Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Şi eşti de părere că cei doi copii o duc bine acum sau le va fi mai bine pe viitor? Nu asta e soluţia, dacă tu nu ai grijă de tine angajatorului nici atât nu-i va păsa.
 
LNT nimeni nu incearca s-o absolve de vina pe biata femeie, insa spune-mi tu ce fel de manager este ala care-si biciuie echipa pana ajunge in asa hal de epuizare? Este deja al doilea caz. Primul a fost la Ernst & Young.

Si vorba lui akenathon, femeia aia nu era burlaca pentru a-si permite s-o faca pe berbanta. Situatia este complicata si prezinta mai multe aspecte.

Femeile cu copii, in ziua de azi, nu prea beneficiaza de suport din partea angajatorului. Ba chiar din contra. Ideea de maternitate a ajuns o amenintare pentru patroni.
 
Şi eşti de părere că cei doi copii o duc bine acum sau le va fi mai bine pe viitor? Nu asta e soluţia, dacă tu nu ai grijă de tine angajatorului nici atât nu-i va păsa.
Niciodata nu crezi ca esti la capatul puterilor. Mereu vei avea senzatia ca mai poti, ca nu e nici o problema pentru ca esti un om cu un tel si doar pentru ala ai ochi. Probabil nici cei din jur nu au considerat-o ca pe o problema prea mare. Nu stiu cum e pe la voi dar prin partea asta a tarii, cel putin, foarte multi oameni lucreaza 10 ore pe zi. Unii si mai mult.

Pe tipa care a murit la Ernst&Young nu o inteleg pentru ca nu trebuia sa duca lumea in spate si la vremea aia era alta piata a muncii. Avea alternative. Dar pe asta de acum eu chiar nu o acuz. Are o familie pe care sa o intretina si pe termen scurt, cel putin, varianta sa caute alt job nu e deloc una roz.

Din pacate la noi protectia muncii e un fel de vax albina. Oamenii sunt stransi cu usa sa fie sclavi pe plantatie si in functie de circumstante va trebui sau nu sa inghiti situatia si sa tii capul in jos.

Sunt oameni in situatii pe care tu nu le cunosti. Nu-i judeca pana nu-i intelegi :wink:.
La o adica si managerul care tinea ritmul acolo putea sa fie la randul lui strans cu usa. Pana la urma si el e tot om, are rate si chirie, are familie de intretinut si lumea asta e una eat or be eaten.
 
Si daca a murit la serviciu si facea ore suplimentare, este musai ca a murit din cauza serviciului? Nu cred!
 
De fapt doctorii spun ca e de la o miocardita virala si ca nu ar exista dovezi de surmenaj. Either way, eu nu as invinovati-o in primul and pe ea. Si nu cred ca a murit deja.
 
Aştia de la Ministerul Comunicaţilor sunt bătuţi cu leuca în cap. 500 de milioane de euro nu costă site-ul (care e un proiect gândit prost şi realizat execrabil) ci întreaga strategie IT a României, pe 4 ani, cu informatizarea serviciilor către firme şi cetăţeni, compatibilizarea şi interoperabilizarea bazelor de date, întărirea şi extinderea infrastructurii acolo unde e nevoie. Acum nimeni nu o să vă mai creadă, boilor.
 
a trebuit sa fac un efort urias, sa ma dozez cu o cantitate uriasa de rabdare pentru a urmari interviul in totalitate.
 
Mie mi se pare că este un om prost pus într-un post cu prea multe responsabilități. Dar nu prost pregătit musai, ci prost în adevăratul sens al cuvântului.

e.g.: "Ce se întâmplă dacă omul nu are acces la Internet?" "Există...." Întrebare aberantă, răspuns "la obiect". Nu are rost să întrebi așa ceva când subiectul principal este reprezentat de servicii online.



Sunt curios de o chestie... în momentul în care nu va mai rămâne nimic de furat/înșelat/cumpărat-pe-doi-lei-și-vândut-pe-200, ce se va întâmpla?


LE: articolul este postat pe 19 martie, azi suntem în 25, typo-ul nu a fost rezolvat nici până acum. Profesionalism lipsă cap-coadă. Unde nu e, nici Dzeu nu cere...
 

Attachments

  • phail..png
    phail..png
    469.1 KB · Views: 38
... Comunicati, comunicati, comunicati!

Liderii din organizatii nu trebuie sa se teama de schimbare. "Lucrez pentru Citibank de 14 ani si im tot acest timp, organizatia a trecut prin multe etape si prin multe schimbari. Structura de business s-a schimbat, unele roluri s-au redus, altele au devenit mai importante", a spus Anouk De Blieck, Human Resources Director pentru Europa Centrala si de Est in Citibank, una din cele mai mari banci din lume.

Companiile nu ar trebui sa renunte la formarea angajatilor, chiar daca exista o presiune pe bugete. "Nu va opriti din training. Daca pierdeti momentul, mai apoi va fi foarte greu pentru oameni sa recupereze decalajul creat. Si, foarte important, ascultati vocea angajatilor si comunicati, comunicati, comunicati. Oamenii de HR trebuie sa aiba rolul de partener si de facilitator in companie in aceasta perioada. Orice om bun de business trebuie sa fie si un bun om de HR si invers", a explicat De Blieck facand referire la programul Citibank at Work. ...

Sursa aici

Sunt chiar nostime pasajele pe care le-am ingrosat. Anul trecut au avut parte de "comunicare" cam toate persoanele pe care le cunosc inclusiv eu.

Macar la teorie stam bine.
 
AICI niste vesti imbucuratoare pentru cei care si-au renovat casa folosind materiale de "ultima generatie". Enjoy.
 
Ce bine e că tu stai în România, unde corupția e atât de minoră încât asemenea probleme se descoperă imediat. Nici urmă de chinezisme sau măgării din partea constructorilor. Toate bordeiele sunt făcute din noroi autohton, de calitate. :tongue:
 
Back
Top