Articole interesante din presă sau de pe bloguri

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,305
Partea bună e că încă nu a dat nimeni foc la sateliți, ca la turnurile de 5G, chiar dacă folosesc putere mai mare :biggrin:.
Aia au dat foc la turnurile 4G de frica 5G, probabil fiindca asa a vazut pe FB ca-s periculoase. :lol:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,617
Pe FO ai cam 10msec pe mia de km. Din Bucuresti cam 33msec pana la Frankfurt.
Astept ziua in care satelitul va scoate mai putin, evident, la pret mai mic.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Joined
Aug 18, 2005
Messages
1,175
Surpriză: Bucureştiul a luat faţa marilor metropole europene precum Barcelona, Madrid, Stockholm, Varşovia sau Frankfurt şi a urcat pe locul 7 în topul celor mai bune oraşe din Europa pentru IT. Iaşi şi Cluj au urcat în top 3 raportat la costuri https://www.zf.ro/business-hi-tech/...ta-marilor-metropole-europene-precum-19398593

Capitala României este primul oraş din Europa Centrală şi de Est menţionat în top, alte destinaţii din regiune fiind Varşovia (locul 15), Moscova (18), Sofia (20), Praga (22), Talin (23) şi Cracovia (24).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,438
... pentru că e ieftin față de restul, că în rest nu prea apare în topuri pe secțiunile de viitor (start-up culture, potențial economic etc). Adică de ridicat din mocirlă slabe șanse.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,443
Sunt mai multe motive pentru asta. Uite fratele meu a lucrat vreo 2 ani in Gibraltar - locuind in Spania - si s-a intors aici, unde are salariu aproape la acelasi nivel dar chiria este cam la o treime, deci clar ii raman mai multi bani. Plus el si prietena sunt oameni de mall, cinema, etc iar acolo trebuiau sa mearga in fiecare weekend vreo 150 de km pana la primul oras mai mare.

Ma rog, acum s-a ales prafu' de vizitele la mall, mai ales de filmele la cinema, dar asta e alta treaba, tot ii raman bani mai multi in fiecare luna. :smile: Deci da, pot vedea de ce Bucurestiul a ajuns foarte interesant pentru firmele IT. Tot asta e si motivul pentru care salariul mediu in Bucuresti a crescut foarte mult in ultimul deceniu, fiind (aproape) ridicol de mult peste media Romaniei.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Joined
Aug 18, 2005
Messages
1,175
Seven 'no log' VPN providers accused of leaking – yup, you guessed it – 1.2TB of user logs onto the internet • The Register https://www.theregister.com/2020/07/17/ufo_vpn_database/

A string of "zero logging" VPN providers have some explaining to do after more than a terabyte of user logs were found on their servers unprotected and facing the public internet.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,496
Duh... Pe lângă faptul că sunt doar câteva companii care operează fiecare mai multe asemenea servicii VPN sub diverse nume, da' cu aceleași practici. Și lauda cum că sunt în țări bananiere și atunci nu există legislația prin care să poată fi comandate de statele polițienești să dea date, e cu dus și întors - fiind în țări bananiere, pot la fel de bine să mintă consumatorii și să comită înșelăciuni fiindcă aceeași legislație laxă nu îi responsabilizează cu nimic.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Joined
Aug 18, 2005
Messages
1,175
Google Maps speed limit data has improved in 9 countries, worsened in 9 others https://www.androidpolice.com/2020/...improved-in-9-countries-worsened-in-9-others/

In the latest set of changes, Maps has seen upgrades to the speed limit data in nine countries, accompanied with downgrades in nine others.

[...]

Additionally, six countries' speed limit data quality and availability has improved enough to go from approximate to good. That's the highest rank Google can bestow upon them.

(Romania)
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Joined
Aug 18, 2005
Messages
1,175
Appearances vs Experiences: What Really Makes Us Happy https://fs.blog/2020/07/appearances-vs-experiences/

In the search for happiness, we often confuse how something looks with how it’s likely to make us feel. This is especially true when it comes to our homes. If we want to maximize happiness, we need to prioritize experiences over appearances.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,272
Am văzut Moonlander dar prefer Ergodox EZ. Ce nu-mi place la Moonlander:
- case low profile vs high profile la Ergodox EZ;
- tastele au profiluri schimbate, prefer 1.5U pe laterale ca la Ergodox;
- wrist rest integrat este ew;
- culoarea meh.
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,227

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,438
Ăsta e unul din motivele pentru care am trecut pe Mikrotik - OS-ul e același pentru toate modelele, router-ul din 2013 are aceleași patch-uri ca ăla din 2020 și aceeași interfață. Pe când la chestiile consumer, fiecare e cu versiunea lui, dacă ăia nu mai au chef după 2 ani să facă patch-uri, nasol, dar n-ai ce să le faci. Și doar ăia mai spălați anunță că nu vor mai fi patch-uri, restul doar se fac că plouă. Iar cu proiectele de firmware open source, de obicei nu merg unele lucruri (gen accelerare PPPoE, wireless mai dubios, pentru că driverele generice nu știu să inițializeze la fel drăcia).
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,617
miahi da, in principiu ai dreptate. Dar Mikrotik se adreseaza mai degraba prosumerului, nu consumatorului care isi cumpara un router pentru ca arata bine si ca scrie pe cutie 15000 milioane de mega pe secunda.
Exact categoria aia este cea care nici macar nu se uita pe asemenea avertismente si nici nu va da banii pe unul nou pentru ca precedentul n-a fost ieftin.
Si uite asa providerii sunt mai tentati sa dea in folosinta un CPE pe care il au in management si il pot tine mai usor la zi cu update-urile. Sigur, nici asa nu e perfect, dar e putin mai bine.
 

Thor

Membru Junior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,070
Suport îndelungat pentru echipamente e păgubos pentru producător: trebuie să plătească echipa de suport/dezvoltare și nu prea își poate motiva clienții să cumpere alte echipamente după 3-5-7 ani.

La fel cum e și la telefoane.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,438
Dar asta și pentru că fiecare echipament e de tipul "ce găsim azi mai ieftin în piață la Shenzhen", n-au nici un fel de continuitate între modele, așa că e greu să faci suport îndelungat. Iar ei singuri s-au băgat în microsegmentarea artificială a pieței și marketing tâmp (cu adunat lățimea de bandă de pe toate transceiverele, de parcă ar conta la ceva chestia aia - oricum dacă te apuci să conectezi multe device-uri o să meargă ca dracu').

Da, e race to the bottom, dar e race to the bottom of the garbage dump, ffs.
 
Top Bottom