Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Nu pot decat sa citez un comentariu funny din primul link a lui war: :smile:
Daca va faceti provizii de alimente pentru razboi, nu luati conserve de peste din Metro ca au peste imputit. :smile:

Daca ajunge razboiul la noi, pe la anul, exact atunci expira ultimele noastre avioane de lupta si ne mai raman doar prastiile cumparate de pe okazii.
 
Se gaseste, dar e mai scumpa. Asta e destul de interesanta, doar ca pretul final e mult mai mare decat cei $99 de pe prima pagina si inca nu sunt suficiente date pentru multe dintre mutatii. Probabil in vreo 5 ani o sa fie mult mai precise rezultatele si o sa devina o analiza destul de raspandita.
 
Lack of confidence, sometimes alternating with unrealistic dreams of heroic success, often leads to procrastination, and many studies suggest that procrastinators are self-handicappers: rather than risk failure, they prefer to create conditions that make success impossible, a reflex that of course creates a vicious cycle.
++ pentru articol.
 
Si care sunt alea 2-4 dispozitive USB care transfera 200 MB/s simultan? Copiezi mult de pe un hard USB pe altul??
USB-ul a fost initial conceput pentru a inlocui porturile seriale si paralele. A sfarsit prin a inlocui mai intai SCSI-ul extern (care, BTW, il depasea din toate punctele de vedere cu 10 ani inainte!) si abia apoi porturile.
Acum vor sa ii cresca viteza la 400 MB/s in speranta ca vor ingropa de tot si Firewire (care, BTW, are in practica viteza mai buna, cablu mai lung, overhead mai mic si mananca mai putine resurse). Dupa cum a mers tehnologia in ultimii 20 de ani, sunt convins ca vor reusi.

Asta e din ciclul "Hai sa facem reclama USB-ului si sa tacem malc cand vine vorba de Firewire. Ne costa mai putin si fraierii oricum nu observa diferenta."
 
USB-ul a înlocuit SCSI-ul extern, și o să îngroape Firewire.

Unde aveai SCSI extern? De regulă, la servere: viteză foarte mare, rulare 24/7 fără incidente an după an, etc. Ce ai acum? SAS, iSCSI, Fibre Channel. Unde e USB-ul într-un server room? La tastatură. Fail #1 la declarație.

Unde e USB-ul preponderent prezent acum? Unde-ți trebuie periferice conectate și deconectate ad-hoc, adică desktop/portable/etc. Consumer level. Are nevoie Gigi Average de stocare externă? Uneori cară în ghiozdan un disc de 2,5" și 4200/5400 rpm; de 7200 poate n-are nici în laptop, darămite ca stocare externă. Îi trebuie mai mult de USB pentru un asemenea disc? Nu. Dar dacă totuși are nevoie de performanță pentru stocare mai mult decât poate duce USB-ul? Are eSATA, mult mai potrivit nivelului de utilizare decât SAS sau SCSI. Are și Firewire pe laptop dacă are ce face cu el, iar dacă și-a ales unul fără atunci înseamnă că îi e la fel de inutil ca și keypad-ul numeric. Fail #2 la declarație.

După cum a mers tehnologia în ultimii 20 de ani poți trage cel mult concluzia că o ceată de firme șmechere au inventat un standard (Firewire/i.Link etc.) care să le creeze o nișă de produse din care se pot scoate bani. Acest standard a fost portretizat drept cea mai tare chestie de la bâtă încoace și utilizabil la orice (deh, oamenii voiau să-și lărgească cota de piață, doar nu era să tacă), dar în anii următori și-a găsit locul pe piață într-un segment destul de stabil în echipamentele audio-video și aplicații industriale unde hardware-ul dedicat face o treabă excelentă și unde USB-ul ar fi o bășină sugrumată dependentă de host controller. Deci fail #3 la argument.

:smile:

Încă nu văd nevoia pentru USB 3, dar așa n-am simțit nici nevoia pentru Gigabit Ethernet. Da' întâi trebuie să construiești drumul pentru ca oamenii să înceapă să-l folosească. Probabil că vor apărea periferice pe USB 3. Mi s-ar părea mai posibil să producă o tranziție de la combinația display prost + placă video în PC de acum spre o combinație display cu controller video încorporat și conexiune USB 3 spre PC. Așa au evoluat și unele imprimante de performanță mare, de la port paralel și comandă dată de un PC, la imprimantă inteligentă cu procesor RISC și hard disc pentru documente complexe și print-over-internet.
 
Adrian, pufi, you have been trolled. De o persoană care alege nişte tehnologii mai mult sau mai puţin ciudate şi le apără cu fervoarea (şi ochelarii de cal ai) fanaticului convertit.

