Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Lasand la o parte etalatul gadgeturilor pentru ochii celorlalti, e pur si simplu incomod sa stai pe scaun cu smartphone-ul/tableta de 4-7" in buzunar. Eu am un Samsung S5230W (relativ mic in comparatie cu un smarthphone) si nu suport sa stau cu el in buzunar.

Iar bausto are dreptate, cei care isi iau telefonul strict pentru ochii celorlalti, nu ezita sa aduca subiectul in discutie.
Am si eu doua exemple in cercul de prieteni care si-au luat telefoanele strict pentru fite:
- Unul un Sony Xperia si nu a stiut nici sa-si transfere agenda din telefonul vechi, drept urmare a stat cu telefonul in sertar 2 saptamani pana mi-am facut timp de el;
- celalalt un HTC Desire S
Nici unul din ei nu are internet mobil si nu au auzit de Android Market...
 
@bausto - unii dau banii pe telefoane, nu li-l dă firma or smth, prin urmare nu-mi permit să îmi calc telefonul cu mașina sau să îl țin în buzunarul de la blugi că "e rezistent". Iar în cazul în care tu dai banii pe acele telefoane și îți bați joc de ele... something is wrong there mate. + era vorba de A8 și mobil la ureche, ambele condiții trebuie îndeplinite pentru un cocalar, nu doar una :smile: Și nici nu văzusem aia cu Blackberry, rofl, autorul este de-a dreptul tembel :biggrin:

Idem cu Kindle, A8, Hawaii sau Leffe.
Deci dacă beau Leffe la masă cu unu' care bea Silva, eu trebuie să camuflez sticla de Leffe în pantaloni? Wtf?

@Adrian - sincer mi se rupe de ce crezi, nu există telefoane cu procesor dual core și 1.2GHz per core la 1/2 din prețul Galaxy S2. Nu îmi schimb telefonul la 1 an că "se demodează", ci mi l-am cumpărat pentru că aveam nevoie + îmi place și mă pasionează. Am scris și 1km de review la el. Pentru că mă pasionează. Nu l-am publicat aici din cauza oamenilor ca tine. Now. Fk off. Thank you.
 
@bausto - unii dau banii pe telefoane, nu li-l dă firma or smth, prin urmare nu-mi permit să îmi calc telefonul cu mașina sau să îl țin în buzunarul de la blugi că "e rezistent". Iar în cazul în care tu dai banii pe acele telefoane și îți bați joc de ele... something is wrong there mate. + era vorba de A8 și mobil la ureche, ambele condiții trebuie îndeplinite pentru un cocalar, nu doar una :smile:
Ce-are sula cu prefectura? Ce importanta are ca-i telefon dat de firma sau nu? Cate firme iti schimba pe degeaba un telefon (scump) de cate ori ai tu, ca angajat, chef sa-l faci praf?

Fara suparare dar nu inteleg ce e asa greu de priceput: ti-am dat cele doua exemple de telefoane "accidentate" ca sa intelegi ca faza cu "e sensibil, se sparge" e doar o scuza (altii au spus ca-i incomodeaza ceea ce e un argument incomparabil mai bun). Nici unul din ele nu era telefonul meu. Ambele au fost accidente, iPhone-ul i-a cazut unui coleg din buzunar exact cand se urca la mine in masina si ne-am prins abia cand l-am auzit scrijelit de pietricele sub roata.

Ideea de baza, in cazul foarte probabil ca inca nu s-a inteles, e ca telefonul ala nu o sa se sparga sub fundul tau, nu o sa se sparga pentru ca sta in buzunar. Refuz sa cred ca Samsung reuseste sa stoarca zeci de milioane de lei pentru un telefon care se sparge in buzunar si nimeni nu i-a dat in judecata pentru asta pana acum. Cat timp il folosesti in limitele de intrebuintare normala (tinutul in buzunar se incadreaza aici) nu vad de ce ar aparea probleme.

Si de unde pana unde A8 si telefon la ureche egal cocalar? E incredibil cata ipocrizie poate sa fie in afirmatiile astea. Te plangi ca te discrimineaza lumea dar tu o faci din plin si mai si insisti pana in panzele albe. Ala din A8 nu are voie sa foloseasca mobilul? Daca ai Logan si telefon la ureche e ok, dar daca ai A8 esti cocalar.
Asta pana o sa ai si tu bani de A8, moment in care o sa realizezi ca de fapt in A8 nu ai semnal decat daca mergi cu 160 la ora...

