Articole interesante din presă sau de pe bloguri

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy

The actual reason for Cease & Desist letter:​

  • Vanced is discontinued for "legal reasons" as vanced was infringing the logo and branding of the original YouTube app as the logo resembles the original logo in a similar way and was used without taking prior permission from Google for using the branding.
  • We were also asked to remove all links for the distribution of any vanced apps that led to the decision of discontinuation.
Deci nu i-a pus google la colt, au considerat ca au altceva mai bun de facut in viata.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Toată asemănarea dintre logo-ul YT și Vanced e că ambele au un triunghi spre dreapta, simbolul butonului Play. Acuma dacă YT a reușit să facă un trademark din asta, iaca e încă un exemplu despre cât poate fi de tâmpit sistemul de patente american.

Altfel, mișto explicat că YT nu face banii din reclame, ci din frai ăă abonamente :biggrin: și căni/tricouri.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Starlink a devenit disponibil pentru comenzi în România. Cât costă? https://economedia.ro/starlink-a-devenit-disponibil-pentru-comenzi-in-romania-cat-costa.html

Serviciul promite latentă redusă şi viteza de download de până la 250 Mb/s, notează platforma de specialitate Mobilissimo. „Acest produs e bun mai degrabă pentru cineva care trăieşte într-o zonă izolată, cu zero servicii, precum o cabană în munţi, un pădurar să zicem. Sau se află într-o localitate unde acoperirea 4G şi 5G e slabă şi fibră încă nu a ajuns. ...”
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Probabil latență redusă în comparație cu restul de comunicații satelitare (geostaționare), unde lantența normală e ~600ms.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Home - paperd.ink | E-paper Development Board https://paperd.ink/

paperd.ink is a 4.2″ e-paper (like e-ink) development board powered by an ESP32 module. paperd.ink is open-source so you have the freedom to customize.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Elevii români au stabilit un record în istoria Olimpiadei Balcanice de Matematică. Palmares impresionant la ediția din acest an - HotNews.ro https://www.hotnews.ro/stiri-educat...-palmaresul-impresionant-editia-din-acest.htm

Lotul olimpic de juniori al României a obținut un palmares absolut impresionant la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie): patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint și locul I în clasamentul pe națiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Mmm nu știu dacă e senzaționalism. Mai degrabă mi se pare un foarte bun exemplu pentru cât e de dificilă conectivitatea la Internet în zonele rurale în State.

Distanțele sunt imense (sunt obligați să aibă cutia poștală la stradă, da' în zonele rurale nu-s rare cazurile celor ce se duc să-și ia plicurile din cutia poștală cu mașina, fiindcă altfel au 10 minute de mers pe jos de la casă până la poartă) și poate fi foarte costisitor să sapi și să montezi atâta amar de fibră pentru un singur consumator și abonament ieftin.

Apoi, ISP-ii sunt puțini, borderline monopol + înțelegeri între ei (ilegale, dar mna, land of the capitalism) să nu-și încalce teritoriile, și atunci ești la cheremul unui singur operator să te conecteze dacă vrea și dacă-i iese lui business-ul cu tine, și la ce tarife de conectare vrea mușchiu' lui.

Iar un gigel care s-a enervat și și-a tras rețea „de cartier” (dar cu niște zeci de kilometri de fibră pentru câțiva „vecini”) că altfel nu s-a putut, asta e o poveste de succes pentru aspirațiile americane legate de antreprenoriat, de underdog care se luptă cu sistemul.

Că asta e încă o picătură în oceanul poveștilor care de fapt nu schimbă nevoia de digitalizare și conectare a zonelor rurale sau practicile abuzive monopoliste ale corporațiilor mari sau eficacitatea programelor guvernamentale cu impact social, asta e altceva.

Am însă dubii despre partea cu „țară civilizată” :biggrin:
 

ipman

Membru Senior
Si in Australia povestea e relativ similara. Dar mai sunt si alte tari: Mongolia, etc. In unele cazuri e cam imopsibil din cauza de venituri mici.
Dar da, vroiam sa spun ca o asemenea intreprindere nu va schimba nimic semnificativ.
 
Top