Ontopic acum:
We are proud to say that we’re currently the only company that offers a four-port host solution which allows board and system customers to give the end-user more USB 3.0 ports on their devices.
A se citi "more USB ports on their devices".
Ceea ce nu pricep unii este că nu e nevoie deocamdată de viteză pe toate porturile respective simultan. Vor trece ani buni până când o mare parte a device-urilor vor fi USB 3.0 nativ ŞI vor avea nevoie de viteză mare.
Iniţiativa cu 4 portuei per chip e mai mult o chestiune de comoditate oferită utilizatorilor. Ţin minte hibrizii de genul X*USB 1.1 + 1*USB 2.0, unde trebuia să caui cu atenţie mufa specifică pentru 2.0 şi să bagi HDD-ul extern fix acolo, altfel te mânca dracu până copiai.
Eu am cca. 15 device-uri pe USB prin casă şi numai 3 ar avea nevoie de USB 3.0: MP3 player-ul, un HDD extern de 1,5 TB şi aparatul foto (de fapt card-ul SD). Din astea, două sunt conectate ocazional, rămânând unul singur care într-adevăr necesită USB 3.0 (dacă ar fi USB 3.0, of course!).
Teoretic, multe device-uri ar avea nevoie de USB 3.0 (de la webcams la imprimante şi tastaturi cu funcţii adăugate, gen monitor integrat sau alte dubioşenii), dar asta e o nevoie care e pe hârtie. În practică, e cam overkill să oferi aşa ceva, cel puţin până când tehnologia USB 3.0 devine cu adevărat mainstream.
 
#1 Scannerele performante erau SCSI. CD-Writerele erau SCSI (chiar si alea interne). Hardurile externe erau SCSI. Cine avea asa ceva, avea si SCSI in calculator.
#2 Gigel Average nu stie diferenta! Daca ar sti (sau i-ar pasa), multe lucruri ar fi diferite azi. Credeam ca poate deschid ochii cuiva dar cred ca ma obosesc degeaba. Voi nici nu mai aveti ochi sa-i deschideti.
#3 N-ai inteles. N-am zis ca Firewire e bun la toate; am zis doar ca USB-ul este foarte prost. Caracterizarea ta, foarte plastica, este excelenta, dar aplic-o mai larg! :smile:

LE, pentru war4peace
MP3 player cu microdrive, presupun, dar nici ala nu depaseste 20 MB/s cat are un USB2. Chestia cu aparatul foto/cardul SD este o gluma, nu? In caz ca n-ai observat pana acum, un card SD nici de USB 1.1 nu are nevoie!
 
#1 Scannerele performante erau SCSI. CD-Writerele erau SCSI (chiar si alea interne). Hardurile externe erau SCSI. Cine avea asa ceva, avea si SCSI in calculator.
ERAU. Nu mai SUNT. Gata, trecutul e trecut.
"În vremea pre-tiparniţă, calul era cel mai bun mijloc de transport rapid. Cine avea cal, avea şi grajd. Deci, grajd >>> garaj." - cam ăsta eşti tu şi ăsta e argumentul tău.
Voi nici nu mai aveti ochi sa-i deschideti.
Excuse me, are you from the past?
troll.jpg

Eşti un troll.
LE, pentru war4peace
Chestia cu aparatul foto/cardul SD este o gluma, nu? In caz ca n-ai observat pana acum, un card SD nici de USB 1.1 nu are nevoie!
Deşteptule. Un card SDHC de 16 GB PLIN cam are nevoie de viteză de transfer când vreau să pun amărâtele alea de poze pe HDD. Da' noi de ce să gândim dincolo de ochelarii ăia de cal...
 
1. Ceea ce nu pricep unii este că nu e nevoie deocamdată de viteză pe toate porturile respective simultan.
2. Eu am cca. 15 device-uri pe USB prin casă şi numai 3 ar avea nevoie de USB 3.0: MP3 player-ul, un HDD extern de 1,5 TB şi aparatul foto (de fapt card-ul SD).
3. Un card SDHC de 16 GB PLIN cam are nevoie de viteză de transfer când vreau să pun amărâtele alea de poze pe HDD.
Inteleg ca te-ai bucura daca ai avea viteza mare pe 2 din porturile alea 4 ca sa golesti cardul SDHC pe HDD extern. Despre asta era vorba :smile:
 
Actually, no. N-am transferat niciodată pozele din SDHC direct pe HDD-ul extern. Şanse mari sunt să nu am nevoie de asta niciodată :smile:
Marius bântuia prin păduri că un card SD nu are nevoie de viteză de transfer. Which is stupid. Poate la SD-uri de 512 MB să nu fie nevoie :biggrin:
 
Arata-mi si mie cardul ala care trece de 1 MB/s transfer sustinut. Eu am 5 si nici unul nu atinge 1 MB/s nici la citire, nici la scriere. Unul din ele este SDHC de 8 GB.
 
Back
Top