De ce nu vrei sa accepti ca esti in exact aceeasi oala cu aia pe care ii acuzi de cocalarism? Eu nu iti spun ca esti cocalar ci ca esti exact ca ei. Daca tu spui ca ei sunt, si tu esti. Si ei si-au luat A8 din banii lor, si ei il plimba pe strada si vorbesc la telefon exact ca orice alt sofer care vorbeste la telefon. Asa cum tie ti-e teama ca spargi ecranul asa ca pui telefonul pe masa, lui ii e teama ca pierde timpul asa ca vorbeste in timp ce conduce. La fel ca alte zeci de mii de soferi care nu-s cocalari doar pentru ca nu au avut bani de A8. Bag mana in foc ca si tu, macar o data, ai vorbit la telefon in timp ce conduceai. Dar daca n-ai A8 nu esti cocalar, nu?

L.E. Mda... camufleaza berea... Berea sta bine pe masa. Dar daca o bei doar ca sa te dai mare ca ai bani de Leffe atunci poate sta mai bine in pantaloni. Si bei o Silva bruna in locul ei, ca-i mai buna. :smile:
Daca il tii pe masa pentru tine (adica asa iti este comod) e una, daca il tii pe masa pentru altii (adica doar asa il vad ceilalti) e mai alta. Idem cu Kindle, A8, Hawaii sau Leffe.
Reciteste (sau citeste, dupa caz). Poate a doua oara e mai clar.

Nu cred ca ai idee ce telefon(telefoane) am, ce laptop(uri) am, pe unde m-am plimbat anul asta, ce aparat foto am, ce tableta am, etc. si nici daca sunt cumparate de mine sau platite de firma sau care e acea firma. Si daca am facut vreo mentiune despre asa ceva a fost trecatoare sau strict legata de subiectul discutat. :wink:

L.L.E. @dreamer, atunci e cocalar ca are bani de car kit :tongue:. Oricum cam toata discutia e OT.
 
chiar dacă, statistic vorbind, asta se întîmplă de cele mai mute ori
Tocmai despre statistica aia e vorba, nu despre altceva. Asa ca nu vad nici o diferenta de opinie.

Ce tot atata in sus si in jos cu strict necesar?
Faci ce vrei, dar poti trage linie intre necesar, o placere personala (cazul pe care il prezinti tu in exemple) sau etalare. Ultima e subiectul discutiei, restul sunt offtopic :tongue:

Lasand la o parte etalatul gadgeturilor pentru ochii celorlalti,

Pai tocmai asta era subiectul, daca il lasi la o parte despre ce discutam de fapt? Despre cei ce pun telefoane pe masa doar ca sa le arate celorlalti ce telefon scump are, nu despre altii.

Deci dacă beau Leffe la masă cu unu' care bea Silva, eu trebuie să camuflez sticla de Leffe în pantaloni? Wtf?
Locul sticlei e pe masa, de ce sa o camuflezi? In schimb locul telefonului nu e neaparat pe masa, iar daca ajunge pe masa doar pentru a te da mare e alta poveste decat Leffe versus Silva.

@Adrian - sincer mi se rupe de ce crezi, nu există telefoane cu procesor dual core și 1.2GHz per core la 1/2 din prețul Galaxy S2. Nu îmi schimb telefonul la 1 an că "se demodează", ci mi l-am cumpărat pentru că aveam nevoie + îmi place și mă pasionează. Am scris și 1km de review la el. Pentru că mă pasionează. Nu l-am publicat aici din cauza oamenilor ca tine. Now. Fk off. Thank you.
Daca ti se rupe ce cred de ce mai raspunzi? Si am citit acel review, nu ma prind de ce nu l-ai postat si aici (eu comentez greselile din articole, nu produsele; daca ai observat acum vreo cateva zile Cosmin_C a pus un "review" foarte slab la un produs foarte bun si am criticat fix acest lucru). Cat despre ce parere am despre Galaxy S II si posesori nu ai inteles absolut nimic.

OT: ala cu A8 are hands-free bluetooth in sistemul audio.

Nu au toti ca unii nu stiu sa il foloseasca (vezi postul lui IceCube mai sus), aia care sunt pasionati de masina aia stiu probabil si cate suruburi are roata si ce fel de discuri de frana, aia care o au pentru ca asa e moda nu stiu nici sa puna apa la spalatorul de parbriz.
 
Adrian, io nu pricep: tu presupui din start că omu' care stă cu jucăria pe masă o face pentru a se da ciumeg sau decizi de la caz la caz?
 
Eu sunt de parere ca omul care isi pune pe masa mobilul etaleaza, indiferent de tipul de mobil. De ce ? Pentru ca daca nu vorbesti la el din 2 in 3 minute, atunci de ce sa il pui pe masa ? N-ai borseta ? Toc sau cum se cheama ansamblul care se agata de centura / curea ? De ce tb. sa stea pe masa, mai ales daca nu vorbesti la el ?
Bine, cine isi ia telefon cu ecran de 3" incolo, succesuri la tinut in buzunar - normal ca nu merge. Dar intr-o borseta tot intra, asta in cazul in care nu te strange si aia ca pantalonii viperei. Barem omul (SCViper) spune clar ca il tine in husa pe masa, si nu la liber, sa vada toata lumea.
Sa nu fiu inteles gresit, din partea mea persoana respectiva poate sa il aibe suflat cu aur ca la arabi, e jucarica lui, luata pe banii lui. Asta nu inseamna ca nu o sa fie cocalar in ochii mei, epatand prin etalarea telefonului pe masa. Mai urmeaza sa rada in gura mare la un film hd pe care il urmareste pe telefon. giiisazas
 
Adrian, io nu pricep: tu presupui din start că omu' care stă cu jucăria pe masă o face pentru a se da ciumeg sau decizi de la caz la caz?

