Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,270
Nu conteaza cine sunt cei care fac trade si daca castiga sau nu, important e ca tranzactioneaza.
Da, se tranzacționează mult pentru că poți cumpăra 0.00000000000000000000000000000001 dintr-un Bitcoin și te simți brusc "bogat". Și fiind multe tranzacții de genul ăsta, normal sunt multe tranzacții. Pe de altă parte, din cauza acestui număr imens de tranzacții (mici), dificultatea sporește și bitcoin se îndreaptă spre limită, unde o tranzacție costă mai mult decât ce tranzacționezi. Ceva gen cumperi un pix cu 5 lei dar costă 50 lei ca să ai voie să faci tranzacția. Prin urmare, adopția bitcoin ca monedă propriu-zisă devine implauzibilă. Prin urmare, este doar speculă, o schemă ponzi extra-complicată cu mulți termeni "cool" care de fapt nu face decât să pape curent (și GPU-uri) efectiv degeaba.

Ca idee, să zicem că ai un număr semnificativ de bitcoin, cu număr în domeniul real, nu întreg. Vrei să faci check-out. Moment în care încep taxe și alte nebunii și în același timp prețul overall scade. Dacă vor mai mulți să facă check-out, prețul overall se duce de tot. Ceea ce din nou zbiară a speculă - una peste alta inutilă.


De asemenea, există clar și ia cu "dă-mi un $ și-ți dau și eu ceva", vezi Tether.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,614
Ai niste greseli pe acolo dar nu are rost sa continuam discutia. E mult mai vasta din pacate si nu am timp acum. Dar daca-mi aduc aminte o sa revin.
Dar, pe scurt, in lumea financiara "se tranzactioneaza"="are valoare, cautare".
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,270
"Lumea financiară" este o mare bulă unde valoarea și căutarea sunt chestii care nu sunt aproape niciodată ancorate în viața reală. Este un mod fain de a face "market PvP" în viața reală, dar sub nicio formă nu ar trebui să încredințezi porțiuni financiare personale prin acea zonă fără a le fi declarat deja pierdute. Opinia mea este evident personală și nu sunt economist, dar vine și din experiență - atât virtuală cât și reală. Și dacă nu ai experiență personală poți oricând să te interesezi despre ce s-a întâmplat cu VW și cu GME. Este un mod de a-ți petrece timpul, uneori cu câștiguri relativ bune, dar cam atât.

 
Top Bottom