Articole interesante din presă sau de pe bloguri

AdrianB1 sigur nu ajung la infanterie ca am specializare in alta arma ca ofiter.
Oricum in caz de razboi nici nu m-as fi asteptat sa ma lase cineva acasa.

P.S. In armata am studiat arta camuflajului. Bine de tot.
 
Ma amuza discutia voastra despre armata si razboi.
Apropo, mie nu mi-a venit nimic ever. In timpul liceului cand s-a facut incorporarea sau cum ii zicea de au fost toti colegii sa ii verifice la 00 eu eram internat in spital pentru o operatie. Inainte de asta nu am primit ever nimic si nici dupa asta nu i-a mai pasat cuiva, ceva, de mine. Probabil sunt la grad de ninja si nici nu stiu.
 
Ah, nu, doar ca e funny cum vorbiti de grade militare. Sa fim seriosi, probabil cativa dintre voi ati facut armata, stagiul acela imputit, acum mai bine de 10 ani. Nu contest ca nu ati fost sclipitori si atenti la tot ce ati facut in acel un an dar si daca ar fi pe barbarie simpla si nu drone si alte alea mentionate anterior, tot o apa si-un pamant am fi. Probabil mai repede sefii de galerie ar fi mai buni in pozitii in trupe decat o gasca de XF-isti :smile:)
 
De ce, crezi că dacă ar fi să se-ntâmple ar ca un fel de Call of duty, cu mouse și tastatură?

Tu crezi ca ai avea pentru ce lupta? Te cuceresc si aia din africa cu prastia daca dau 3 banane la maimutele din conducere.

In caz ca ai uitat, la o mineriada geniile tacticii militare romane s-ar gandit ce cel mai bun mod de-a opri o gramada de oameni care au lucrat cu lopata in mana cu niste nisip si pietre puse in mijlocul drumului. Si au fost foarte surprinsi, ca si de zapada care cade random iarna, cand au venit aia cu lopetile si au curatat drumu mai repede decat au reusit ei sa il blocheze.

La fel de socati au fost ca ei stateau in vale si jucatorii de CS si COD din mina au venit pe dealuri si aruncau cu pietre in ei.

Povestile lu` Sven Hassel (sau filmele lu` Sergiu Nicolaiescu) is putin outdated, momentan ai mai multe sanse sa ii futi la unu o tastatura (mecanica?) in cap decat sa il impusti cu un pistol cumparat la licitatie de la firmele lu` nujcare.
 
Tu crezi ca ai avea pentru ce lupta?
Cine a spus asta? Doar tu. Eu am zis doar că un război nu arată ca un joc PC. Iar aserțiunea ta suferă la capitolul analogie: a opri niște mineri pe timp de pace e altceva decât un război, unde anumite reguli (democratice sau ne) dispar. :wink:
Cât despre a lupta, aș fi primul care ar eschiva, prin orice mijloace.
 
Makes sense sa nu poti opri niste mineri pe timp de pace, da` pe timp de razboi sa fi tata lor. :biggrin:

Analogia intradevar nu e cea mai buna (nu stiu cat se vroia sa ii opreasca), but still...tara asta ca asa functioneaza.

Cre`ca arata mai aproape de un joc PC decat de ce ati facut voi in armata. Probabil depinde de placa video :biggrin:
 

Attachments

  • klinger.jpeg
    klinger.jpeg
    42.7 KB · Views: 16
Nu inteleg de ce e atat de distractiv. In armata am invatat foarte multe despre razboi si supravietuire, si cu toate ca sunt convins ca sunt altii mult mai buni decat mine, macar pot muri cu constiinta impacata ca cei din subordinea mea nu vor fi trimisi la moarte sigura, daca au un minim de inteligenta sa asculte ce le spun.
Daca si voi sunteti la fel ca mine, e perfect. Daca nu, va descurcati voi ...
Cat despre minerii aia ... mi se pare absurd sa blochezi strada.
 
Eu rofl cand am vazut la TV ca trimisesera niste baieti de la cercetare-diversiune sa le urmareasca miscarile, cu o senilata. :biggrin: Pana la urma e clar ca a fost un show regizat. Dar pe vremea aia nu eram nici noi atat de obisnuiti cu democratia ca sa intelegem diversiunile astea.
 
Folosiți Kaspersky? Poate nu știați.

https://bugs.chromium.org/p/project-zero/issues/detail?id=978

In order to inspect encrypted data streams using SSL/TLS, Kasperky installs a WFP driver to intercept all outgoing HTTPS connections. They effectively proxy SSL connections, inserting their own certificate as a trusted authority in the system store and then replace all leaf certificates on-the-fly. This is why if you examine a certificate when using Kaspersky Antivirus, the issuer appears to be "Kaspersky Anti-Virus Personal Root".

Kaspersky's certificate interception has previously resulted in serious vulnerabilities, but quick review finds many simple problems still exist. for example, the way leaf certificates are cached uses an extremely naive fingerprinting technique.

Cică e cunoscută gaura din noiembrie, și abia ieri a fost închisă.
 
Știam asta. Procedura e oarecum standard pentru orice soluție de securitate care se laudă că știe să scaneze traficul SSL. Acu ~ o luna browserul din calculatorul unui client plângea că legătura HTTPS la Google nu e securizată. Primul instinct a fost sa verific data/ora din PC (care erau corecte), iar când am verificat certificatul am văzut că e emis de Kaspersky something.
 
Back
Top