Articole interesante din presă sau de pe bloguri

5090 trage curent pe fire până depășește ratingul cablurilor și mufelor, care se încing și se topesc.



reCaptcha lui Google nu oprește boții, da' face user tracking și colectează astfel niște informații pe care le vinde, ceea ce poate fi clasificat drept... spyware. Hă.

 
Yep, vedem asta la generațiile oleacă mai tinere - nu pot rezolva mai nimic singuri, dacă nu există vreun video pe youtube care să le spună pas cu pas cum să facă.
 
Deci pr0n sunt filme educative pentru generatia noua? Hmmm, noroc ca librariile publice nu sunt atat de populare, ar deveni riscant sa treci pe-acolo. :dracu:
 
N-a circulat degeaba gluma aia cu tinerii în acțiune, el încremenește brusc, ea întreabă dacă e ceva în neregulă, el zice „ah nu, asta se numește buffering”.
 

Breakthrough, breakthrough, însă nu pot să mă gândesc și la faptul că orice soluție nu e 100% perfectă, și vor supraviețui câțiva viruși care vor dezvolta acea mutație care îi face invincibili la noua metodă, și tot așa.

Zilele trecute citisem un articol care spunea că și evoluția în sine, ca proces, poate să evolueze; dacă un eveniment nu anihilează complet populația expusă, adaptarea este mai rapidă, numărul mutațiilor este mai mare, șansele de supraviețuire mai mari.


(scuzați de link spre acel site, cu un adblocker bun și javascript dezactivat este chiar citibil)
 

O perspectivă austriacă.
 
Interesanta discutia din punct de vedere istoric, cel putin prima jumatate. Dificil de urmarit din cauza traducerii, dar au fost cateva chestii care mi-au dat de gandit pentru ca au fost spuse dintr-o perspectiva care mi-a scapat.

 
Ai încercat cu subtitrare? Eu, de obicei, ascult în engleză la vreo 1.75x, dar, dacă nu se poate înțelege, citesc subtitrările, sau direct transcript-ul. Dar ăsta e ușor de ascultat la 1.75x.
 
Nu l-am ascultat încă, dar titlul coincide perfect cu experiența mea de viață de aici. Diploma de facultate nu garantează nimic, nici măcar dacă e de la un Harvard sau Yale. Am lucrat cu rezidenți și cadre universitare medicale de la Harvard și am văzut toată gama, de la nulități la oameni dotați cu adevărat.

Eu am o diplomă de specialist de la o universitate de renume mondial și una de la o universitate de renume național. A doua valorează cu mult mai mult în ochii mei. Și diploma și universitatea și experiența mea acolo, deși în primul loc am petrecut 3 ani și în al doilea doar unul.

Omul sfințește locul. Inteligența, experiența de viață și înțelepciunea nu au nimic cu diplomele. Association is not causation. Eventual într-o meritocrație cum era pe vremea comuniștilor, când admiterea la facultate era pe merit și la sânge. Dar aia nu mai există din 1990 încoace, iar în SUA nu a existat cu adevărat din anii '30, când i-a deranjat că intrau prea mulți evrei la facultate (în locul băieților albi protestanți) și au introdus, pe lângă examenele de admitere, "interviurile" cu candidații.
 
Last edited:
Titlul nu e ceea ce spune. Ce spune e ca pentru majoritatea joburilor nu iti trebuie facultate pentru ca poti sa inveti si singur ce te intereseaza, mai repede, mai ieftin, nu neaparat mai bine (nu ai profesor si colegi cu care sa schimbi informatii si opinii). Dar sunt anumite chestii pe care nu le poti invata si practica singur, precum majoritatea formelor de medicina si unele specialitati de inginerie, de pilda.

In facultate am invatat ce nu stiam deja, economie, demografie, sociologie. Erau materii marunte in programa, dar nu am invatat aproximativ nimic despre Computer Science, stiam deja mai mult decat profesorii din acele vremuri. A fost pierdere de vreme? Nu stiu, dar a fost distractiv, am jucat bridge cam un sfert din timp si am lucrat (angajat full time) o parte. Am avut cursuri de an la care profesorii mi-au zis dupa primele 2-3 seminarii "ne vedem la vara, ai 10 la seminar, nu e nevoie sa vii". Cam 2/3 din facultate a fost pierdere de vreme, dar in timpul ala ori eram la serviciu, ori jucam bridge. La restul chiar am invatat chestii noi, neasteptate in cea mai mare parte. Cine credea ca demografia e interesanta si ca dupa 30 de ani o sa ma ajute sa inteleg chestii pe care majoritatea oamenilor nu sunt pregatiti sa le inteleaga pentru ca le lipsesc informatii esentiale?
 
Last edited:
Și aia e adevărat.

O grămadă de miliardari americani sunt self-made. Dacă au făcut facultate, fie s-au lăsat de ea, fie au realizat mult mai multe pe cont propriu decât ce au învățat acolo.

În era informațională actuală, dacă ai ceva între urechi și te concentrezi pe o pasiune, ajungi mult mai departe decât cu o facultate. Dar îți trebuie o disciplină de fier.

Aici se vede iar pragmatismul american: oamenii inteligenți nu fac facultate ca să capete o hârtie, ci ca să învețe o meserie, sau să-și lărgească masiv orizonturile. Bun, când te îndatorezi cu sute de mii de dolari, te gândești de două ori pe ce dai banii.
 
Last edited:
De scandalul din Pakistan se stia. Chiar si autoritatile din Pakistan stiau, dar probabil se bazau pe un numar mai mic de fraude si de probabilitatea ca macar unul din piloti sa stie sa piloteze, nu ca in cazul Saudia in care toti 3 tipii din carlinga erau dumb as a rock.

De fraudele din FAA se stie de ani de zile, inregistrarea parca e de prin 2014.

 
Pe scurt: un tip luat ostatic in Iran a fost eliberat, a ajuns acasa si a fost arestat pentru ca in perioada in care era ostatic nu a platit pensia alimentara. Cazul e din 1990, de cand cu razboiul din Kuweit.

Sick squirrel syndrome: fucking nuts.

 
Back
Top