Nu mă miră. Tocmai am citit un articol cum că majoritatea hemoragiilor pelvine post-traumatice sunt venoase și, ca urmare, compresia chirurgicală e mult mai valoroasă decât embolizarea arterială prin radiologie intervențională. Plus că, din câte mai știu, arterele au tendința la vasoconstricție post-traumatică, pe când venele nu.
Stai că acum am văzut duma asta

Cum supraviețuiești unui traumatism care ți-a secționat aorta, renala, femurala sau mezenterica prin vasoconstricție?
A, ok, pelvine, nu vrei să vezi cum arată secționarea unei artere a ovarului, crede-mă.
Chiar mă interesează articolul, îmi poți da un link, ceva? Mulțumesc.
@bogdan -> chestia care o propui este o dumă oribilă. Una la mână nu umblă nimeni cu d-alea la el, doi la mână, nu caută nimeni prin rămășițele motorului chestiile alea. Imaginează-ți că în România nici măcar defibrilatoare nu există în locurile publice, ce ai propune, peste tot în "curbele morții" să se monteze panou cu truse de genul? Dream on.
Motocicliștii ar face bine să belească ochii și să ferească sufletul. Nu este vina nimănui că au ales un mijloc de deplasare care la cea mai mică ploaie/ninsoare devine o ruletă rusească cu moartea.