Nu presupun nimic, discutam despre un articol in care spune ca multi pun telefonul pe masa pentru a se da ciumeg si unii forumisti au afirmat ca nu e asa, ci ca telefonul e pus pe masa pentru ca se sparge in buzunar. De cateva ori am lasat si eu telefonul pe masa (ultima data ieri, m-a sunat cineva, s-a intrerupt si am lasat telefonul pe masa pana m-a sunat din nou), dar din motive practice si sunt sigur ca sunt multe asemenea cazuri; dar 67% din romanii intervievati spun ca "dispozitivele mobile sunt simboluri care fie le indică statutul social, fie au menirea de a atrage atenţia", iar asta pentru unii inseamna ce inseamna - pentru mine faptul ca spre 2/3 din telefoanele scumpe puse pe masa nu sunt din grija pentru ecran. Mai departe e doar plictiseala post-weekend si toropeala data de caldura.
 
Discuţia voastră arată exact ca graficele Q3 şi Q4 din raport:
my mobile manners: 50% excellent, 48% fair, 1% poor
vs
everybody else: 11% excellent, 60% fair, 29% poor

Mai pe româneşte, ce fac eu e bine, ce faci tu nu e bine :smile:.
 
ce fac eu e bine, ce faci tu nu e bine :smile:.
Mai, nu neaparat. Eu am intrat in discutia asta in mod particular ca sa calmez nelinistile pe care le au unii crezand ca se sparge telefonul daca sta in buzunar si pentru ca am observat intr-unul din posturi o doza de duplicitate (administrata cu consecventa si in posturile ulterioare) pe care initial nu am inteles-o.

Adica am incercat sa fiu un fel de mythbuster, pentru cei care au vrut sa asculte sau cei care nu foloseau argumentul ala doar ca o scuza.

Ca sa fiu sincer chiar nu cred ca e recomandat pentru oricine sa procedeze ca mine. Adica nu are nici un rost sa plimbi borseta dupa tine pentru un singur telefon. Eu am multe telefoane... foarte scumpe... cumparate de mine. Si mi-e teama sa nu se sparga, asa ca le plimb intr-o borseta captusita... langa portofelul plin de carduri Gold si Platinum :dracu:.
A, si vorbesc la telefon in timp ce conduc masina nemtzeasca :biggrin:.

Acum pe un ton mai serios, chiar daca Neo face treaba asta cu telefonul pe masa dar o face cu alte intentii nu inseamna ca cifrele din articolul ala nu sunt veridice. Din punctul meu de vedere e aproape o certitudine ca pentru marea majoritate a romanilor cu telefoane si masini scumpe acel obiect e un simbol de statut social. Nu neaparat in modul cocalaresc, sa fim seriosi, o personalitate publica si cu multi bani nu o sa se prezinte la cine stie ce eveniment social prestigios in Logan doar ca sa nu fie considerat cocalar.

E cu adevarat cocalaresc atunci cand o fac aia care strang 5 salarii ca sa puna mana pe un telefon si sa il arate prin baruri. Pentru ca aia nu numai ca simt nevoia sa epateze dar in realitate nici nu au cu ce.
 
Hmm, tl;dr. puneți și voi 2-3 citate din text care să spună despre ce e vorba când dați link la chestii imense :frown:.
 
Un articol interesant, dupa parerea mea, ca tot oscilam acum ceva timp daca sa mai raman in domeniu sau nu si nu vedeam un viitor profesiei cu care ma intretin in acest moment... E usor nostalgic, dar se vede ca e scris de cineva care cunoaste cat de cat atat situatia actuala cat si trendul IT-ului.
 
N-am inteles nimic din articolul ala. Intai durere in piept, deci tromb venos ajuns la inima/plaman, apoi la creier (deci arterial), apoi iarasi venos pulmonar... Pai sa se hotarasca odata. Ori e venos, ori e arterial.
 
N-am inteles nimic din articolul ala. Intai durere in piept, deci tromb venos ajuns la inima/plaman, apoi la creier (deci arterial), apoi iarasi venos pulmonar... Pai sa se hotarasca odata. Ori e venos, ori e arterial.

Pune mâna și citește tromboza venoasă profundă, ceea ce era clar din primul articol :smile:
 
Back
Top