Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,784
Anumite chestii mi se par ok. Legat de brand loyalty (dar nu de "soul of your company, your organizational culture") in trecut puteai sa compari de exemplu Abit vs PC Chips si chiar daca ultima era cea mai ieftina nu o alegeai automat. Alegerea unei placi Abit era determinata de faptul ca la Abit te puteai baza pe calitatea componentelor, pe multe facilitati, pe suport bun (cel putin pana a inceput sa aiba rateuri financiare).

In fond (in momentul de fata) cand doua echipamente sunt extrem de asemanatoare in privinta calitatii/facilitatilor alegerea e foarte probabil sa ajunga sa depinda de brand loyalty.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,248
La tine brand loyalty nu se bazeaza pe calitatea produselor?
La mine da. Deci daca doua firme nu se diferentiaza prin calitate => nu exista nici loialitate pentru vreuna din ele.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,784
Brand loyalty mai are in afara de calitate si facilitati si o componenta foarte greu de explicat care tine de fiecare om. Componenta in cauza poate ramane picatura care determina o alegere intre doua firme foarte apropiate in calitate si facilitati oferite sau poate deveni din pacate fanboyism (daca creste prea mult).
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
„Calitatea” produselor e ceva pur subiectiv. Eu zic că ThinkPadurile sunt cele mai de calitate pentru că poți da cu ele de pământ și merg la fel și peste 10 ani și le poți folosi în soare și ține bateria mai mult ca la orice, tu zici că Dell-urile sunt cele mai de calitate pentru că au cea mai cea performanță, el zice că MacBookurile sunt cele mai de calitate pentru că au cel mai de calitate software. Toată lumea are dreptate.

Orice calitate cuantificabilă e irelevantă, dă oamenilor ce cred că au nevoie iar oamenii vor cumpăra. Oamenii sunt loiali brandurilor pentru că au impresia că produsele le rezolvă problemele, chiar dacă problemele nu sunt reale.

Strive-ul către calitate a dispărut o dată cu tranziția de la meșteri care făceau produse custom la producția de masă. Nu toată lumea știa trivialitățile astea?
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,334
Ieftin și bun. Orice altceva e obsolete. :biggrin:
 

Mistral

Alien
Joined
Mar 23, 2004
Messages
744
Calitatea a disparut o data cu planned obsolescence. Nimeni nu mai face o chestie care tine 10 ani pentru ca nu e profitabil. Nici macar masini nu se mai fac care tin 10 ani d-apai leptopuri. Vorbim aici de low-end - mid-range a orice (aproape :smile:). Normal ca daca poti da o carutza de bani (sau mai multe) pe ceva din gama high-end / profi atunci ai si calitate.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,784
New App Can ID Complete Stranger's Facebook and Social Security No.

"But if there's one take home message of the Google-PittPatt deal, it's the revelation that we're approaching an era where it will be incredibly difficult to protect one's privacy and finances. When and if this technology hits the public it will shake both the social and financial foundations of society and no one can honestly say exactly what the end result will be."
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,248
Cica Romania a votat impotriva. O fi reusit EBA sa se trezeasca dimineata si sa se duca la vot? :biggrin:
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
F***ing retards, io m-am săturat așa de toate grupurile astea care abuzează și răsabuzează de copyright și de toate guvernele cretinoide care iau decizii cretine plecînd de la asta...
 

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
485
Bani mulți, interese mari, companii uriașe. Din supa asta nu pot ieși decât legi ca Mickey Mouse Protection Act. Poate de prin 2019 încolo...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,689
În aprilie, Intel a anunțat Atom Z670 Oak Trail pentru tablete. Acum a anunțat că în ianuarie va lansa Android Gingerbread pentru Intel E6xx. Sper că producătorii OEM se vor pune pe treabă serios ca să dezvolte segmentul ăsta, că mi-ar plăcea de numa' o tabletă x86 cu Windows 7...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,105
Sper că producătorii OEM se vor pune pe treabă serios ca să dezvolte segmentul ăsta, că mi-ar plăcea de numa' o tabletă x86 cu Windows 7...
Ce sa faci cu ea? Tablete cu Windows sunt pe piata de ani de zile, prin 2002 aveam un Toshiba cu Windows XP; in afara faptului ca era cam mare si cam grea restul problemelor erau date de Windows si aplicatii care nu erau nici adaptate si usor de utilizat pe tableta. Nici in Win 7 lucrurile nu stau mai bine, asa ca partea de hardware e problema cea mai mica.
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Messages
976
O sa ai una cu windows 8. :biggrin:. Usurica si frumoasa foc. Deocamdata lucram din greu sa ne asiguram de compatibilitatea cu Androidul.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,565
In the meantime, New PSN TOS include a no suing Sony clause
In summary, in order to use the PlayStation Network, you must agree to settle any dispute with the company outside of court.

That's not all. There's also a class action waiver in section 15, which states that those agreeing to the terms of service are also agreeing to setting their disputes with Sony entities one-on-one. That means they cannot participate in a group action, unless that group action was set in motion before August 20, 2011.
So your options are send a letter, deal with it, cancel your PlayStation Network account, or wait until such a time as a judge deems this illegal or unenforceable, which I can't imagine will take too long.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,493
Atitudine tipica de corporatie de "kko". Din partea mea, nu au decat sa moara cu produsele in raft!
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,105
O sa ai una cu windows 8. :biggrin:. Usurica si frumoasa foc. Deocamdata lucram din greu sa ne asiguram de compatibilitatea cu Androidul.
Probabil Windows 8 e alta poveste, eu ma intrebam de ce vrea Windows 7 pe tableta.

Nu ma prind ce inseamna "compatibilitatea cu Androidul" - e vorba de hardware sau de aplicatii multi-packaged (o descarci intr-un singur pachet si se instaleaza versiunea de Android sau Win 8 pe ARM sau x86 in functie de ce detecteaza)?
 
Top Bottom