Ai dreptate. Ar trebui sa nu pun egal intre ei care se macelaresc intre ei pe motive foarte bine intemeiate si aproape corecte si tara care ii macelereste pe oricare altii pentru orice motiv neintemeiat sau nu considerand ca e vorba doar de mai multi bani, culori ale pielii, fel de a vorbi, echipa adversa sau faptul ca esti contrazis. Nu stiu ce sa zic dar degeaba am sa insist cu multi dintre voi sa discut orice pe tema asta caci toti aveti deja o varsta si o convingere foarte mare ca ceea ce stiti e singurul adevar. In general e imposibil sa convingi pe cineva care e convins de adevar citind o carte sau ascultand in gura cuiva. Nu asta redusa este pura religie? Religie nu e Dumnezeu si credinta, e convingere in ceea ce ti se zice si ajungi tu insuti sa convingi pe altii ca doar aia e calea.
Apropo, care a fost cea mai lunga perioada cand ai locuit in casa uni astfel de necivilizat? Nu ma refer la a te duce in bazar si sa-ti faci o idee cat de imputit e jegosul ala pe care de fapt te-ai bucurat ca te-a costat putin toata treaba aia, ca l-ai folosit pe bani putini? Te intreb pe tine, nu pe aia care au luptat cu mandrie impotriva comunistilor in Vietnam si care au salvat toate femeile si copii si nefericitii mergand la ei cu mancare si medicamente sa ii ajute. Nici pe aia de au fost sa construiasca scoli in Afghanistan distruse de... rusi? Aceiasi rusi care au motivat bombardarea Japniei sa salveze lumea ca in toate filmele civilizate pentru a fi cu totii salvati de dracu si nu de tac-su?
Ei bine, am sa ma opresc, stiu ca in subiectul asta veti fi cativa care veti avea toate argumentele. Fix ca aia cu daca pe curentul electric nu il poti vedea in priza, la fel si Dumnezeu exista, chiar daca nu il poti vedea in jurul tau.