Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Viata arata ca se poate sa uiti copilul. Nu a fost un singur caz.
Ca nu e bine, ca nu ai scuze, e cu totul altceva.
Ma intreb cum acel copil nu misca si nu zice nimic.
 
Nici cea mai mare oboseală din lume nu cred că poate învinge instinctul ăla matern/patern. Dar iarba și alte de-astea cred că ar putea. :wink:
 
Last edited:
Pai se vede ca ceva a putut face asta. Nu stim exact ce anume, dar exista.
Totusi dilema mea este lipsa de reactie a copilului. Poate reactia nu este asa de prompta la un sugar sau un copil foarte mic, dar restul reactioneaza.
 
Io n-am copii inca dar tot ma uit pe bancheta din spate cand plec de langa masina sa nu las nimic acolo ce poate fi ademenitor.
 
Stiam deja.
In Win9x interfata cu utilizatorul are prioritate in fata aplicatiilor. Miscarea mouse-ului la Win9x genereaza o intrerupere hardware care face OS-ul sa updateze interfata atunci, pe loc, in cadrul intreruperii. Nu exista DPC.
Ca efect secundar, intreruperea generata de mouse schimba ordinea de procesare a task-urilor din kernel ceea ce in unele situatii face ca aplicatia sa fie intr-adevar mai rapida, mai ales daca aplicata astepta un update al interfetei.

La WinNT (4, 2000, XP, 7, etc.), miscarea mouse-ului nu mai cauzeaza update-ul GUI, nici macar indirect. Miscatul mouse-ului nici macar nu mai genereaza intreruperi (USB merge pe baza de polling, nu cu intrerupere), apoi evenimentul (cand binevoieste driverul sa-l caute si sa-l detecteze) intra intr-o coada de asteptare (DPC) inainte de a fi procesat si e preluat de acolo cand binevoieste din nou OS-ul sa se ocupe de el, iar update-ul evenimentului pe ecran este un serviciu de sistem total separat.
 
  • Like
Reactions: LNT
Am avut in facultate calculatoare cu NT4, cand porneam o compilare doar o pana de curent le scotea din concentrare. :haha:
 
Iar dacă ți se pare că durează prea mult între momentele succesive în care o aplicație primește o felie de procesor, asta nu înseamnă decât că ceri prea multe de la o janghină de PC prea vechi. Cum le numea politicos articolul original, entry level systems.
 
Review AMD Ryzen 3900X și 3700X - Mai mari și mai rele.
Cea de-a treia generație de procesoare AMD Ryzen este un succes în ochii mei, oferind putere foarte mare la prețuri competitive. Sunt un adevărat upgrade față de generația trecută și reușesc să livreze performanță foarte bună comparativ cu competiția. Pe partea de productivitate, AMD Ryzen 9 3900X a fost un adevărat monstru și a pus la colț i9 9900K fără drept de apel în testele multi-threaded, în timp ce a reușit să-i egaleze performanțele în single-thread. Surpriza cea mare însă, a fost, din punctul meu de vedere, AMD Ryzen 7 3700X, care s-a dovedit a fi aproape la fel de bun ca Intel Core i9 9900K, la un preț mult mai mic, mai ales dacă luăm în considerare și faptul că vine cu o soluție de răcire chiar ok inclusă în pachet, ceea ce înclină și mai mult balanța preț/preformanță în favoarea AMD și cred că este campionul generației sale din acest punct de vedere.

AMD Ryzen 3900X and 3700X review roundup: a worthy alternative to Intel - The Verge.
AMD’s latest CPUs have big implications for Intel’s upcoming 10th Gen Ice Lake CPUs. Intel is promising an 18 percent performance boost in performance with Sunny Cove. Regardless of whether AMD’s new chips are the best choice for absolutely every desktop PC user, all the reviews agree that Intel is facing its toughest competition in over a decade. After some glory years with the Athlon 64, AMD is finally back.
 
Sony Launches The ‘World’s Fastest’ USB Hub | Ubergizmo:
This USB hub doesn’t seem to be aimed at regular users looking for an extension of legacy ports, but rather it seems to be more focused towards professionals who might require the additional power and transfer speeds, especially if they’re working with larger image or video files. For example, its memory card reader boasts read rates of up to 300MB/s, making transferring 4K videos and RAW image files a lot faster.
 
Yeah right. Nu s-a schimbat dupa accidentul din Apuseni si azi iar STS-ul e incompetent dovedit, nu s-a schimbat nimic dupa Colectiv, nu se schimba nici dupa ce-l condamna pe asta. Dupa cum bine zice in articol:

Vedem la alegeri daca se schimba ceva.
 
De curiozitate, cate antene GSM si ce precizie de localizare aveau in Apuseni? Avioanele parca au ceva emergency beacon, ala nu e mai precis decat semnalul de GSM in munti?
 
De curiozitate, cate antene GSM si ce precizie de localizare aveau in Apuseni? Avioanele parca au ceva emergency beacon, ala nu e mai precis decat semnalul de GSM in munti?

Avioanele au un ELT (406MHz) care transmite poziția GPS către sistemul de sateliți COSPAS-SARSAT - nu mi-a fost clar de ce nu a fost activ/folosit in accidentul din apuseni. Unele transmit si pe 121.5 MHz pentru localizare directionala.
 
Back
Top