel mai tare proc de pe piata) or sa aleaga Intel si or sa schimbe si socketul la fiecare lansare. Good for them.
 
Eu prin o/c la proc 200MHz scad cam 20 minute dintr-o randare. Ceea ce este semnificativ.

Asta una la mână.

Doi la mână, plăcile video actuale (chiar și cele AMD, lol) sunt plafonate până și de Săndel. AMD vine cu o generație nouă de top care este mai slabă chiar decât generația lor precedentă. Wtf?

Tocmai chestia cu costurile este muci în tabăra AMD. Da, dai puțin la început. Cu cât mai puțin? Diferența între procesoare o dai oricum pe un cooler baban pentru că TDPul noilor AMD sux. Iar diferențele între plăcile de bază nu sunt chiar atât de mari. Săndel se duce blană în 4500MHz+ pe aer pe orice placă care dă voltaj și permite modificarea multiplicatorului.

În altă ordine de idei, aștept LGA 2011. Dar (tot) din cauza AMD, logic că Intel își permite să facă releases care să nu aducă mult în plus, ci doar puțin acolo ca să te îmbie la schimbat platforma. Tu de ce crezi că nu mi-am cumpărat 1155 și stau liniștit pe 1156? Pur și simplu mi se pare că sporul de performanță nu justifică upgrade-ul.
 
Procesor la 1,8 GHz și 2 GiB RAM? Wtf?! Și bateria ține o juma' de oră?
Cînd apare, că am nevoie de upgrade la Nokia N95. :biggrin:
 
Sunt doar rumors :tongue: Oricum, primul pe lista celor de la Samsung e Nexus Prime. Poate anul viitor de Iepuraş apare şi S3-ul (în ţările calde :biggrin:). Iar la noi mult mai târziu.
 
Chestia care consumă grav bateria la S1 și S2 este ecranul, nu procesorul sau RAMul. Eu momentan rulez tableta (Galaxy Tab 7 inch) la 1.6GHz de la 1GHz și bateria ține în mare cam la fel :smile:
 
Pentru ca bateria depinde de consum, consumul de procesare, iar procesarea este aceeasi, indiferent la ce viteza. Consum de 1W timp de 1.6s = consum de 1.6W timp de 1s.
 
Nu mereu un procesor la 1.6GHz consuma de 1.6 ori mai mult decit unul de 1Ghz. Ca sa nu mai tinem cont de consumul general care ar putea creste/scade.
 
Dar chestiile mobile tind sa aiba power management si consum eficient. Deci nu consuma stand degeaba la 1.6 GHz.
 
Ca idee, nu procesorul o sa fie marele consumator in telefoanele cu touchscreen. La cat Power management au in ele jucariile astea, frecventa procesorului se schimba mai des decat imi schimb eu parerea despre Obama. Procesorul de 1.6GHz n-o sa mearga la 1.6GHz decat cand e in full load. Adica pe un smartphone doar daca te uiti la filme full HD conectat la un monitor extern pe portul de HDMI. Chestiile care iti mananca cu adevarat bateriile sunt a) Ecranul b) Wi-Fi c) bluestutz. Androidul se descurca destul de bine pe bucatile astea din cate am vazut pana acum si IceCream Sandwich promite sa vina cu niste schimbari destul de importante.
 
Plus că la un device mobil tinzi să atingi o plafonare în ceea ce privește procesarea efectivă. You can only run Angry Birds so fast :smile:
 
Dacă se chinuie să pună ditamai procesoru, ditamai ecranul şi ditamai ram-ul, sigur o să se chinuie să îngesuie şi ditamai bateria (ori o fac mai mare, ori o fac mai eficientă), cel puţin aşa cred eu. Altfel ar fi aiurea să crească consumul dacă nu cresc şi rezervorul.
 
Pai deja bateriile "moderne" de Li-Po (si surorile lor mai sigure, LiFePo) sunt destul de eficiente. Daca desfaci un smartphone o sa vezi ca de multe ori latimea bateriei e cam cat a ecranului (avantaj mare la Li-Po e grosimea mica a bateriei). Aici e o cutie de rame destul de plina, pentru ca daca maresti bateria (in grosime in special), nu mai poti rivaliza cu Iphone 5 sau Galaxy SII la capitolul look si slim-factor. Daca o ai prea mica, te injura lumea pe forumuri ca le merge telefonul 30j de minute cand se joaca farmville pe facebook. Slabe sanse sa apara cine stie ce solutie groundbreaking in domeniul asta si sa prinda pana la aparitia pe piata a terminalelor sus amintite, asa ca producatorii destepti or sa traga cat pot de mult pe partea de Power Management cu tehnologiile de baterii deja consacrate. Ziceam si mai sus, ca procesorul, RAM-ul si ecranul ala n-or sa fie mereu pronite, mereu in full load si mereu sugatoare de baterie, de aici putirinta producatorului sa se laude cu quad-core-uri de 1600 GHz pe tablete si autonomie de 8 ore.
 
Nooo, ei sunt niste igoranti imbecili, care habar n-au de ce se intampla in jurul lor. :capu:
 
Back
Top